Aké trápenia, stresy, problémy prežívate/prežívali ste vo vzťahu(v súvislosti so vzťahom)
Pozitívne stránky všetci poznajú, ale čo tie negatívne? Čo vás stresuje, trápi, čo musíte riešiť a na čo musíte myslieť, kvôli vášmu partnerovi/partnerke?
tak teraz mam uzasneho frajera, nedam nanho dopustit. nevedela som, ze clovek moze byt vo vztahu takto stastny, myslela som, ze ku vztahom patri, ze to proste niekde bude skripat a ze budu veci, ktore mi na tom cloveku vadia a ze je to normalne. a ze je normalne, ze niekomu vkuse stale leziem na nervy a chce sa odo mna distancovat. tak teraz sa mi ta filozofia vyvracia
trapenia su asi, ze kazdy byvame inde a nase odbory nas viazu na tie miesta, kde sme. chceli by sme travit viac casu spolu, ale tazko, ked pracujuci clovek ma len vikend. cestovanie cez pol slovenska kazdy vikend ide aj do penazenky, ale tak co uz. z toho plynie aj to, ze nemozeme spolu byvat len tak kedy sa nam zachce, alebo ked jeden druheho potrebujeme vidiet, tak proste nemozeme a cakame do vikendu. niekedy sa niektore veci zvladaju lahsie, ked ma clovek partnera pri sebe a nie 100+ km daleko..
Ked sme este boli spolu, tak dialka bola snad najvacsi problem (ak neratam, ze sme zistili, ze sme dost odlisni), preto,e sme byvali spolu len vikendy a nie ked clovek potreboval/chcel. Proste si musel nastavit dobru naladu akurat na tie dva dni.
moje najvacsie trapenie vo vztahu je, ze moj frajer nonstop otvara okna a vetra a potom, ked rano vstanem, tak mame v celom byte -34 stupnov, lebo pan ich zabudne zatvorit.
čím viac miluješ a si bližšie človeku, tým viac ti dokáže ublížiť emocionálne (pokiaľ chce a občas aj keď nechce) .. toto je občas asi najväčšie negatívum pri ľuďoch vo vzťahu ktorí sa síce ľúbia ale sú rozdielne povahy (ešte horšie keď je jeden z nich výbušný človek) nemusí to byť vždy, ale pravdepodobne bude časovaná záležitosť
Najväčší stres bol keď som chodil so ženou, ktorá si však myslela že spolu nechodíme a že sme len kamaráti. Trapas nastal až na našej svadbe, keď som si myslel že sa berieme a ona si myslela, že som ju pozval len ako hosťa a sadla si do radu. Ani po opakovaných výzvach odo mňa aj farára nevstala a neprišla k oltáru. Po tom dni sme sa vídavali podstatne menej a tiež vyžadovala aby som jej vykal.
Ze som sa cítila byť menejcenná, čo ma po roku zruinovalo a dostalo do depresií ale aj napriek tomu som ho nevedela ukončiť
A v inom že ja som do toho dávala všetko a tá druhá osoba ma nebola schopná ani len odprevadiť na autobus
@dollish V poriadku. Nebolo to kvoli peniazom. Len som si to myslel. Nikto nebol na vine. Zivot je proste... obcas cudny a nepochopitelny. A aj ked clovek nieco pochopi, nie je iste, ze druhy clovek to pochopi rovnako. Tak to je jedno.
Doteraz v podstate žiadne, ale mám novú prácu a naše denné rozvrhy sú teraz tak.veľmi rozdielne, že sa budeme vídať iba vo.dverách keď jeden ide domov a druhý do práce a cez víkendy a dosť mi z toho pukne srdce.
že som hrozne žiarlila pravdepodobne bez dôvodu (už ma to prešlo chvalabohu) a neznášam keď si pišeme o dôležitych veciach a prestane odpisovať lebo hrá a ja čakam na odpoveď.. ako keby je to taky problem napisať "idem hrať" a ja by som teda tiež šla niečo ine robiť a ne nechať ma čakať -,- ale to su take malichernosti, že za 5 minut ani neviem, že som sa hnevala
Asi komplex menejcennosti . I keď chyba vobec nie je na druhej strane. Nemala som nikdy pocit ze by ma ponizoval ani nic podobne. Ale je to to najvacsie trapenie .
@cos45 ono toto je presne moj problem. Neustale mi klame, vraj ma.chce chranit, ale nakoniec aj tak povie pravdu lebo to nezvladne. A blbe je ze uz som sa naucila vycitit co je loz a co pravda a len cakam az sa prizna... a strasne ma to stve, lebo milionkrat som mu vravela nech povie narovinu veci...
