čo je na tom rozmaznané keď si niekto kúpi lístok do prvej triedy?
dochádzam na trase ZA-BB dva/trikrát týždenne, kupujem si free lístok bez miestenky, nakoľko viem, že vždy sa dá sadnúť si a napríklad na trase ZA-BB najviac ľudí vystúpi v Tepliciach, tak vtedy mám šancu presadnúť si, ak sa v kupé alebo tam kde sedím necítim dobre. tie vlaky sú v tak otrasnom stave ktorý sa zhoršuje, že miestenku si nekupujem, lebo sa mi nechce na to dávať peniaze, keď mi to neprinesie žiadny väčší úžitok
Ak náhodou cestujem vlakom, tak len Regiojetom na trase Praha - BA (a opačne) a vždy v inej "triede", podľa aktuálnej sumy, obsadenosti a tak. Inak vlakom prakticky necestujem. Naše vlaky sú naviac v hroznom stave a strašne drahé, to už keď tak radšej idem diaľkovým busom.
ked som bola student, chodila som bez miestenky, kedze som cestovala z Kosic alebo z Bratislavy, tak som si furt obsadila miesto
teraz chodim bud regiojetom z Olomouca az do Kosic/Trebisova, priplatim si za relax triedu, nemam rada kupe, ktore je v standard triede alebo ICckom druhou triedou, ktory je povinne miestenkovy, pretoze je to rychlejsie a lacnejsie ako rychlik, a to vacsinou idem do Ziliny alebo Trencina, kde prestupim na nejaky bus, ktory ide do Brna
a navyse ICcko mi celkom vyhovuje, lebo v Kosiciach by som musela cakat 2 hodiny na spoj do Trebisova, keby som sla rychlikom, a na ICcko regionalny expres skoro stale pocka
Väčšinou nechodím vlakom, ked tak iba veľké vzdialenosti a kupujem si prvú triedu, vip servis a najkomfortnejšie miesto. Možno som rozmaznaná no, ale čo po tom.
Preferjem prvú triedu, ale ako občas mám pocit, že to tam vyzerá horšie jak v najposlednejšom vagóne. Minule som šiel s nejakýmy zbohatlími turkami kde si rodinka porozkladala veci na polku vagóna, deti si tam z toho spravili detský koutek a dušovali sa mi že to miesto zajebané nejakým kozým gulášom majú kúpené. Steward hovno vybavil tak nakoniec ma nejaká nemka pustila oproti sebe bo mala rezervované ešte miesto pre manžela, ktorý nastupoval tam kde som ja vystupoval a poohovárali sme trošku prístup niektorých ľudí.
Ako zniem trošku jak dáky Mazurek, ale priplácať si za miesto na ktoré sa nedostanete a personál to "nevie vyriešiť" tak to nech ma bozajú na cicinu také železnice.
ja som naposledy cestoval vlakom 2 roky dozadu ešte so školou na záverečný výlet takže som to mal zadarmo vtedy ešte ako študent, ale ináč za vlak by som určite nezaplatil, keď mám auto
Chodím len 1-2x do roka smer Praha a to si kupujem regio a nejaka relax či jaka trieda
Naposledy som bola už ale aj tak zhnusena, už som šla fakt naposledy
zacal som chodit pendolinom co chodi ke - praha, pridem skoro o pol hodinu skor, zatial co som isiel nemeskaval. V regiojete chodit kade kto..to len vynimocne. Inac 2. trieda...
Chodievam obvykle regiojetom a kupujem si lístok do economy na tú stranu, kde sú sedadlá pojednom (tj. nie sú dve pri sebe) ... to je najčastejšie. Občas, keď sa nepodarí a je to cez deň, kupujem si lístok do štandardu do kupé... a keď sa už úplne všetko zdrbe, tak si kupujem lístok do leo economy :/ to je ale najhoršia možnosť
Jasne, ze bez miestenky druha trieda. Inac to nikdy neochopim jak si moze niekto kupit na prvu triedu, ako mne je to uplne jedno jak sa tam dostanem, keby aj v dobytcaku ale platiť viac urcite nebudem... neni zaco. Tie novinky lepsie sedacky, wifi ktore ma dnes kazdy v mobile a polku cesty nejde a menej ludi není taky luxus zeby som za to platila o neviem kolko viac, urcite nie 0_0 a ani za miestenku by som nikdy neplatila keby ju nemam v cene lístka, vzdy sa najde miesto a ked nie tak si chvilku postojim zase nejdem transibirskou magistralou, zeby som nevydrzala dve hodiny stat alebo si sadnut v ulicke vlaku
v 99% som ešte ako študent stihla kúpiť bezplatný lístok a miestenky ako kedy väčšinou sa snažím chodiť menej frekventovanými rýchlikmi a teda aj na dlhšiu trasu (330km atď) v podstate nemusím kupovať miestenku a keď mi to miesto nevyhovuje, tak sa viem presadiť v piatky a nedele a pred sviatkami určite kupujem miestenku
Tak keďže som študent tak ho mám zadarmo,ale za prvú triedu si priplácam len ak viem že bude plný vlak,alebo ak idem z východu na západ a opačne.Ak cestujem hodinku,dve tak vydržím aj v druhej triede.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
dochádzam na trase ZA-BB dva/trikrát týždenne, kupujem si free lístok bez miestenky, nakoľko viem, že vždy sa dá sadnúť si a napríklad na trase ZA-BB najviac ľudí vystúpi v Tepliciach, tak vtedy mám šancu presadnúť si, ak sa v kupé alebo tam kde sedím necítim dobre. tie vlaky sú v tak otrasnom stave ktorý sa zhoršuje, že miestenku si nekupujem, lebo sa mi nechce na to dávať peniaze, keď mi to neprinesie žiadny väčší úžitok
na dlhsie trasy si kupujem miestenku
teraz chodim bud regiojetom z Olomouca az do Kosic/Trebisova, priplatim si za relax triedu, nemam rada kupe, ktore je v standard triede alebo ICckom druhou triedou, ktory je povinne miestenkovy, pretoze je to rychlejsie a lacnejsie ako rychlik, a to vacsinou idem do Ziliny alebo Trencina, kde prestupim na nejaky bus, ktory ide do Brna
a navyse ICcko mi celkom vyhovuje, lebo v Kosiciach by som musela cakat 2 hodiny na spoj do Trebisova, keby som sla rychlikom, a na ICcko regionalny expres skoro stale pocka
Ako zniem trošku jak dáky Mazurek, ale priplácať si za miesto na ktoré sa nedostanete a personál to "nevie vyriešiť" tak to nech ma bozajú na cicinu také železnice.
Naposledy som bola už ale aj tak zhnusena, už som šla fakt naposledy
Som škaredý, hnilý pes a chodím autom.