Ahojte. Ako väčšina teenagerov mám problém s akné .Nie je to nejako strašne zlé ale ani najlepšie. Používam rôzne prípravky z katalógov, lekární, ale nejako moc to nepomohlo. Chcem sa opýtať aké prípravky používate vy? Ja som väčšinou používala čistiace
tak nepoužívam nič, kedže nemam akne- nechvalim sa , ale moj brat mal a dala mu kožná doktorka nejaké tabletky, tak ju skús navštíviť a ak si to už skusala, tak ja robím ,že : umyjem si tvár ladovou vodou, vyčistim tonikom kym na tampone(vatovom-aby ma niekto nechytal za slovíčka) nebude špina.. no odporučala by som alpu na tampon a vyčistiť..pokožka viacej dýcha, a na to si kúpit v lekárni "gél na akné" to si pred spaním daj a ráno uvidíš..samozrjme vyrážky vypučiť...kravina,že sa to nemá, iba mas upchate póry, zapali sa ti to a robia sa dalsie a dalsie.. a potom peelingy drôtenými kefami a masku raz za týžden neviem ci ti to pomože, ale mne pomáha 100%
mne kedysi pomohla voda od clean and clear, či ako sa to volá. Inak stále mám upchaté póry , ale vyrážky sa objavia len občas, ale pleť sa mi neleskne po použití krému od biodermy sébium mat alebo po kréme garnier pure active s tou pumpičkou. Takže ak máš aj lesklú pleť, tieto produkty môžem odporučiť.
žihľavový čaj tri týždne každý deň aspoň pol litra je vcelku fajn vec, overené. tiež mrkva alebo vláknina by vraj mala pomôcť, lebo keď sa vyčistia vnútornosti, začne sa čistiť aj pleť.
ešte som mala (z tých lepších vecí) jeden krém od dermatologičky, zájdi za nejakou a ona ti povie (prípadne ti predpíše chemický peeling, vraj je to účinné). pleťové vodičky sú väčšinou tak na dve veci. lepšie sú masky alebo peelingy.
4-vdaka za radu aj ja si čistím tvár lenže čisto mydlom...prípravky ma už dosť stáli ...používala som aj tu BIODERMU aj alpu ktorá mi ale tvár dosť vysušila...preto potrebujem aj krém...
clean and clear jednoznacne (ja pouzivam tu tmavofialovu vodu a tmavomodry gel ale je to trosku kyselina a mam z toho suchy xicht tak na seba pacam extra super turbo mega hydratacny krem a som v pohode)
dost dolezite su tri kroky starostlivosti o plet...
1.cistenie- tzv. pletovy gel alebo take nieco... nanesies na mokru tvar, napenis, zmyjes..ono ti to vlastne otvori pory, rozpusti tie necistoty vnutri a dostane von z pleti...
2.tonizacia - pletove vody.. docistia a uzatvaraju pory..
3.hydratacia.. nakremuj .. kremy na mastnu plet vacsinou obsahuju nejake bylinky s protizapalovym ucinkom, takze neskodi ze davas vlastne mastne na mastne... hydratacia musi byt..
plet sa nauc cistit okrem vecera aj rano ( ak sa ti zda ze je to zbytocne, ze nestihas alebo hocico, donut sa a po case to budes brat ako samozrejmost takisto ako umytie zubov) . Pouzivaj pripravky urcene priamo na tvoj typ pleti.. cize zmiesana az mastna predpokladam... a prestan pouzivat mydlo, to zbytocne vysusuje a ak sa ti zda ze ti to moze pomoct, tak nie...
plus raz az dva krat tyzdenne pouzivaj piling a raz tyzdenne masku... vsetko na tvoju plet.. a nie je odveci navstivit kozmeticku...
ak sa budes tohto drzat budes v pohode.. len sa neboj investovat.. krem ti odporucam Aknestop od Ryoru, okolo 5ecok stoji.. taktiez si zaobstaraj z Oriflame cajovnikove pripravky... a budes okej
vlasna skusenost... cim dalej tym to mam lepsie vdaka tomuto.
ja to mam rovnake...tak som sla ku kzone dostala som zinerit, skinoren, aknekolor pretože sa odmietam nepaštékovať chodim na dusik ked sa mi nechce ist do školy a este mam antibiotika ktore som si nevybrala ale zasa viac mi to poamaha ako tie zbrndy v drogerke... a je to aj lacnejšie a teraz ak sa mi aj robia jebaky tak to uz len take maličke.... len dufam že sa mi tie stare zahoja...
