Ruku na srdce a úprimne povedzte čo by vám prebehlo hlavou keby ste sa napríklad ocitli v niektorej situácii z toho videa alebo nejakej podobnej... a samozrejme ako by ste sa zachovali?? nazbierali by ste odvahu byť tým "prvým"??
Úprimne neviem. Keby to bol nejaký otrhanec ležiaci na ulici, najskôr by som ho považovala za ožratého bezdomovca a neriešila by som ho (je to smutné, ale priznávam to). Keby niekto na druhého zaútočil, asi by som sa neodvažovala zasiahnuť priamo, ale dúfam že by som minimálne zavolala policajtov...
Myslím že takto sa správajú hlavne ľudia v mestách, kde si každý ide za svojím , ponáhľa sa a je mu absolútne ukradnuté okolie ale na dedine by sa také niečo nestalo (už len zvedavosť by to nedovolila).
zamýšľam sa nad tým občas, ale len keby som zažil takú situáciu tak tá by ma preverila. Mám pocit ked idem dakedy po ulici, že ľudí nevzruší ani keby stromy padali z neba a tak vlastne súhlasím s @flyleaf@9
Čo by som urobila keby som našla niekoho na ulici ležať? určite by som pomohla. Nebola by som ako tí ostatní, ktorí len prejdú okolo a pozrú sa. Vzhľadom nato, že som zdravotníčka aj preto by som pomohla. Akurát včera pri mojom bloku jednej žene prišlo zle až dostala záchvat a krvácala tak som jej rýchlo privolala záchranku. No tí pokiaľ sa vytrepali a došli prešlo aj 15 minút a to od nemocnice bývame 5 minút pešo. Udivuje ma, že niektorím ľudom je takýto ležiaci človek na ulici ľahostajný.
no, vacsinou sa zastavim a chvilu pozorujem situaciu, aby som sa usitila o co naozaj ide , lebo sa mi parkrat stalo ze som zo seba urobila debila pri pokuse zachranovat niekoho kto vlastne pomoc vobec nepotreboval ... a ked vidim ze je to vazne, pridem, opytam sa ci je dotycny v poriadku, a ci mu mozem nejako pomoct ... a ak mozem tak pomozem raz som dokonca, v noci, som sa bala zakrocit sama, tak som volala priatelovi a az ked dosiel, tak sme sa sli spytat ci treba pomoct ...takze tak
záleží ako by ten človek vyzeral.. určite nejakému malému dieťaťu áno, aj nejakej slušne vyzerajúcej žene (ako bola tá na schodoch). ale kebyže už niekto leží ako ten prvý chlapík, asi ho mám za ožranca...... (aj keď to nerada priznávam..)
ono v dnesnej dobe je uz tazko niekomu verit. pocul som kopec pripadov, kedy lupici naschval zinscenuju takuto situaciu, aby potom neboraka samaritana okradli. nech sa zachovate akokolvek, vzdy do istej (dost velkej) miery riskujete
-pomohla som malému decku v chorvátsku na breh, lebo uviazlo pri bójach
- poskytovala som prvú pomoc bezdomovcovi.. áno, bezdomovcovi dobre čítate, len tak ležal na zemi a všetci v kruhu okolo neho.. on tú pomoc POTREBOVAL a ako pozerám, väčšina z vás by tiež zdrhla, HANBITE SA
- ako prvá som sa s kamarátkou rozbehla k miestu autonehody s tým, že volajte pomoc, ja som zháňala termofóliu a pomáhala uja vybrať z auta
keby niekto lezal len tak na zemi, asi by som sa snazila zistit, co mu vlastne je. a keby niekoho bili, tak neviem ci by som osobne zasiahla (pokial by sa samozrejme nebili 2 male deti). asi by som skor volala policiu a hlasila vandalizmus a vytrznosti (lebo ked hlasite bitku, tak to casto ignoruju)
No tak to neviem posúdiť.Ešte som sa do takej situácie nedostala a každý vie rozprávať o tom,ako by sa možno zachoval,ale je to odlišné od toho ako sa v skutočnosti zachová.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
To je jedno, jednoducho sa to má spraviť, tak som to spravila.
- poskytovala som prvú pomoc bezdomovcovi.. áno, bezdomovcovi dobre čítate, len tak ležal na zemi a všetci v kruhu okolo neho.. on tú pomoc POTREBOVAL a ako pozerám, väčšina z vás by tiež zdrhla, HANBITE SA
- ako prvá som sa s kamarátkou rozbehla k miestu autonehody s tým, že volajte pomoc, ja som zháňala termofóliu a pomáhala uja vybrať z auta
Všeobecne z týchto situácií neutekám...