riešim jeden problém a zaujíma ma, ako by ste ho riešili vy. predstavte si, že máte susedu (žena okolo 30 rokov, ktorá býva sama na byte). minimálne 2-krát do týždňa púšťa v noci naplno hudbu a tento stav trvá už asi 5 rokov. niekedy má náladu a púšťa hud
fúha. ja by som asi tlačila na majiteľa bytu, plus by som kontaktovala ostatných podnájomníkov/obyvateľov bytovky, či im to vadí a ak áno, spísala by som petíciu, keďže na nič nereaguje.
@grietusha je to pomerne nová budova a byty veľmi nejdú na predaj, takže sme jej jediní susedia. raz sa ozvali aj ľudia z konca chodby, ale ako sa ozvali, tak aj stíchli.
myslím že ked budeš opakovane volať políciu ako to tu bolo už spomenuté tak potom sa aj rozhýbu k činu ale opakovane myslím vždy ked bude na hlas tá hudba čiže aj každý deň .
@12 inak, ovľa väčšiu šancu niečo dosiahnuť máš práve vtedy, ak sa budeš sťažovať majiteľovi a správcovi bytovej jednotky. Na súde nedosiahneš vôbec nič. Tamtí páni s tým skôr môžu dačo spraviť. Veľa šťastia
@antifunebracka polícia môže byt bez povolenia otvoriť len vtedy, ak je podozrenie že je ohrozený niekoho život či majetok
@dragonfly1@drejka polícia bola volaná cca 6-krát. naposledy to skončilo tak, že asi hodinu na balkóne vrieskala aké sme kurvy. ..... riešilo sa to aj vypnutím elektriny cca o štvrtej v noci (lebo na klopanie a zvonenie nereagovala). to však skončilo tak, že mojmu priateľovi sa telefonicky vyhrážal nejaký jej kamoš ublížením na zdraví. (je to jebnutá piča)
@semhamforas veď sme si mysleli, že majiteľ bytu bude normálny, ale ten nás len jednoducho odbil. že to nieje jeho problém a že sme citlivky, že nám trocha hudby vadí. kebyže to robí raz za čas, tak som ticho. ale 2 týždne vkuse? a to aj cez deň! veď to je choré.
@millieandrea nuž bohužiaľ, toto nevyriešiš. Ak sa s majiteľom nedá, tak skús zájsť za správcom budovy, oni majú tiež nejaké právomoci vrámci vnútorných predpisov a myslím že by teoreticky mohol mať nejaké slovo pri prípadnom výbere podnájomníkov. Čiže ti ostáva jedine neustále otravovanie majiteľa bytu a správcu budovy. Samozrejme môžeš podať sťažnosť na súd, len je otázne či ju tým nenaštveš a nezhorší sa to. V každom prípade by som skúsil i to.
A ke´d podáte sťažnosť, tak predpokladám že tvojmu priateľovi bude zasa niekto voľat a vyhrážať sa mu. Nech si pustí na mobile nahrávanie, oznámi že to nahráva a ak spustí vyhrážky, podajte aj na toho jeho kamoša trestné oznámenie. Polícia si už majiteľa čísla zistia
@semhamforas ja som rozmýšľala, že rovno ísť na miestny úrad sa sťažovať. ale som nechcela byť až taká sviňa. ale nejde to s ňou ani po dobrom, ani po zlom. tak to asi inak nepôjde. ..... inak správcovi sa písali maily a ignoroval to. skúsime to ešte telefonicky. ale pochybujem, že to bude riešiť. ...... to je to. susedov si nevyberieš.
my máme zas problém so susedmi, kt. sa radi hádajú v akúkoľvek hodinu..či je ráno, deň alebo hlboká noc ..to že im zaklopeme a vynadáme im, nech sú ticho..nepomôže...to že zavoláme meskáčov..to nepomôže..naposledy to dopadlo tak, že ešte tú ženskú upokojovali namiesto toho, aby to riešili.. už sa to snažíme ignorovať, lebo to nemá zmysel..ale ignorovať hlasnú hudbu sa asi nedá..jedine to posunúť ďalej..čiže kašlať na políciu..a ísť na mestský úrad to riešiť
@hoperpohroma tak ked jej zaklopali na dvere, tak vypla hudbu a neotvorila. a ono to tak je, že policajti nemajú právo vojsť do tvojho bytu pokým im neotvoríš. semhamforas to presne opísal. ..... oni si len niečo zaznamenali a šli preč.
