vyhnat ich do pice prec. V meste kde robim v zalozni budu mat na dalsiu sobotu miting, chystam sa zmobilizovat cigansky tabor . Aj mne dakedy idu cigani na nervy, velakrat ma chcu v robote ojebat, ale ..... nechcem si predstavit, ze by kokotlebovci mali napr riadit silove zlozky statu
Extrémizmus narastá kvôli nespokojnosti ľudí s vládou a politikmi celkovo. Keď sa začnú konečne zaoberať problémami ľudí, potom samozrejme nemajú šancu.
Mňa dosť prekvapuje, že keď je s nimi nejaká diskusia tak sa len rieši extrémizmus. Mohol by už s nimi ísť niekto do diskusie a vysvetliť, ako jeho program ekonomicky zlikviduje Slovensko.
Plus si myslím, že tieto protesty a rušenie ich mítingov im neškodí ale skôr pomáha. Je tu veľa ľudí ktorí majú radi také tie "protisystémové" veci.
@sidious Sulik to pekne vysvetlil v diskusii s Kotlebom, ale Kotlebovolici to sotva pochopia s ich obmedzenou mentalnou kapacitou, bohuzial, pritom sami mohli vidiet ich riadenie zupy. Uz im ani nevadi, ze uz LSNS nechce vystupit z EU.
Protestnymi mitingami im iba stupaju %. "slusny ludia" Pridu a zacnu po Kotlebovcoch hulakat nadavat im do fasistov a potom sa stazuju ze dostanu na hubu?
Namiesto toho, aby sme urážali ich voličov (kedže ich názor to nezmení, len posilní ich súdržnosť a presvedčenie), vysvetľovať im, čo konkrétne máme proti tejto strane. Že nie je nič zlé natom, že chcú národnú a kresťanskú politiku, ibaže tá kotlebovská nie je správna, a vysvetliť im aj prečo, že vlastenectvo a pronárodná orientácia sú v poriadku, no musia sa odvíjať od vecí, na ktoré skutočne môžme byť hrdí, ako napríklad štúrovské hnutie, SNP. Slovenský Štát bol ponížením slovákov, boli sme len satelitom, od tohto sa národná politika nedá odvíjať. Takisto kresťanská sa nesmie odvíjať od klérofašizmu, obdivovania Tisa. Najzarytejší sympatizanti si aj tak budú myslieť svoje, majú proste svojho vodcu a pôjdu za nim aj do pekla, ale mnoho ľudí, čo ešte nie sú úplne zblbnutí ich propagandou by sa nad tým mohlo zamyslieť, pochopiť niektoré veci, len s nimi treba diskutovať slušne a bez osobných invektív.
Škôlkárske, detinské robenie naprotiveň nič nevyrieši. Ked v Leoni kvôli otrasným pracovným podmienkam jedna zamestnankyňa odpadla, dostala infarkt, nebol okolo toho mediálny rozruch, žiadne ,,výzvy k ľudskosti." Ked robotnícka trieda protestuje, bojuje za lepšie podmienky, celá naša ,,kultúrno-spoločenská elita" ich má úplne na háku. Truban ich nepríde podporiť, lebo ved hlúpi roboši, on si takých neváži. Iba pred voľbami začnú ohromne bojovať proti fašizmu, aktívne sa angažovať, lenže ľudia si pamätajú, že po zvyšok roka na nich zvysoka srali.
častejšie ich volať do debát nech vysvetlia ako by sa dali podla nich zrealizovať veci typu znárodnenie strategických podnikov,vystúpenie z EU a konfrontovať ich s tým že sú to fantazmagórie
@hetfield Keby sa tie privatizácie začali preskúmavať, zistilo by sa, aký to bol podvod a ako boli podniky predávané za zámerne nižšiu sumu, než je ich reálna, čiže to navrátenie do rúk štátu by nebolo nereálne, len je k tomu potrebná politická vôľa a to na Slovensku nebude (ale kvitujem, že toto majú v programe). Skôr to vystúpenie z EU je nepremyslený čin, voči ktorému nemajú alternatívu.
