z takych bezne dostupnych a znamych vin mam najradsej muller thurgau-biele a modra frankovka-cervene (templarske sklepy)..a na specialne udalosti napriklad chateau de petit pigeonnier 2008..vina kupujem vacsinou cez internet pretoze v obchodoch toho vela nemaju
Cuveé čierny Pereg - milujem to víno a preferujem červené, ale s ním som pila kvalitné fantastické biele, takže je to asi podľa toho, k akému sa dostanem. Ale sladké mám oveľa radšej
Záleží od toho, k čomu ho pijem. K syrom napríklad určite len biele. A keď pijem len tak, že nemám nič na jedenie, tak ružové, to som si teraz celkom obľúbila
Ja mám rád prevažne biele vína. Keď nemám peniaze, mám rád Nitrianske knieža Keď mám peniaze, tak samozrejme môj obľúbený Tokaj, konkrétne Lipovinu. ALE najviac mám rád cuveé Pálavu. To je nebíčko v papuli....
@snehovavlocka Tramín červený má názov podľa odrody. Bobule tramínu červeného sú fialovej farby. Takže tu je príklad toho, že farba hrozna neurčuje farbu vína
Pri bielych je tých odrôd viac, no asi najradšej Tramín červený, Irsai Oliver, Páľavu, Muškát moravský, Pinot gris Suvignon Blanc (ale ten už musí byť "lepší" ) pri červených je celkom fajn Alibernet, ale farbí zuby alebo ešte môžem Svätovavrinecké (ale skôr modránské ako nitriaske a južnoslovenské )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
to preto, aby si sa zamyslela a kúpila si ho, aby si si overila farbu
ale dobré biele vypijem hocaké =D
I love beer
ale samozrejme záleží aj od toho, k čomu to mám piť. isto si nedám k syrom či k rybám červené víno.
ale na samostatné pitie je určené červené víno.
ale vždy keď pijem víno, ide skôr o tú spoločnosť než o chuť a farbu...
@snehovavlocka Tramín červený má názov podľa odrody. Bobule tramínu červeného sú fialovej farby. Takže tu je príklad toho, že farba hrozna neurčuje farbu vína
Takto vyzerá odroda tramín červený
a to len na nejakej väčšej rodinnej oslave ... inak nepijem