@antifunebracka nejaké techno alebo čo. raz dávala celý táždeň latino. (to asi podľa toho, koho tam má) .... inak poďľa mňa máš aspoň nejaký dôkaz o rušení nočného kľudu, lebo síce nič nezmôžu, ale vždy si niečo zapíšu. tak keď sa pôjdeš sťažovať už na úrad, tak máš o tom dôkaz (ale to si len ja myslím, lebo inak mi to nedáva význam)
@millieandrea skús stále otravovať. Myslím že ak im budeš voľať tak správcovi aj majiteľovi polezieš na nervy a začnú dačo robiť. Prípadne nech majiteľ tej pani pohrozí že jej nepredĺži nájomnú zmluvu. Snáď sa spamätá
kedže máý energiu cez noc a musí sa vypat cez deň, pusti si tu hudbu ked bude ticho a budeš vediet že spí /nezabudni klopat s príbormi o radiator/ a ked nepomože tak zavola policajtov a keď sa vyhovorí že ty púštaš cez den, tak to argumentuješ že narozdiel od nej neporušej nočný klud. Inač ak je to až tak zlé tak to musí vadit aj iným susedom. A keby ani to nepomohlo tak ti pošlem moju mamu ktorá otvorí dvere a nakoniec si predstav zistí, že jej otvoril moj bratranec a na otázku čo tu robi odpovie "varím halušky" .... len tak z vlastnej skusenosti
začala by som púšťať hudbu tiež. Len treba odhadnúť akú hudbu nemá rada. Ale to až ako posledná možnosť ,ked ani prozby nepomožu,určite aj ona dakedy spáva treba odhadnúť a potom vypeckovať. Tiež som takú mala ,chvalabohu už neni.
Staznosti existuju aj hromadne ... viac obyvatelov bytovky, vacsia paka.
A hlavne kazdy clovek musi niekedy spat Susedia nad nou by si mohli v byte poskakat A deti s kombom a gitarou chcu tiez obcas priestor, co tak najst im zadarmo miesto v miestnosti, ktora ma steny spolocne s tym bytom
Neviem ci netresnem blbost, ale je to napad. Zohnat si papier od psychologa ze mas migreny z nedostatku spanku, ktory je zapricineny prave rusenim nocneho pokoja danou susedou. V tomto pripade by sa mohlo jednat o persistentne poskodzovanie zdravia, co mozes dat myslim na sud. Staci sa riadit pravidlom, co nie je zakazane je dovolene. Skus si zistit u nejakeho studenta prava, ci je takato varianta mozna.
@lucina223 nie nie. ked priateľ vypol ističe, tak mal potom telefonáty od jej kamošov s vyhrážkami o ublížení na zdraví.
@hoperpohroma ako vravím, polícia tam bola už 6-krát. a doteraz sa s tým nič nerobilo. ale jebem ju. dnes ich volám zase. včera som jej 10 minút zvonila, aby som sa s ňou normálne porozprávala a hrdinka neotvorila. tak nech to rieši s nimi.
@matheusko hromadnú sťažnosť sme skúšali riešiť, ale u nikoho to nepočuť ako u nás. sme jej jediní susedia. iba jedni sa tak ozvali, že aj im to vadí, ale hneď sa stiahli.