@riddler to jasné že to bol vtedy ojeb na úkor štátu ale oni si to zrejme predstavujú tak že ako v 48 prídu ludové milície a obsadia podnik a je to vybavené
"Progresívci aj kresťanskí demokrati vravia, že ak sa ľudia zľaknú extrémistov na námestiach, môže sa to do budúcna vypomstiť." Toto je správa roka 2020 a neviem, akú emóciu zo seba vypustiť. A potom ešte toto fórum.
Okrem viacerých vecí, čo napísal @riddler hlavne ku koncu svojho príspevku, by sme sa mohli vyjebať aj na gumenný pojem „extrémizmus“ (aplikovateľný na každého, kto politicky do bodky nespĺňa akúsi pomyselnú príručku usporiadaného občana) a normálne nazývať tú partaj fašistickou či neonacistickou. To je však zo širšieho pohľadu len detailom oproti trebárs tomu, jak sa tu aj „štandardné strany“ dlhodobo posúvajú doprava; preto aj keby nejakým zázrakom ĽSNS bola súdne rozpustená a jej führeri trestne stíhaní, pravdepodobne aj naďalej budú sociálni demokrati aj pravicoví konzervoliberáli hovoriť o akýchsi „národných záujmoch“, „ochrane tradičnej rodiny a kresťanskej kultúry“ a sľubovať „urobiť poriadok s cigánmi“, alebo „dať prácu slovákom, a nie rumunom a srbom“...
@hetfield bolo by to kontraproduktívne. Práveže by ich ešte viac ľudí začalo brať do povedomia a viac voliť. Lebo na pekné reči a problémy ľudia letia. A na otázku ako? ti povie, však sa na to pozrú odborníci.
Tak ti poviem, uz sa to prepaslo. Na slovensku je presne to spravne prostredie na rast extremiznu. Vsetko sa tu rozkradlo a stale rozkrada a este sa aj smeju ludom do tvare. A stale sa tam tocia ti isti ludia len menia farbu ako Jackson. A nikoho reci uz nezaujimaju.
Skopírujem sem svoj koment k nedávnej diskusii tu o tom, koho budeme voliť...
Ešte stále som si nie úplne istá koho budem voliť, ale skopíirujem sem svoj koment k poslednej Matovičovej veľkej tlačovke
"Rozplakalo ma to (o tej chorej pani a zdravotnictve). Dakujeme
EDIT: Ešte doplním, že snáď je to myslené aj úprimne. Ale nemôžem si pomôcť, napriek tomu že s Matovičom v mnohých veciach nesúhlasím (referendum o rodine a právach homosexuálov, zavreté obchody počas sviatkov a pod.), tak mám pocit, že to všetko myslí úprimne. Naviac len vďaka nemu som sa pred pár rokmi konečne dostala k sledovaniu politiky a som za to vďačná. Som doktorandka biológie (čo ma od tej politiky dosť vzďaluje, lebo riešim celkom iné veci), žijem v ČR, ale napriek tomu by som veľmi rada k voľbám prišla a asi budem voliť OĽANO. Do úvahy prichádzajú ešte Za ľudí a PS/Spolu. Najsmutnejšie je, že väčšina Slovenska takéto tlačovky vôbec nepozerá, žijú vo svojej bubline, sú to starší alebo jednoduchší ľudia, nevidia do hĺbky a ani ich to tak nezaujíma, príp.komunikujú len so svojimi susedmi z dedín, v kostoloch, krčmách (nevyhľadávajú relevantné informácie), veria extrémistickým názorom, lebo sú sklamaní, nešťastní... Ale presne ako bolo povedané, problémy majú tie isté ako my všetci. Neviem, ako to zmeniť. Je to v ľuďoch a takých ľudí je veľa žiaľ. Zaujímalo by ma, či sa my ostatní dokážeme pri týchto voľbách zmobilizovať natoľko, že to zastavíme."
