vsimla som si ze vecina slovenskych domacnosti.ma na obedy bud..rezen/salat rezen/zemiaky (na onen sposob)uz somprestala jest aj maso uplne som sa stala vegetarian lebo som bola uz prejedena na znechutena z nasej masitej...zavse moc vyprazanej kuchyne
doslova zozeriem vsetko co mi chuti, dokonca aj to, co mi nechuti, ale ma to nutricne hodnoty. Je to jedna z potrieb a odmietam z jedenia robit vedu, ci vasen
da sa povedat ze aj ja jedavam taku klasicku sk kuchynu az na niektore jedla a z masom to az tak neprehanam ale obcas mame aj nieco ine napr. kremove polievky robime alebo take tie fazulove lusky ci ako sa to vola a k tomu ryzu atď.
Nechápem prečo sa sťažuješ birdzu a nie svojej matke že je neschopná navariť niečo iné ako rezeň, zemiaky a ryžu. Vyváraj celej rodine aj ty a pochopíš že sa ti nechce drbať každý druhý deň s úplne iným receptom.
ako to mam napisat spravne ked to nieje nase jedlo ale nasinci to varia tak casto ako keby bolo ? proste som to uz zahrnula do nasej.kuchyne...aj dneska to sestra varila proste zasa dookola...dokonca mam kamsoa ktory am kura kazdy den...som k nim prestala aj chodit koli tomu..ble
@gukol taras nezmysli..nevidis do toho a ani si necital text...tak naco sa vyjadrujes vobec.....po 1:napisala som ze si varim sama pre seba,,druha ved netvrdila som ze to takto mame doma...ja ani neviem co doma vari mama lebo ja jej jedla nejem pretoze nejem maso .a tretia vec ja som rozpravala o kuchyni slovenskej ako takej ..vobec som nerozoberala tu nasu ale ako celok na podnety z okolia co si vsimam... a hej mas pravdu zbytocne nieco pisat lebo tu ludia bud po 1nepochopia pisu od veci..po druhe vezmu si to hned osobne a absolutne im unikol text pointa celej tematiky a po tretie z toho najlepsie .niekdo sa chyti slovicok hned na prvich 3 vetach bezohladu ocom je text a pise nezmysli milujem birdz.
suhlasim,tiez mam taky problem,ze sa to u nas stale opakuje..kuru uz nejem par rokov,ale polievka vzdy cez vikend potesi a ked su doamce rezance tak aj bez polievky ich zjem
proste to je nasa kultura litovci jedia same zeleninove sracky,na ktore sa neda zvyknut ..americania maju mcdonald .rusi vodku, madari feferonky,...proste podla naroda jeme co je zauzivane,tradicne..
zijeme sice dost nezdravo,ale sa aspon najeme fest dobre nemusime kazde 5 minut chodit do chaldnicky ..
vam jebe s kym som prestala chodit TERAZ JE TO UPLNE JASNE NEVIETE VOBEC CITAT.....JA SOM NAPISALA ZE SOM PRESTALA K NEMU CHODIT DOMOV A NIE ZE SOM S NIM PRESTALA CHODIT kdo potrebuje dioptrie
@tomias D ... nemam rada pomaly ziadne nase jedlo...mozno tak max halusky smotanove ..napriklad ked pride vegetarian do restiky na svk castokrat je odpisany lebo vsetko obsahuje maso samozrejme klasicke menu..prvy riadok polievky z toho dve tri masove,druhy odstavec ryby,treti zabijackove pochutky dake,stvrty su vyprazane rezne a syry,,a na konci ze omeleta,alebo zeleninovy salat co mozem oplut si kupovat niekde daku omeletu prazenicu a kadejake voloviny,, preto napriklad podotykam na tu pestrost nasej kuchyne ze clovek ako ja nemusi ani nikde chodit lebo vpodstate vsade maju toto menu rovnake a viem ze by mi ostal zas len daky salat...lebo vsade je to poondiate maso a to ta nasa kuchyna milovana achhhhh ..a halusky si kupovat zakazdym tak to tiez nieje bohvieco
ešte som nebola vo väčšine slovenských domácností, ale tam, kde som bola, sa radi nechajú inšpirovať, možno s výnimkou jednej domácnosti, kde sa im väčšinou nechce (ale aj tak varia výborne).
s tými reštauráciami je to vskutku smutné, ak chceš nejaké zaujímavé bezmäsité jedlo, musíš veľmi dobre hľadať, aj to máš smolu, ak si z menšieho mesta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
u nás sa to nejak so "slovenskými" jedlami nepreháňa
ale tiež som radšej keď si môžem navariť sama
a k teme..
suhlasim,tiez mam taky problem,ze sa to u nas stale opakuje..kuru uz nejem par rokov,ale polievka vzdy cez vikend potesi a ked su doamce rezance tak aj bez polievky ich zjem
proste to je nasa kultura litovci jedia same zeleninove sracky,na ktore sa neda zvyknut ..americania maju mcdonald .rusi vodku, madari feferonky,...proste podla naroda jeme co je zauzivane,tradicne..
zijeme sice dost nezdravo,ale sa aspon najeme fest dobre nemusime kazde 5 minut chodit do chaldnicky ..