My sme mali o poschodie vyššie susedu, ktorá opitá močila na balkóne a stekalo to na ten náš. A zrovna vtedy, keď ho môj tatko čerstvo vymaľoval. Chytil taký záchvat zúrivosti, že skoro infarkt dostal, druhý deň si ju počkal na schodisku a strašne po nej zreval, div že ju fyzicky nenapadol odvtedy bol pokoj.
len toľko ti poradím, ak sa tebe alebo tvojmu priateľovi vyhrážajú, tak už to je trestné...a ver tomu že polícia to dokáže vyriešiť. takže si to nahraj, ako sa vyhrážajú, zabehni na políciu a má po p...
vraví sa , že najlepšou zbraňou je útok...čo keby ste pustili viaceré byte, rôznu hudbu-žáner ktorý ona neznáaša...o takom čase ked aj ona..alebo po ine dni-ked nahodou nepusta....myslim ze by jej to nebolo jedno kedy ste postili techno,.alebo nieco ine peckove...ja by som to urcite vyskusala...a mozno aj niekedy v noci..susedov by som na to pripravila a podla moznosti nech si pozatvaraju okna vcas....
kúpiť nejakú dobrú sústavu a dohodnúť sa so susedmi kedy a spolu naraz spustíte nejaké basy a prehlušíte ju a keď sa príde sťažovať tak použiť ten boxer alebo nejaké petardy pod dvere poprípade nejaký semtex alebo svetlice do okna alebo keď vyjde z bytu tak nastrkať do fab-ky zápalky a potom neotvorí
zavolaj si nejakého elektrikára, nech ju odpojí od prúdu (nie vyhodiť poistku) ked bude musieť 5krát zhanať niekoho kto jej to opravý prejde ju ta hudba alebo nech jej pusti do okruhu 380 ak sa bude dať hned sa jej ta zostava odpáli
No ale k problému: Toto naozaj trvá už 5 rokov? Zobudte sa ľudia. Ak sa mi nepáči tak s tým niečo robím hneď.
Mali sme podobného suseda, zo začiatku sme volali políciu, podávali sťažnosti no nič nepomáhalo. Najviac pomáha si počkať danú osobu pred domom a vykričať jej všetko do ksichtu. Ak sa nepoučí tak by som začal púštať celý deň nejaky black metal alebo grindcore (silencer je výborna hudba na upokojenie susedov). No a ak aj to zlyhá a nechceš ju nejak fyzicky napadnúť, tak by som zaplatil cigánom (napr. 5 eur) nech sa jej vyseru pred dvere a pod. veci. Dotyčná by podľa mňa rýchlo pochopila.
Jednoducho, petícia..spísať petíciu vlastníkov, podnajomníkou bytov, ktorým to prekáža a dať to majiteľovi, správcovi bytov..ak by do 30 dní odo dňa podania nič nepodnikol riešil by som to s primátorom/starostom..ak by to nepomohlo šlo by to vyššie jednoznačne ak je vás vačšina..uspejete hneď..ale 5 rokov..kurva dlhá doba na to že to nikto neriešil..
@mrtvedetivzivomplote uz ju priatel aj tak vyhliadol. lenze ta osoba sa ani nezastavila. ignorovala a sla dalej. nechaval papieriky na dverach a nic. ignoracia. raz mu tak otvorila dvere a ked jej povedal, ze rusi nocny klud, tak ta pica len povedala: "platim si za najom velke prachy, tak si mozem robit co sa mi zachce", a plesla mu dvere pred nosom.
@alienpaul ja sa tiez cudujem, ze moj priatel s tym nic za 5 rokov nespravil, ale ja niesom flegma ako on, cize to nenecham tak. aj ked je pravda, ze pisal aj majitelovi, aj jej a aj spravcovi, ale nikto nic neriesil... a nikto s tym nic nerobi, lebo ona nema inych susedov okrem nas. cize nikomu inemu to nevadi, len nam. tato budova ma totizto 6 rokov cca a byty su dost drahe, takze sa nejako nepredavaju. preto okolo nej este nikto nebyva (iba my teda).som to napisala jak tatar, ale hadam sa chapeme. ..... inak cez tyzden pisem list jej a aj majitelovi a zakazdym ked u nej bude po 22:00 hluk na nu zavolam policiu. najradsej by som jej strelila po papuli, kedze aj v tejto chvili vyhrava. ale to by ma udala za napadnutie, tak sa toho zdrzim.