@ryu4 da sa s nimi viest, lebo maju tiez aj uvedomelych volicov ci nerozhodnutych volicov, ktori im to hodia zo zufalstva a tych treba presvedcit, ano, potom je tam tvrde jadro tych, ktori sa spravaju ako totalni primitivi... Matovic mal dobry napad, ist na ich miting pred prezidentsky palac a spolocne viest slusnu diskusiu pred ich volicmi. Taketo handrkovanie sa s nimi nikdy nepomoze, kedze z toho su uz ludia unaveni a potrebuju pocut realne riesenia.
@dannyd14 Ak je niekto schopný dať hlas popieračom holokaustu a holohlavým hrdlorezom, tak tam už žiadny argument platiť nebude. Najlepšie argumenty proti Kotlebovi sú dávno verejne známe, nič lepšie už v diskusii nevymyslíš. To už rovno poďme strácať čas diskusiou so škrečkami. A rozprávka o "frustrovanom voličovi" je samozrejme čistý alibizmus, frustrovaný som tiež a tiež mám strach, čo z tejto krajiny do budúcna bude, ale náckovi by som hlas nedal nikdy, to radšej zdochnem hladom.
v prvom rade treba pochopit z coho vznika extremizmus.
v druhom rade mechanizmus jeho vzbiku byt schopny akceptovat, s cim ma mnoho ludi problem.
ale po tychto dvoch krokoch sa prevencia extremizmu stava prekvapivo lahkou: proste ak nechces aby clovek zaliezol do jedneho extremneho kuta, tak mu nesposobuj pocit ze nema inu moznost tym ze ho budes nasilu tahat do opacneho extremneho kuta.
@ryu4 ano, ale niektori sa nezaujimaju o politiku ako taku a nerozumeju jej, ci uz z pravneho alebo ekonomickeho hladiska a ano, urcitu skupinu volicov nepresvedcis, ale niektorych by sa dalo, napr. tym, ze ked to hodia Kotlebovi, tak je to zbytocny hlas, lebo s nimi do vlady nikto nepojde, aj keby vyhrali volby a nech volia radsej mensie zlo, napr. neliberalnu sme - rodinu, i ked aj oni sa mierne fasizuju a ich program je podobny, no nemaju nezmyselne vizie o lepsom zivote v pripade vystupenia z EU, NATO a pod. Skusit to treba, ale ked uz ani to nepomoze, tak jedine si zasluzia potom pocitit dosledky vlady lsns na vlastnej kozi, i ked to by museli zlozit jednofarebnu vladu, aby zistili aj ti jednoduchsi volici, co su v skutocnosti zac, napriek tomu, ze uz mali moznost vidiet ich riadenie zupy. A samozrejme, dolezita bude aj volebna ucast.
protesty sú blbosť a extrémizmus opačnej strany, videla som tých cigánov a tie ich heslá "zabime ich". ako to že sú na slobode? Rovnako Emilko za svoje statusy...a vidím, že aj sám Kotleba a spol. sa od niektorých vecí z minulosti dištancujú, ale vidím aj také niektoré diery v programe, resp. protirečenia....napr. výstup z EÚ, aj toho sa už vzdali, aspoň zatiaľ....EÚ má aj pozitíva, aj negatíva, aj podľa mňa je to nereálne a to hlavne v situácii, v akej sa Slovensko nachádza, reálne by to bolo len vtedy, ak by sme na to mali a boli by sme ako Švajčiarsko, VB, Nórsko ekonomicky aj myslením, napr. Švajčiarsko má dostatok vzdelaných ľudí a vysoký inovačný index, môžu si dovoliť byť mimo, lebo veľa vecí zvládajú sami, navyše nemali socializmus....no o Slovensku to nemôžeme povedať, ak sa niekto mladý a šikovný rozhodne podnikať alebo žiť iným spôsobom ako tým zaužívaným, hneď hlášky: Prečo nerobíš niečo normálne? Ti niet rady....Skrachuješ a pod., no a práve toto počuť často od tvrdého jadra kotlebovcov....tak v tomto ide sám proti sebe, lebo na to, aby sme za pár desiatok rokov (možno) mohli byť mimo EÚ, aj to za predpokladu, že by to urobili aj ostatné štáty naokolo, je len jedna alternatíva ako nepadnúť na hubu a to neodháňať inovatívnejších a vzdelanejších preč zo Slovenska a zameranie sa na túto cieľovú skupinu je presne to, čo mu v programe chýba, také veci ako prepojenie univerzít s praxou tam nevidím a pod., to skôr PS,avšak má zase iné anomálie, o tom inokedy, našťastie má tieto body aj oľano....tak prečo sa teda z dlhodobého hľadiska zameriavať na ľudí, ktorí nemajú na vytvorenie samostatného štátu žiadne predpoklady?