Tak aj ty prestan klamat prosim, treba sa viac rozpravat, snazit sa pochopit, klamstvom sa vzdalujes od tej osobu
@padlyanjel Zo zaciatku som sa ucil, ze v matematickej logike existuje len pravda a nepravda. Zistil som, ze logika pre matematiku funguje takto. Zakony zavazuju, aby nejake vyroky boli bud pravdive, alebo nepravdive, ale nemozu byt zaroven pravdive aj nepravdive. Je na to zakon v binarnej logike. Hovori sa tomu Zakon o vyluceni tretieho (tertium non datur). Tiez existuje v matematickej logike zakon o vyluceni neurcitosti. Vyrokom nemoze byt gramaticka veta, o ktorej pravdivosti sa nemozno jednoznacne rozhodnut (badanim, dokazom, skusenostou, atd). Ale neskor som cital, ze matematicky logika hovori len o matematike. Ze v beznom hovorom jazyku sa neda pouzivat matematicka logika, lebo tato logika sice dobre posluzi pri skumani matematiky a matematickych vztahov, ale hovorova rec je prilis bohata a pestra (mnohoraka), aby matematika dokazala vykryt vsetky nalezitosti komunikacie. Dalej Alber Einstein hovoril o matematike a jej nastroju - logike, ze matematika nezarucuje spojitost s realnym Svetom, a ak ano, netyka sa to realneho Sveta...
Zoberme si taky priklad: Prší.
Je tento vyrok pravdivy, alebo nepravdivy?
Ak komunikujem s clovekom, ktory byva niekde a u neho je slnecno, tak povie, ze ten vyrok je nepravidvy, hoci pre mna (lebo prsi), je ten vyrok pravdivy. Teda, ze bez dodatocnych spresneni, ktore bezne dodavame k vyrokom ostatnych (vedome, ci podvedome) sa snazime okolnosti upravovat nepovedane veci do takych urovni, ako keby boli povedane; a pritom neboli, len sme si ich domysleli, aby vyrok bol hodny sudu. Moze z toho vzniknut konflikt, hoci neopodstatnene. Teda, neopodstatnene z pohladu pozorovatela, ktory si vypocuje obe strany nezavisle, ale nie z pohladu jednotlivcov - ucastnikov sporu, lebo pre nich je to vec subjektivna, relativne pravdiva - na oboch stranach. A to je ten problem. Cize, ak ma nejaky vyrok nejake parametre, ktore sa menia (v case sa meni vela veci). Ak dodame nejakemu vyroku parametre, v nasom pripade lokaciu a cas, tak ten vyrok ziska vlastnost polymorfie (polymorph, vec, ktora meni svoj tvar). Tomu sa hovori vyrokova funkcia (v matematike).
Takze... zhrnutie. Mas odpustat, pokial dokazes. A ked nedokazes, tak sa to nauc. Niekedy to trva cely zivot. Ak nie dlhsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
trapenia su asi, ze kazdy byvame inde a nase odbory nas viazu na tie miesta, kde sme. chceli by sme travit viac casu spolu, ale tazko, ked pracujuci clovek ma len vikend. cestovanie cez pol slovenska kazdy vikend ide aj do penazenky, ale tak co uz. z toho plynie aj to, ze nemozeme spolu byvat len tak kedy sa nam zachce, alebo ked jeden druheho potrebujeme vidiet, tak proste nemozeme a cakame do vikendu. niekedy sa niektore veci zvladaju lahsie, ked ma clovek partnera pri sebe a nie 100+ km daleko..
Asi len to, že moja školiteľka nekope za lesbičky a ešte k tomu je aj vydatá
A v inom že ja som do toho dávala všetko a tá druhá osoba ma nebola schopná ani len odprevadiť na autobus
Tak aj ty prestan klamat prosim, treba sa viac rozpravat, snazit sa pochopit, klamstvom sa vzdalujes od tej osobu
Zoberme si taky priklad: Prší.
Je tento vyrok pravdivy, alebo nepravdivy?
Ak komunikujem s clovekom, ktory byva niekde a u neho je slnecno, tak povie, ze ten vyrok je nepravidvy, hoci pre mna (lebo prsi), je ten vyrok pravdivy. Teda, ze bez dodatocnych spresneni, ktore bezne dodavame k vyrokom ostatnych (vedome, ci podvedome) sa snazime okolnosti upravovat nepovedane veci do takych urovni, ako keby boli povedane; a pritom neboli, len sme si ich domysleli, aby vyrok bol hodny sudu. Moze z toho vzniknut konflikt, hoci neopodstatnene. Teda, neopodstatnene z pohladu pozorovatela, ktory si vypocuje obe strany nezavisle, ale nie z pohladu jednotlivcov - ucastnikov sporu, lebo pre nich je to vec subjektivna, relativne pravdiva - na oboch stranach. A to je ten problem. Cize, ak ma nejaky vyrok nejake parametre, ktore sa menia (v case sa meni vela veci). Ak dodame nejakemu vyroku parametre, v nasom pripade lokaciu a cas, tak ten vyrok ziska vlastnost polymorfie (polymorph, vec, ktora meni svoj tvar). Tomu sa hovori vyrokova funkcia (v matematike).
Takze... zhrnutie. Mas odpustat, pokial dokazes. A ked nedokazes, tak sa to nauc. Niekedy to trva cely zivot. Ak nie dlhsie.