@likjul Nad nejakou aktivitou som rozmýšľal, ale neviem čo by ma bavilo... Rozumiem sa maximálne počítačom a na tímové športy som antitalent...
Na spoznávanie ľudí som moc hanblivý, mám problém sa prihovoriť niekomu aj keď potrebujem len vedieť čas ...
tak to buď rád,že nechodíš domov o pol piatej ako ja
mňa delí 33 km a keď prídem domov,môžem sa ísť akurát tak učiť,umyť a spať a nič z toho dňa nemám
ale u mňa je to práveže lepšie ako na základke,tam som sa s nikým nekamarátila,s nikým som si nerozumela a teraz na strednej mám super kolektív,že fakt som si lepší ani nemohla predstaviť a tak nejak mi je menej osamelo,lebo som si našla super kamarátky a kamarátov..a neviem ako ty,ale mne sa cez bežný týždeň ani von chodiť nechce,som unavená a tak..maximálne zo školy vybehneme na nanuk ,ale veď v piatok máš času dosť,môžte ísť spolu po škole von..,skús sa viac včleniť do kolektívu,viac sa kamarátiť, istotne tam máš kamarátov a aj v lete máš času dosť a sem tam môžeš ísť s nimi von,môžeš chodiť na festivaly,koncerty a istotne nejakých ľudí spoznáš,alebo brigádu ...alebo si nájdi záľubu možno gitaru,alebo niečo,čím by si si vyplnil čas,skratka niečo,čo by ťa bavilo ak ťa bavia počítače,tak si nájdi zmysluplnú činnosť spojenú s tým
Nejako si sa zasekol, niečo ti chýba, nevieš ako ďalej. Robíš stále to isté a očakávaš, že sa to zázrakom zmení.
Skús namiesto toho spraviť niečo nové, bláznivé. Nájdi si nejaký koníček, konečne urob niečo, po čom už dlho túžiš, len stále to odkladáš. Rob to, čo ťa baví.
@limetkajaja v škole zapadnúť do kolektívu problém nemám, ale mimo školy to je bieda ... Keď som s spolužiakmi vonku tak to je viac menej o drogách, takže to nemá nejaký zmysel ... Na koncerty a zábavy s nimi chodievam raz za čas, ale tam keď niekoho spoznám tak do 5 min ani neviem ako sa volal takže to je také o ničom
ouč,tak ja chodím na gympel u nás nie sú také indivíduá ,u nás je to mimo školy o ázijskom bistre,tesku a pizzi DD,pive,kofole..možno ti chýba len nejaký parťák,nejaký super kamoš s ktorým by si si viac rozumel a s ktorým by si sa vedel zabaviť,s ktorým by si trávil čas a cítil by si sa s ním,že je to fakt kamoš a že si fakt rozumiete..a nie také kamarátstva,že tak teda zapojím sa aj keď to nie je spoločnosť,v ktorej sa cítim najlepšie
čo si to na akej škole?
Ja som na tom rovnako, lenže ja hrám kolektívny šport, takže sa to trochu kompenzuje, ale stále nemám žiadnych best kamarátov alebo takých s ktorými si nejako viac rozumiem či trávime spolu viac času. Jednoducho to hovorím takto:
Mám viacero ľudí ktorých by som mohol považovať za kamarátov, ale nemám takého kamaráta ktorému môžem zavolať a povedať " Čau ideme si zakopať na ihrisko? " . Chápete
@limetkajaja Stredná Priemyselná v Dubnici
Spolužiaci boli v 1. triede super, ale časom sa zmenili pretože sa dostali k drogám. Začalo to ľahkými drogami, ale teraz sa to stupňuje a väčšina vďaka tomu aj prepadá...
Dlho mi trvalo to pochopiť, ale naozaj tvoje šťastie nemá závisieť od druhých ľudí (@5 ).... pretože možno si nájdeš nových priateľov a zistíš aj sám, že to naozaj nie je to, čo tieto pocity rieši a čo ti chýba....
@goldfish osobne si myslím že je to práve to čo mi chýba... V spoločnosti iných sa cítim oveľa lepšie, teda keď sa niekto somnou rozpráva...
Postačilo by mi keby si niekto na mňa spomenie aspoň cez Facebook krátkou správou .. Raz za čas si viem popísať s kamarátkou a to je tak všetko, inač na mňa úplne každý kašle ..
@Tomas16 mapis si niekam zoznam veci ktore ti chybaju ku stastiu v tvojom zivote, a postupne zacni podnikat kroky aby si to zmenil..kazdy ma svoj osud a stastie vo vlastnych rukach
@tomas16 ako keby som cital svoju minulost, ked citam tvoje problemy....jednoznacne sa to da zmenit, len musis ty chciet...nesmies sediet doma za pc, to nema vyznam, musis chodiy von s kamaratmi, aby si spoznal novych a dalsich kamaratov, najdi si vhodne aktivity (ano aj tam su novi ludia)....a mozno to ani momentalne nezmenis....zmena pride sama casom, ked sa posunies v zivote...ci uz nasledne vyska, praca ci zahranicie...drz sa hesla: cas vsetko vylieci
je yo normalny vek a normalny problem,naozaj...stredna je velky prechod v zivote a tieto pocity som si zazil aj ja sam...
mozno potrebujes vyslovene priatelku...
a priatelstva sa daju vytvarat aj inak aoo len cez spoluziakov...(nastastie-nestastie) mame dnes socialne siete...
ale nemusis sa bat postupne sa to bude menit...uvidis
@tomas16 z krátkodobého hľadiska je super byť s ľuďmi, netvrdím že sa nemas s nikým priateliť ale možno ked budeš mať priateľov, po chvíli zistiš ze tomu životu aj tak nieco chyba...