@jupi Nie som síce „slušný“ a „nekonfliktný“, ale povedz mi, kde majú kotleby program a čo z toho vedia akými spôsobmi vyriešiť (hint: podľa všetkého nič a nijak.)
okrem toho neexistujú žiadne „dávky“, ktoré by sa niekomu vyplácali len na základe etnickej príslušnosti last I checked, dávka v hmotnej núdzi sa po 4. dieťati už ďalej nezvyšuje, príspevok pre tehotnú je nárokovateľný len v prípade, že je plnoletá a chodí na prehliadky a príspevok na dieťa len v prípade, že dodržiava školskú dochádzku atď. a o žiadne závratné sumy aj tak nejde.
furt si si taký istý, že za situáciu teba a tvojej matky môžu viac nejakí „cigáni“ než šéfovia, politici a mafiáni vrátane náckovských kotlebovcov, čo za „civilizovaných“ sa kopa z nich nedá označiť ani pri najlepšej vôli?
@jupi kto sa ich snazi zlikvidovat? Neprehanaj zase. Si len ovplyvnena propagandou. Socialne davky na romov tvoria cca 1% statneho rozpoctu, co je nic v porovnani s tym, kolko sa ukradne na daniach, tendroch. Riesia uplne nezmysly, ktore nie su az tak podstatne, aby dennodenne na to poukazovali, ale neponukaju ziadne riesenia, dokonca nemaju žiaden program ako SMER. Najvacsi problem a nebezpecenstvo je tato strana sama o sebe. Nikdy v zivote som od nich nevidel kritiku kauz vlady, len nejakych predrazenych "americkych" stihaciek, lebo sa im to hodi do portfolia populizmu - amerika je zla, rusko je dobre. Im neslo o to, ze boli predrazene, im islo o to, ze sa nakupili od USA. Ich nezaujimaju hlavne problemy ako vysoka regionalna nezamestnanost najma na vychode, korupcia vo verejnej sprave, nedostatok sestriciek a lekarov, odchod mladych ludi do zahranicia, nefungujuce skolstvo, justicia a zdravotnictvo (kvalita nemocnic, slaba vybavenost, nedostatok lozok, vysoke cisla odvratitelnych umrti...), nedokoncena dialnica, vysoke dane a odvody a pod. To len svedci o tom, ze im ide iba o peniaze, co uz dokazali svojim spravovanim zupy ci kandidovanim vo volbach do EP.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Plus si myslím, že tieto protesty a rušenie ich mítingov im neškodí ale skôr pomáha. Je tu veľa ľudí ktorí majú radi také tie "protisystémové" veci.
Myslím, že na akékoľvek vzdelávanie, normálnu diskusiu už je bohužial neskoro.
Škôlkárske, detinské robenie naprotiveň nič nevyrieši. Ked v Leoni kvôli otrasným pracovným podmienkam jedna zamestnankyňa odpadla, dostala infarkt, nebol okolo toho mediálny rozruch, žiadne ,,výzvy k ľudskosti." Ked robotnícka trieda protestuje, bojuje za lepšie podmienky, celá naša ,,kultúrno-spoločenská elita" ich má úplne na háku. Truban ich nepríde podporiť, lebo ved hlúpi roboši, on si takých neváži. Iba pred voľbami začnú ohromne bojovať proti fašizmu, aktívne sa angažovať, lenže ľudia si pamätajú, že po zvyšok roka na nich zvysoka srali.
