Ahojte, ak by ste po škole mali možnosť ísť robiť do zahraničia, ako dlho by ste tu ostali?
Podotýkam sám (niekedy mám z toho depresie). Rsp. vrátili by ste sa na SVK?
Sama by som proste nešla, lebo mám partnera, ktorý by musel ísť so mnou. Ale už keby som išla pracovať do zahraničia, určite by som nešla s tým, že "idem len na rok" a ani "idem navždy". Som otvorená možnostiam a zostala by som dovtedy, dokedy by som chcela.
Uhhh téma na ráno čisto ako pre mňa...
Tákže...ak by som mal možnosť ísť po škole robiť do zahraničia, hneď by som šiel, možno sa ti taká ponuka už nikdy nenaskytne a kým neskúsiš, nevieš ako sa vraví. Potom by si možno ľutoval, že si ostal na Slovensku a nevieš čo by bolo keby.
Ako dlho by som ostal? No to predsa záleží od kopu faktorov, nie len od práce, takže všeobecne sa nedá odpovedať, čo je tvojím cieľom. Či si našetriť dajme tomu pár tisícok, pár desattisícok, niečo si dokázať, ziskať skúsenosti na životopis a pre svoj osobný rozvoj alebo niečo vybudovať, osamostatniť sa....musíš si ako pri všetkom určiť svoj cieľ cesty(ten možno aj príde neskôr )
A z toho vyplýva aj tvoja druhá otázka či by som sa vrátil - tiež je to relatívne.
Takže ja som ja a ty si ty, kto má väčšiu depresiu ja či ty?!
Asi tak 10. Naučiť sa jazyk, a prežiť ten ich spôsob života a tak. Určite by som v zahraničí nechcel robiť nič v profesii alebo niečo odborné... Skôr prispieť ku komunite.... Problém je to ze návrat na sk by bol ťažký hlavne kvôli práci.
@surfrock89 a kde si ak môžem vedieť? No, nie je všetko o peniazoch, mne ide prioritne o jazyk aj @vsetkynikyobsadenedoboha problem je ze som tu sam, a mam z toho depky, pracu mam fajn, nenarobim sa,ale tie depresie...a zatial prve mesiace len vydavky mam strasne, kedze v nemecku su holobyty... @thankyou super koment, ale mne robi problem skor ze som v mensom meste, samota a depresie.jazyk je vyhoda aj skusenosti jasne...plus same vydavky mam zatial este kedze v nemecku si clovek musi pracku kupit,vsetko...tu su byty nezariadene.
ja som v zahranici (nie CR) vyse 10 rokov. Byt Tebou si navrat na Slovensko neidealizujem, poznam vela ludi co sa vratili len aby zistli ze doma nemaju s kym ist na pivo lebo vsetci robia v BA/CR alebo este dalej a ze veci su na SR stale napicu. To mas uplne rovnake ako keby ides robit do BA z vychodu bez toho ze si tam studoval, tiez si musis vybudovat kontakty a zazemie a to trva.
Byt Tebou ostanem minimalne dva roky a potom sa rozhodujem co dalej.
vy čo ste dali navždy vám to prajem z celého srdca, aby sa vám to podarilo uskutočniť, zbaliť tých pár švestiek, ktoré máte a už nikda sa nevracajte na naše drahé milované Slovensko!...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Podotýkam sám (niekedy mám z toho depresie). Rsp. vrátili by ste sa na SVK?
Tákže...ak by som mal možnosť ísť po škole robiť do zahraničia, hneď by som šiel, možno sa ti taká ponuka už nikdy nenaskytne a kým neskúsiš, nevieš ako sa vraví. Potom by si možno ľutoval, že si ostal na Slovensku a nevieš čo by bolo keby.
Ako dlho by som ostal? No to predsa záleží od kopu faktorov, nie len od práce, takže všeobecne sa nedá odpovedať, čo je tvojím cieľom. Či si našetriť dajme tomu pár tisícok, pár desattisícok, niečo si dokázať, ziskať skúsenosti na životopis a pre svoj osobný rozvoj alebo niečo vybudovať, osamostatniť sa....musíš si ako pri všetkom určiť svoj cieľ cesty(ten možno aj príde neskôr )
A z toho vyplýva aj tvoja druhá otázka či by som sa vrátil - tiež je to relatívne.
Takže ja som ja a ty si ty, kto má väčšiu depresiu ja či ty?!
@vsetkynikyobsadenedoboha problem je ze som tu sam, a mam z toho depky, pracu mam fajn, nenarobim sa,ale tie depresie...a zatial prve mesiace len vydavky mam strasne, kedze v nemecku su holobyty...
@thankyou super koment, ale mne robi problem skor ze som v mensom meste, samota a depresie.jazyk je vyhoda aj skusenosti jasne...plus same vydavky mam zatial este kedze v nemecku si clovek musi pracku kupit,vsetko...tu su byty nezariadene.
Byt Tebou ostanem minimalne dva roky a potom sa rozhodujem co dalej.
ktorí ľudia...
tí čo sa nemôžu vrátiť, boli zrejme vyhostení, ale ja takého nepoznám....
a system jak konkretne teba zasahuje negativne v porovnani so zahranicim ?