@cocca-colla zajtra sa chystam. chcela som dnes rano, ale predsalen je nedela a nechcela som rusit inych ludi (co byvaju nad nami a vedla nas z druhej strany). ale trochu sa mi zda, ze sa chysta niekam na dlho prec a preto si tolko dovoluje s tou hudbou a robenim hluku po pol noci.
@toudy88sv inak vtedy ked sa mu vyhrazali, tak potom povedal tomu chlapikovi, ze to ma nahrate a chlapik sa zlakol a hned zlozil, ale nahrate to nemal. cize smola. ale docitala som sa, ze treba pytat od policie potvrdenie o vyjazde, aby mal clovek dokaz. a ked uz podas staznost aj s dokazmi, tak sa s tym uz asi aj nieco spravi.
@drejka jj, ja na nu uz budem zakazdym policiu volat. len treba mat aj potvrdenie o vyjazde. a to moj chalan od nich asi nikdy nepytal, cize si myslim, ze preto s tym potom nic nenarobil. a mozno by jej aj tu 33 eurovu pokutu dali. ale ked bude treba, tak aj viackrat za vecer ich zavolam. lenze ona je taka p... , ze povie, ze ona si plati velke prachy za najom, tak si moze robit co sa jej zachce (lebo ostatni maju tie byty asi zadarmo. boze.).
@millieandrea tým by si ani nič nevyhrala ak by si ju fyzicky napadla...len by si si zmenšila šancu na výhru..riešiť to len administratívne aj keď niekedy to je na dlho, ale akonáhle opakovane porušuje nočný kľud, podľa zákona majú právu ostatní nájomníci bytov, čiže aj keď len vy žiadať kompetentných ľudí čiže správcu aby odstránil túto ´´závadu´´..je to komplikované ja viem, ale jedine takto to rieš ak chceš niečo vyriešiť
treba zohnať železnú platňu s hrúbkou ~1cm vo veľkosti dverí a keď bude doma, privariť jej ju o zárubnu, aby sa nedostala von z bytu. Keď umrie od hladu a z bytu sa začne šíriť sladkastý zápach, môže sa platňa odstrániť a o zvyšok sa už postarajú forenzní patológovia.
treba zajst na policiu s podpismi dalsich najomnikov a vlastnikov ytov ktorym to vadi odovzdat toto iste aj na mesto. ak sa do mesiaca nic nebude diat zajst treba za pimatoroma elbo starostom vzhladom k tomu ze neviem kde byvas a normalne im to vysvetlit. ak to nejde zavolaj na surovku kriminalistov a ak to aj tii odmietnu treba napisat na ministerstvo vnutra. ja som tak dostal edneho chalana do vezenia pretoze kazdy den pred mojim domo hulil a pichal si injekcie a na dalsi den sa tam hrali male deti az ministerstvo vnutra sa rozhybalo a zacalo to riesit. a normalne ju udaj za narusanie nocneho kludu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
@antifunebracka polícia môže byt bez povolenia otvoriť len vtedy, ak je podozrenie že je ohrozený niekoho život či majetok
A ke´d podáte sťažnosť, tak predpokladám že tvojmu priateľovi bude zasa niekto voľat a vyhrážať sa mu. Nech si pustí na mobile nahrávanie, oznámi že to nahráva a ak spustí vyhrážky, podajte aj na toho jeho kamoša trestné oznámenie. Polícia si už majiteľa čísla zistia
@semhamforas kks tak potom nechapem, naco tam vobec idu. abo naco im niekto otvara
kedže máý energiu cez noc a musí sa vypat cez deň, pusti si tu hudbu ked bude ticho a budeš vediet že spí /nezabudni klopat s príbormi o radiator/ a ked nepomože tak zavola policajtov a keď sa vyhovorí že ty púštaš cez den, tak to argumentuješ že narozdiel od nej neporušej nočný klud. Inač ak je to až tak zlé tak to musí vadit aj iným susedom. A keby ani to nepomohlo tak ti pošlem moju mamu ktorá otvorí dvere a nakoniec si predstav zistí, že jej otvoril moj bratranec a na otázku čo tu robi odpovie "varím halušky" .... len tak z vlastnej skusenosti
obec/mestska cast
spravca
majitel
mestska policia
A hlavne kazdy clovek musi niekedy spat Susedia nad nou by si mohli v byte poskakat A deti s kombom a gitarou chcu tiez obcas priestor, co tak najst im zadarmo miesto v miestnosti, ktora ma steny spolocne s tym bytom
a inak ti neporadim nechce sa mi rozmyslat
@hoperpohroma ako vravím, polícia tam bola už 6-krát. a doteraz sa s tým nič nerobilo. ale jebem ju. dnes ich volám zase. včera som jej 10 minút zvonila, aby som sa s ňou normálne porozprávala a hrdinka neotvorila. tak nech to rieši s nimi.
