Jednoznačne anglické, typická profesionálna deformácia, keby som jazdila westernovo, bolo by to westernové, ale...tak nejak mi westernový štýl jazdy nikdy nešiel O.o Keď sa taký slabý prcek ako ja vytrepal na najväčšieho koňa v stajni, ovládať ho najmä nohami bolo takmer nemožné
Nie je jedno ktoré je krajšie..? ide o to, kam sa ide, prečo sa ide, na ako dlho sa ide a tak.. veľmi dobre to poznám, na koňoch som kedysi jazdila, milovala som to, milujem to..
Ale tak ak si už mám vybrať - jednoznačne to westernové
Anglické je také, čo ja viem príliš jednoduché.. a hej no, aj sa na ňom jednoduchšie jazdí.
@emulienkaa na anglickom sa jednoduchsie jazdi? tak to by som nepovedala.
western som nikdy nejak dlhodobejsie nejazdila takze urcite anglicke. jednak to nevazi sto kilo a bez problemov ho vytrepem na vysokeho kona, nema milion remienkov a celkovo pri anglickom jazdeni mam lepsi kontakt s konom
Anglické sa mi aj viac páči aj sa mi v ňom lepšie jazdí...
@emulienkaa v anglickom sa jazdí jednoduchšie? Zaujímalo by ma z čoho to vyvodzuješ...To snáď závisí od schopností jazdca a koňa, nie od sedla ...Jazdila som pár rokov aj vo westernovom a nemám pocit že by jazda v ňom bola zložitejšia...
@matii , @mirage_a - možno tak usudzujem podľa toho, že k westernu mám väčší, alebo som mala väčší obdiv a teda aj odstup.. no a skôr sme praktizovali anglický štýl jazdenia, preto mi to šlo viac "po masle"
@norry neokrôchané...krásne slovo ale vyjadruje to aj môj postoj. western mi vždy pripadal také lážo-plážo, uspôsobené na to, aby človek vydržal sedieť v tom sedle celý deň keď naháňa kravy niekde na prériách aj keď...nie som odborník
anglický štýl sa mi vždy viac páčil kvôli tej elegancii a súhre koňa s jazdcom. možno je tam ten kôň viac napätý atď. ale dobrý jazdec dokáže krásne jazdiť aj bez nejakého vyväzovania a bičíkov
Toto westernove sedlo je asi najskaredsie ake som videla a to anglicke je najkrajsie angl.ake som videla.Anglicky jazdiaci jazdci su su strasne prehnany na luxus a nevedia to vo westerne.Ja som 5 rokov jazdila western a potom som skusala anglicke jazdenie.ANGLICKE JAZDENIE JE TYRANIE KONI!!!!!!!!!!Drezura...chacha,jasne ze sa kon lahucko ovlada,ked mu date drezurnu uzdu s 5 zubadlami,4 pakami a 2 parmi otazi a k tomu ostrohy,o parkure ani nehovorim.Dostihy su prasivy sport kde kone len trpia!!!A western,to je suhra s konom,jasne ze anglicaci vsetko vedia,ked su tak nakratko,vo westerne su uplne povolene otaze a kone krasne reaguju.A natural horsemanship je uzasny.Ked som mala anglicke kone pos sedlom a uvolnila som otaze,tak boli neovladatelne!A western je ooooovela tahsi nez drezura,sak si pozrite viac o traili,reiningu,pleasure,...ak vyskusate oboje aspon 2 roky jedno a potom 2 roky druhe pochopite.5 rokov som jazdila western a som teda 0.2 roky jazdim parkur,skacem 150cm a drezura...ked sadnete na drezurneho kona,bude vsetko robit,sak zubadla,ostrohy a bicik...Aj vo westerne je elegancia,vyzdobene sedla a uzdy,krasne klobuky a krasne vysivany odev jazdca-toto v angl-cierno bielom sporte nenajdete!Pozrite si toto: » www.okonoch.sk/index.php?optio... a to je len trail ale nie su tam boh vie ako pekne obleceny,na to sa pozrite tu: » www.facebook.com/photo.php?fbid=...
