Nemám rada tento v súčasnosti tak spopularizovaný výraz, ale kvôli stručnosti otázky som sa ho tento krát rozhodla použiť. Zaujímali by ma vaše odpovede
@salora Posledná veta z charakteristiky na wikipédii -
Postihnutí sa často upokojujú a presviedčajú sami seba tvrdeniami typu: „Pod tlakom podávam lepšie výkony.“ a pod.
Boli časy kedy som v poslednej chvíli zabral a všetko som zvládol, no teraz, keď nič nemá zmysel je to ťažšie. Trebárs za tento týždeň mám 4 skúšky a áno ešte jeden film a pôjdem sa učiť.
Vieš čo.. skus sa obklopovať ľudmi čo niečo robia.. oni ťa môžu poťahať a potom si to osvojiš aj ty.. stači sa tiež prihlásiť na nejaký kurz alebo ja neviem robiť to v čom si dobra čo ťa baví.. ja neviem ak si krestaň najdi partiu a modlite sa spolu.. alebo maš rada turistiku choď na fb hladam parťaka na hory.. proste keď už je najhoršie skus sebe dať par faciek a len tak random úlohy aj malé.. upratať izbu proste sa musíˇš dokopať.. narátať do troch a ideš..
@azizi moja zlatá, 10 rokov, co som na Birdzi, mam v profile info o wikipedii... a nic sa na tom nezmenilo. A keby to tak nebolo, ako tvrdim, nebol by som tam, kde som...
Ja neviem, zajtra mám od 7:30 vraj 3 skúšky z predmetov na ktorých som ani raz nebola, ale vravím si, že si ešte hodinku pospím a v noci sa snáď stihnem niečo naučiť.
Spánok je pre slabých.
No, mozno to bude zniet ako klise, ale...ked sa clovek 'stretne' so smrtou, tak ma na veci iny pohlad. Nie sme tu vecne, a tak sa nepotrebujem velmi presviedčať aby som nieco robila. Jednoducho to robim.
často ma prokrastinácia doháňa do dosť zlých psychických stavov, ale inokedy pod jej vplyvom (resp. pod vplyvom abnormálneho stresu spôsobeného deadlinom, ktorý sa účinkom prokrastinácie nebezpečne a akosi nečakane priblížil) som už stvoril fakt fajn veci
ale napr. teraz - zajtra mám skúšku, a ja som si konečne aspoň opral a pozametal a prezliekol posteľ a odpísal na staré správy
a poslal životopis do dvoch firiem, lebo yolo, ešte nie je ani noc
každopádne, už som dostal aj knižku "25 spôsobov ako bojovať proti prokrastinácii" (alebo tak nejako, ešte som sa nedostal k jej čítaniu, a to už budú asi tri roky, čo ju mám, ale šak zajtra už)
a bol som aj na nejakej takej prednáške, že Konec prokrastinace
bolo to vtipné, ale ne, mne nikto nebude rozkazovať, ako nemám prokrastinovať!
sebadisciplínou a rutinou. "Prokrastinovať" sa dá pri mnohých veciach, či už pri čítaní knihy, cvičení a pod. Jednoducho sa nad tým nezamýšľať, no vytvoriť si taký zvyk, že sa tomu budeš venovať + ďalšie užitočné rady ako to, že si to rozdelíš a pod. Prekvapivo, najviac mi pomohlo napr. toto video:
akože je to odveci ohľadom tejto témy, ale naučiť sa vstávať skôr veľmi dobre buduje sebadisciplínu a potom sa človek oveľa ľahšie prehryzie cez veci, ktoré chce robiť, no "nemá" na ne čas.
ja väčšinou prokrastinujem keď veci podcením - ako napr. menšie úlohy do školy, si poviem, že to vyriešim ráno a pod. Napr. na také maturity som sa učil ako nikdy lebo som vedel, žeby som to inak nezvládol, ale preklad nejakého krátkeho textu do cudzieho jazyka som schopný odložiť ešte 10 minút pred vyučovacou hodinou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Postihnutí sa často upokojujú a presviedčajú sami seba tvrdeniami typu: „Pod tlakom podávam lepšie výkony.“ a pod.
» waitbutwhy.com/2013/10/why-pro...
dlhší, ale možno ti príde vhod
Spánok je pre slabých.
takze planujem zivot na hard mode, robim veci do uplneho vycerpania a zajebavam sa predtym kvalitne a planovane
neodporucam na dozitie sa 30ky, ale hey
ale napr. teraz - zajtra mám skúšku, a ja som si konečne aspoň opral a pozametal a prezliekol posteľ a odpísal na staré správy
a poslal životopis do dvoch firiem, lebo yolo, ešte nie je ani noc
a bol som aj na nejakej takej prednáške, že Konec prokrastinace
bolo to vtipné, ale ne, mne nikto nebude rozkazovať, ako nemám prokrastinovať!
akože je to odveci ohľadom tejto témy, ale naučiť sa vstávať skôr veľmi dobre buduje sebadisciplínu a potom sa človek oveľa ľahšie prehryzie cez veci, ktoré chce robiť, no "nemá" na ne čas.