@matheusko hromadnú sťažnosť sme skúšali riešiť, ale u nikoho to nepočuť ako u nás. sme jej jediní susedia. iba jedni sa tak ozvali, že aj im to vadí, ale hneď sa stiahli.
@dawnisuponus dobrý nápad.
inak ľudia vďaka za rady
toto né
ak to púšťa veľmi nahlas, okrem toho psychológa by si mohla skúsiť aj podnet na úrad verejného zdravotníctva
Alebo ju jednoducho prerušovala "mojím hrôzostrašným výberom"
Moji susedia to počúvajú každý deň, lebo musia.
No ale k problému: Toto naozaj trvá už 5 rokov? Zobudte sa ľudia. Ak sa mi nepáči tak s tým niečo robím hneď.
Mali sme podobného suseda, zo začiatku sme volali políciu, podávali sťažnosti no nič nepomáhalo. Najviac pomáha si počkať danú osobu pred domom a vykričať jej všetko do ksichtu. Ak sa nepoučí tak by som začal púštať celý deň nejaky black metal alebo grindcore (silencer je výborna hudba na upokojenie susedov). No a ak aj to zlyhá a nechceš ju nejak fyzicky napadnúť, tak by som zaplatil cigánom (napr. 5 eur) nech sa jej vyseru pred dvere a pod. veci. Dotyčná by podľa mňa rýchlo pochopila.
@alienpaul ja sa tiez cudujem, ze moj priatel s tym nic za 5 rokov nespravil, ale ja niesom flegma ako on, cize to nenecham tak. aj ked je pravda, ze pisal aj majitelovi, aj jej a aj spravcovi, ale nikto nic neriesil... a nikto s tym nic nerobi, lebo ona nema inych susedov okrem nas. cize nikomu inemu to nevadi, len nam. tato budova ma totizto 6 rokov cca a byty su dost drahe, takze sa nejako nepredavaju. preto okolo nej este nikto nebyva (iba my teda).som to napisala jak tatar, ale hadam sa chapeme. ..... inak cez tyzden pisem list jej a aj majitelovi a zakazdym ked u nej bude po 22:00 hluk na nu zavolam policiu. najradsej by som jej strelila po papuli, kedze aj v tejto chvili vyhrava. ale to by ma udala za napadnutie, tak sa toho zdrzim.
@cocca-colla zajtra sa chystam. chcela som dnes rano, ale predsalen je nedela a nechcela som rusit inych ludi (co byvaju nad nami a vedla nas z druhej strany). ale trochu sa mi zda, ze sa chysta niekam na dlho prec a preto si tolko dovoluje s tou hudbou a robenim hluku po pol noci.
@toudy88sv inak vtedy ked sa mu vyhrazali, tak potom povedal tomu chlapikovi, ze to ma nahrate a chlapik sa zlakol a hned zlozil, ale nahrate to nemal. cize smola. ale docitala som sa, ze treba pytat od policie potvrdenie o vyjazde, aby mal clovek dokaz. a ked uz podas staznost aj s dokazmi, tak sa s tym uz asi aj nieco spravi.