WESTERN JE NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ,LEPSI,POHODLNEJSI,KRAJSI,LEPSI SULAD S KONOM...NAAAAJ PRE KONA AJ JAZDCA JE WESTERNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!
niektorý tu ani nemáte šajnu o čom hovoríte o westerne..odporúčam najprv si aspoň niečo okrajovo naštudovať a až potom komentovať..ale..ja sám som taký bol..možno ešte som
Dal som anglické, a to preto, lebo doteraz som vo westernovom ešte nesedel. Ale ak si niekedy sadnem do westernového a bude mi pohodlnejšie než anglické, zmením svoj názor.
V poslednej dobe jazdím aj tak bez sedla. Nevenujem sa tomu nijako športovo ani profesionálne. Skrátka jazdím. V podstate sa ešte stále iba učím. Nejazdím zatiaľ moc dlho, asi pár mesiacov.
Ja som jazdila na westernovom sedle 6 rokov a teraz jazdim na anglickom a som rada, ze som ho vyskusala a je ovela ale ovela pohodlbnejsie,nez westernove sedlo a odkedy mam anglicke sedlo tak je pohodlnejsie pre mna aj pre mojho kona. Este aj veterinar mi povedal, ze mam dobre sedlo lebo sa mu zlepsil zdravotny stav.
takze je westernove na p**u . ked som mala westernove sedlo veterinar mi povedal ze moj kon ma krivu chrbticu, a ze mam zmenit sedlo .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale tak ak si už mám vybrať - jednoznačne to westernové
Anglické je také, čo ja viem príliš jednoduché.. a hej no, aj sa na ňom jednoduchšie jazdí.
western som nikdy nejak dlhodobejsie nejazdila takze urcite anglicke. jednak to nevazi sto kilo a bez problemov ho vytrepem na vysokeho kona, nema milion remienkov a celkovo pri anglickom jazdeni mam lepsi kontakt s konom
@emulienkaa v anglickom sa jazdí jednoduchšie? Zaujímalo by ma z čoho to vyvodzuješ...To snáď závisí od schopností jazdca a koňa, nie od sedla ...Jazdila som pár rokov aj vo westernovom a nemám pocit že by jazda v ňom bola zložitejšia...
anglický štýl sa mi vždy viac páčil kvôli tej elegancii a súhre koňa s jazdcom. možno je tam ten kôň viac napätý atď. ale dobrý jazdec dokáže krásne jazdiť aj bez nejakého vyväzovania a bičíkov
..a westernove jazdenie je vo vsetkom lepsie xD (aspon pre mna)
milujem reining...
V poslednej dobe jazdím aj tak bez sedla. Nevenujem sa tomu nijako športovo ani profesionálne. Skrátka jazdím. V podstate sa ešte stále iba učím. Nejazdím zatiaľ moc dlho, asi pár mesiacov.
Ja som jazdila na westernovom sedle 6 rokov a teraz jazdim na anglickom a som rada, ze som ho vyskusala a je ovela ale ovela pohodlbnejsie,nez westernove sedlo a odkedy mam anglicke sedlo tak je pohodlnejsie pre mna aj pre mojho kona. Este aj veterinar mi povedal, ze mam dobre sedlo lebo sa mu zlepsil zdravotny stav.
takze je westernove na p**u . ked som mala westernove sedlo veterinar mi povedal ze moj kon ma krivu chrbticu, a ze mam zmenit sedlo .
TAKZE VSETKYM ODPORUCAM ANGLICKE SEDLO !!!
az so mnou suhlasite tak som velmi rada.
A najlepšie westernové sedlá za skvelú cenu sú sedla značky Happy horse.
Pozrite:
» www.4happyhorse.eu/...