Okrem viacerých vecí, čo napísal @riddler hlavne ku koncu svojho príspevku, by sme sa mohli vyjebať aj na gumenný pojem „extrémizmus“ (aplikovateľný na každého, kto politicky do bodky nespĺňa akúsi pomyselnú príručku usporiadaného občana) a normálne nazývať tú partaj fašistickou či neonacistickou. To je však zo širšieho pohľadu len detailom oproti trebárs tomu, jak sa tu aj „štandardné strany“ dlhodobo posúvajú doprava; preto aj keby nejakým zázrakom ĽSNS bola súdne rozpustená a jej führeri trestne stíhaní, pravdepodobne aj naďalej budú sociálni demokrati aj pravicoví konzervoliberáli hovoriť o akýchsi „národných záujmoch“, „ochrane tradičnej rodiny a kresťanskej kultúry“ a sľubovať „urobiť poriadok s cigánmi“, alebo „dať prácu slovákom, a nie rumunom a srbom“...
protesty a hadzanie tehiel
Ešte stále som si nie úplne istá koho budem voliť, ale skopíirujem sem svoj koment k poslednej Matovičovej veľkej tlačovke
"Rozplakalo ma to (o tej chorej pani a zdravotnictve). Dakujeme
EDIT: Ešte doplním, že snáď je to myslené aj úprimne. Ale nemôžem si pomôcť, napriek tomu že s Matovičom v mnohých veciach nesúhlasím (referendum o rodine a právach homosexuálov, zavreté obchody počas sviatkov a pod.), tak mám pocit, že to všetko myslí úprimne. Naviac len vďaka nemu som sa pred pár rokmi konečne dostala k sledovaniu politiky a som za to vďačná. Som doktorandka biológie (čo ma od tej politiky dosť vzďaluje, lebo riešim celkom iné veci), žijem v ČR, ale napriek tomu by som veľmi rada k voľbám prišla a asi budem voliť OĽANO. Do úvahy prichádzajú ešte Za ľudí a PS/Spolu. Najsmutnejšie je, že väčšina Slovenska takéto tlačovky vôbec nepozerá, žijú vo svojej bubline, sú to starší alebo jednoduchší ľudia, nevidia do hĺbky a ani ich to tak nezaujíma, príp.komunikujú len so svojimi susedmi z dedín, v kostoloch, krčmách (nevyhľadávajú relevantné informácie), veria extrémistickým názorom, lebo sú sklamaní, nešťastní... Ale presne ako bolo povedané, problémy majú tie isté ako my všetci. Neviem, ako to zmeniť. Je to v ľuďoch a takých ľudí je veľa žiaľ. Zaujímalo by ma, či sa my ostatní dokážeme pri týchto voľbách zmobilizovať natoľko, že to zastavíme."
Bolo by na čase uvedomiť si, že proste určité percento ľudí v tejto krajine sú hovadá a nič s tým nespravíme.
v druhom rade mechanizmus jeho vzbiku byt schopny akceptovat, s cim ma mnoho ludi problem.
ale po tychto dvoch krokoch sa prevencia extremizmu stava prekvapivo lahkou: proste ak nechces aby clovek zaliezol do jedneho extremneho kuta, tak mu nesposobuj pocit ze nema inu moznost tym ze ho budes nasilu tahat do opacneho extremneho kuta.
Najlepšie je riešiť otázky, ktoré riešia oni, vyjadrovať sa k nim, klásť ich do popredia - ale civilizovane.
okrem toho neexistujú žiadne „dávky“, ktoré by sa niekomu vyplácali len na základe etnickej príslušnosti last I checked, dávka v hmotnej núdzi sa po 4. dieťati už ďalej nezvyšuje, príspevok pre tehotnú je nárokovateľný len v prípade, že je plnoletá a chodí na prehliadky a príspevok na dieťa len v prípade, že dodržiava školskú dochádzku atď. a o žiadne závratné sumy aj tak nejde.
furt si si taký istý, že za situáciu teba a tvojej matky môžu viac nejakí „cigáni“ než šéfovia, politici a mafiáni vrátane náckovských kotlebovcov, čo za „civilizovaných“ sa kopa z nich nedá označiť ani pri najlepšej vôli?