Jednoznačne choď ku kožnej,podľa mňa nič lepšie spraviť nemôžeš,aj ja mám akné a dosť silné.Nič tým nepokazíš keď k nej pôjdeš.Keď sa Ti to náhodou zhorší tak si budeš iba nadávať prečo si tam nebehla a budeš musieť niesť nepríjemné dôsledky...ona Ti určite poradí Ja beriem teraz Roaccutane po všetkých neúspechoch s lokálnou liečbou.
ja ked som mal 15 alebo kolko tak som bol chodiaci jebak. som aj koznej chodil aj panensku krv na seba daval a nakoniec sa na to vyjebal a zmizlo to samo teda, ne ze by sa nenaslo uz nic, ale zlepsenie maximalne
ja som tiež asi dva roky furt skušala nejaké pleťové vody a pilingy a veci, ktoré mi to veľakrát dokonca zhoršili a pomohla mi až kožná lekárka predpísala mi taky krém a vodičku a je to v pohode.. odporučam ísť ku kožnej, naozaj
@loveyou ja mám skúsenosti s konopným krémom, keďže som ho istý čas používala Strašne mastí pleť a upcháva póry ešte viac,preto som sa vrátila naspäť k starej dobrej modrej Nivee
wow dakujem za rady...lawey áno aknekolor používam aj ja....bez toho by som veľmi nikam nešla o zinerite som už počula...máte s ním nejaké skúsenosti aj ostatný? a kto používal aknestop?
používala som zynerit, ale daj si ho od niekoho predpísať, lebo keď ho chceš kúpiť len tak, tak stojí 10€, pototm mi prestal zaberať a dostala som od kožnej Eclaran 10, ten chvíľu zaberal no teraz už tiež prestal, momentálne si mám dávať Aknemycin, ktorý mi akné len udržiava v rovnakom stave, čiže sa to ani nezhoršuje, ani nelieči.
Ale, dnes som bola u kaderníčky, ktorá mi na vyrážky poradila kúpiť si v lekárni benzínalkohol a krém Sudokrem. benzínalkoholom si vyčistíš tvár a potom na to dáš tenučkú vrstvu sudokremu. Vraj to pomáha a pomohlo to všetkým ktorým to odporučila. Dnes som si to bola aj ja kúpiť v lekárni a momentálne mám ten krém na tvári, tak uvidím či to zaberie.
na akne zeoforce, je to il, krasne cisti plet a zapalene vyrazky, bere sa vnutorne a aj ako maska zaroven, kupila som ho tu » shop.vitarian.sk/zeoforce-zeolit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ešte som mala (z tých lepších vecí) jeden krém od dermatologičky, zájdi za nejakou a ona ti povie (prípadne ti predpíše chemický peeling, vraj je to účinné). pleťové vodičky sú väčšinou tak na dve veci. lepšie sú masky alebo peelingy.
1.cistenie- tzv. pletovy gel alebo take nieco... nanesies na mokru tvar, napenis, zmyjes..ono ti to vlastne otvori pory, rozpusti tie necistoty vnutri a dostane von z pleti...
2.tonizacia - pletove vody.. docistia a uzatvaraju pory..
3.hydratacia.. nakremuj .. kremy na mastnu plet vacsinou obsahuju nejake bylinky s protizapalovym ucinkom, takze neskodi ze davas vlastne mastne na mastne... hydratacia musi byt..
plet sa nauc cistit okrem vecera aj rano ( ak sa ti zda ze je to zbytocne, ze nestihas alebo hocico, donut sa a po case to budes brat ako samozrejmost takisto ako umytie zubov) . Pouzivaj pripravky urcene priamo na tvoj typ pleti.. cize zmiesana az mastna predpokladam... a prestan pouzivat mydlo, to zbytocne vysusuje a ak sa ti zda ze ti to moze pomoct, tak nie...
plus raz az dva krat tyzdenne pouzivaj piling a raz tyzdenne masku... vsetko na tvoju plet.. a nie je odveci navstivit kozmeticku...
ak sa budes tohto drzat budes v pohode.. len sa neboj investovat.. krem ti odporucam Aknestop od Ryoru, okolo 5ecok stoji.. taktiez si zaobstaraj z Oriflame cajovnikove pripravky... a budes okej
vlasna skusenost... cim dalej tym to mam lepsie vdaka tomuto.
Mne to pomaha ak neumyjem poriadne mydlom ksicht jeden deň na druhy mam jebaky .....
Ale, dnes som bola u kaderníčky, ktorá mi na vyrážky poradila kúpiť si v lekárni benzínalkohol a krém Sudokrem. benzínalkoholom si vyčistíš tvár a potom na to dáš tenučkú vrstvu sudokremu. Vraj to pomáha a pomohlo to všetkým ktorým to odporučila. Dnes som si to bola aj ja kúpiť v lekárni a momentálne mám ten krém na tvári, tak uvidím či to zaberie.