Vzdy ked v praci vypijem energy drinkov tak po par hodinach na mna pride taky utlm a mam chut ist spat (ziiiv) myslenie sa mi spomali a nechce sa mi uz nic robit. Napriklad teraz. Co vtedy? Ako prinutit mozog aby sa prebral a fungoval dalej?
Energetický nápoj ti dodá síce energiu kvôli kofeínu a cukru ale je to energia na dlh, ktorý sa prejaví, keď spáliš všetko čím si sa nadopoval.
Proste prestaň piť také dráky akús radšej čerstvé ovocie a zeleninu. Po čase si telo zvykne na túto bio energiu a bude ti lepšie a nebudeš mať návali únavy.
Napríklad ja robím tak, že jeden den 12 hodín ranná, potom 12 nočná a potom 2 dni voľno (čo je v podstate jeden lebo ten prvý buď prespím, alebo som unavený a ospalý). Energetáky som úplne vyradil a nepociťujem žiadny rozdiel, ešte pred rokom som zvládal 4 a viac za smenu, ale je pravda, že ti to dá energiu len na určitú dobu a potom je to ešte horšie. To isté aj sladké vody. Momentálne by som spal stále
Mňa keď v práci chytí mikrospánok tak hneď otváram okno. Sedím hneď pod ním a čerstvý, chladný vzduch pomáha. Ešte si zvyknem pustiť hudbu na sluchatka... prípadne idem do skladu niečo fyzicky porobiť, nech sa rozhýbem. Energeťáky pijem tiež, ale asi nikdy to nezabralo.
typická pohodlnosť a intelektuálna jednoduchosť , dopovať sa sračkami ktoré nám trh ponúka a veriť vyblýskaným nápisom a reklamám že energeťák ti dá čo tvoje telo potrebuje a tak si pekne zarábate napríklad na endokarditídu nikotín ti zosere pľúca a ďalej nejdem komentovať radšej....plus mylný názor že káva je niečo zlé , káva je super , plná antioxidantov čiže jedna dve šálky denne určite neuškodia...a veľmi jednoduchý recept na únavu , je zdravo sa stravovať - malé porcie ktoré nezaťažia tráviacu sústavu ,spať v noci aspoň 7-8 hod a úplne najviac je ŠPORT , fyzická aktivita stimuluje štruktúru ktorá nás udržuje bdelých , ale to asi lenivé zadky birdzu nechcú počuť , tak keď sa vám nechce športovať sexuálna aktivita je vítaná
ja nezvyknem pocitovat spanok v praci, naopak unaveny som stale. Spociatku som mal svalovicu na nohach no teraz citim len unavu. Podcenujem spanok a stravu, a snazim sa ostat chudy, lebo mi rastie brucho, uz dlhsie vaham ze znova zacnem posilovat. Najviac ma to vsak nebavi, ked sa nemam o tom s kym rozpravat a chyba mi partak. Okrem toho som sa divil kamosom, ktori sli hned po namahavej praci cvicit. Jeden to vcasne vzdal. Jq som zvykol robit medzi pracou a posilkou vacsi hodinovy rozdiel, ale popravde hned po praci som bol nabudeny a tych par hodin mi nepomohlo k oddychu. Pravdou je tiez, ze jem skoro ziadne ovocie, pomenej zeleniny a zriedka maso. Takze kamen urazu vidim v strave a oddychu, discipline a trpezlivosti. Pokial sa ti chce spat, rozpravaj sa s kolegami a pi vela vody. Nic lepsie neporadim. Ale strava je podstatna, ak sa to nezmeni, asi mas prilis nudnu pracu, lebo ako vravim ja mam prace nad hlavu a pocitujem unavu, nie vsak spanok, jedine, ked som v byvalej praci robil nocne, vtedy som zaspaval nezvyknuty.
ja som to mávala tiež podobne. potom mi kamoška odporučila tieto » www.guaranaplus.sk/... tabletky a musím povedať, že sú veľmi účinné. Dokonca sa mi aj učí lepšie, aj zapamätáva veci, mam hadám o 60% viac energie ako pred tým
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Energetický nápoj ti dodá síce energiu kvôli kofeínu a cukru ale je to energia na dlh, ktorý sa prejaví, keď spáliš všetko čím si sa nadopoval.
Proste prestaň piť také dráky akús radšej čerstvé ovocie a zeleninu. Po čase si telo zvykne na túto bio energiu a bude ti lepšie a nebudeš mať návali únavy.
Napríklad ja robím tak, že jeden den 12 hodín ranná, potom 12 nočná a potom 2 dni voľno (čo je v podstate jeden lebo ten prvý buď prespím, alebo som unavený a ospalý). Energetáky som úplne vyradil a nepociťujem žiadny rozdiel, ešte pred rokom som zvládal 4 a viac za smenu, ale je pravda, že ti to dá energiu len na určitú dobu a potom je to ešte horšie. To isté aj sladké vody. Momentálne by som spal stále