Jednoducho som tym chcela povedať ze nie je rozumne očakávať od druhých ľudí ze ta urobia šťastným lebo mozes byt veľmi sklamaný potom... Skus sa šťastným urobiť sam.
@melancholik asi máš pravdu, tie sociálne siete mi moc nepomáhajú kedže aj tak mi nikto nenapíše a sám nenapíšem nikomu pretože sa obávam že nebudem si mať o čom písať...
@goldfish Raz za čas pociťujem šťastie, ale nepretrváva to dlho napríklad keď sa mi niečo podarí alebo si niečo kúpim, ale nemám s kým to šťastie zdielať. Mám spoločenský charakter a proste potrebujem potrebujem zdielať svoje pocity s ostatnými aby som bol šťastný.
Neviem si nájsť žiadnu takú aktivitu ktorú by som robil sám a robila ma šťastným.
Možno len nedávam tomu dosť času ...
Treba si fakt najst nejaku aktivitu ked si moc nerozumoes s ludmi, alebo s niekym komunikovat aspon prostrednictvom socialnych sieti... Mne to dost pomaha ked som v praci cely den sama aby som sa nezblaznila A po praci sa idem socializovat s kolegami nechce sa mi moc ale nieledy to treba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Na spoznávanie ľudí som moc hanblivý, mám problém sa prihovoriť niekomu aj keď potrebujem len vedieť čas ...
@5
mňa delí 33 km a keď prídem domov,môžem sa ísť akurát tak učiť,umyť a spať a nič z toho dňa nemám
ale u mňa je to práveže lepšie ako na základke,tam som sa s nikým nekamarátila,s nikým som si nerozumela a teraz na strednej mám super kolektív,že fakt som si lepší ani nemohla predstaviť a tak nejak mi je menej osamelo,lebo som si našla super kamarátky a kamarátov..a neviem ako ty,ale mne sa cez bežný týždeň ani von chodiť nechce,som unavená a tak..maximálne zo školy vybehneme na nanuk ,ale veď v piatok máš času dosť,môžte ísť spolu po škole von..,skús sa viac včleniť do kolektívu,viac sa kamarátiť, istotne tam máš kamarátov a aj v lete máš času dosť a sem tam môžeš ísť s nimi von,môžeš chodiť na festivaly,koncerty a istotne nejakých ľudí spoznáš,alebo brigádu ...alebo si nájdi záľubu možno gitaru,alebo niečo,čím by si si vyplnil čas,skratka niečo,čo by ťa bavilo ak ťa bavia počítače,tak si nájdi zmysluplnú činnosť spojenú s tým
Daj si do YT dhz galapicinovce a pozri ci by ta to bavilo
Skús namiesto toho spraviť niečo nové, bláznivé. Nájdi si nejaký koníček, konečne urob niečo, po čom už dlho túžiš, len stále to odkladáš. Rob to, čo ťa baví.
čo si to na akej škole?
Mám viacero ľudí ktorých by som mohol považovať za kamarátov, ale nemám takého kamaráta ktorému môžem zavolať a povedať " Čau ideme si zakopať na ihrisko? " . Chápete
Spolužiaci boli v 1. triede super, ale časom sa zmenili pretože sa dostali k drogám. Začalo to ľahkými drogami, ale teraz sa to stupňuje a väčšina vďaka tomu aj prepadá...
Musim tu zase pisat o demokracii-slobode nazoru a prejavu??
Co zle som akoze zase napisal?? Ludia nie su pripraveni na to no ked niekto pise pravdu a na rovinu
Postačilo by mi keby si niekto na mňa spomenie aspoň cez Facebook krátkou správou .. Raz za čas si viem popísať s kamarátkou a to je tak všetko, inač na mňa úplne každý kašle ..
inak neviem čo ti mám k tomuto povedať, takmer dospelý človek a rieši takéto pičoviny
mozno potrebujes vyslovene priatelku...
a priatelstva sa daju vytvarat aj inak aoo len cez spoluziakov...(nastastie-nestastie) mame dnes socialne siete...
ale nemusis sa bat postupne sa to bude menit...uvidis
Jednoducho som tym chcela povedať ze nie je rozumne očakávať od druhých ľudí ze ta urobia šťastným lebo mozes byt veľmi sklamaný potom... Skus sa šťastným urobiť sam.
@goldfish Raz za čas pociťujem šťastie, ale nepretrváva to dlho napríklad keď sa mi niečo podarí alebo si niečo kúpim, ale nemám s kým to šťastie zdielať. Mám spoločenský charakter a proste potrebujem potrebujem zdielať svoje pocity s ostatnými aby som bol šťastný.
Neviem si nájsť žiadnu takú aktivitu ktorú by som robil sám a robila ma šťastným.
Možno len nedávam tomu dosť času ...