66janica6 samopal nemôžeš zohnať legálne...ale športovci majú výnimku, ale aj to s obmedzením a to takú, že ju musia mať upravenú, aby mohli strieľať len jednotlivé rany..teda nie ratatatatata
No a Lipšic to chce zakázať, pretože včerajší strelec bol športovec a mal v legálnej držbe upravený samopal.
@puco90 no to by tu ešte chybalo, aby zakazali vreckove nože ako v UK. Tam je vraj tresny cin nosit pri sebe noz z cepelou dlhsiou ako 7cm a celkovo pevne noze a noze z poistkou na cepeli.
@66janica6 samopal nemôžeš zohnať legálne...ale športovci majú výnimku, ale aj to s obmedzením a to takú, že ju musia mať upravenú, aby mohli strieľať len jednotlivé rany..teda nie ratatatatata (smajlík)
No a Lipšic to chce zakázať, pretože včerajší strelec bol športovec a mal v legálnej držbe upravený samopal.
Na margo tej vcerajsej strelby: ta neprisposobiva ciganska rodina mala tu smolu, ze mali za suseda psychopata zo samopalom po ruke ....kiežby sa s toho ostatni poucili
Je to úplne fuk, keby nemal automat, tak si zoberie niečo iné, to môže pozakazovať všetko... Osobne mi je to fuk, ani teraz nie je možné mať legálne automat, a mať automat len na jednotlivé rany mi pripadá zbytočné.
@puco90 zda sa mi, ze na slovensku su povazovane za "chladne zbrane" noze z dlzkou cepele nad 17cm, ale postihy tu za to niesu...iba keby si nim sermoval na ulici
@stormmast3r mňa by len zaujímalo, prečo začal strieľať aj po neproblémových ľuďoch...a čudné je na tom to, že na niektorých ľudí nevystrelil, hoci mohol (ako naspríklad na tú babku, ktorej povedal aby zaliezla inak jej odstrelí hlavu atď...)
Čo sa týka v tejto téme toľko diskutovaného ustanovenia § 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tak tento zakazuje, ako to už niekto správne poznamenal, len viditeľné nosenie chladných zbraní za súčasného splnenia podmienky, že zo správania sa osoby alebo z okolností prípadu možno usudzovať, že sa tieto majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Inými slovami ak si na verejnosti a máš nôž vo vrecku, dýku v puzdre na opasku, mačetu v púzdre na chrbte - žiaden problém. Nôž v ruke podnapitej osoby na autobusovej stanici, mačeta v ruke v priestoroch banky, vyskakovačka v ruke na štadióne v sektore druhej strany v spojení s krikom "Na nich!"- problém. Teda problém jednak priestupkový, a v prípade, ak dôjde k napadnutiu chladnou zbraňou alebo jej hrozbou aj trestnoprávny.
Jedna velka blbost. Na americkom kontinente, kde demokracia a dokonaly pravny system sa snubi s hojnostou a rajom . . . sa striela bezne kazdy den a nik tam nerobi okolo toho take halo.
. . . tam gangster uz v skolke zacina karieru . . . vytiahne cumlik . . . na zlatej retazi mu vysi na krku . . . vytiahne spopod plienky buchacku a zrusi tam tucet indianskych bratov . . . lebo mu zobrali hracku . . . o 10 rokov neskor to zopakuje . . . o dalsich 10 rokov to iste . . . potom natoci daky rozkyvany pozlateny klip a zije spokojny zivot. A nik si to ani nevsimne.
--
A u nas niekto chce vyriesit neprisposobivych susedov a je z toho narodny smutok . . . hlavne ze nedavne vyrocie SNP nikoho z predstavitelov nasej vlady nezaujimalo. Jediny kto bol skladat vence, bol prezident.
ak dobre viem tak na Slovensku sa daju legalne zohnat samopale len po jednom vystrele a kto by hccel vystrielat nejaku ulicu tak si taku zbran bud prerobi na automat alebo kupi ilegalne....
. . . bokom . . . skoda ostatnych ludi, co s tym nic nemali . . . ale je to ich problem, mali sa pohadzat o zem, alebo poskryvat . . . tak ale prva rada v kine sa plati tiez.
"Toho strelca som poznal, byval som v DNV do 2005. Bol to clovek ako kazdy iny. S tymito neprisposobivymi obcanmi mam vlastnu skusenost. Policia s nimi poriadok zjednat nevie, nie to este susedia aj ked ide o cely dom nespokojnych ludi. Tak si tito "neprisposobilci" proste dovoluju co chcu a nepoznaju hranic. Tie dve zeny v dokrutke boli iba vrchol ladovca, tato rodina je velmi pocetna a vsetko socialne pripady a kriminalne zivly. Strelec konal skratovo, azda pod natlakom okolnosti. Stale odkladanie ciganskej otazky vsak problemy iba nakopuje ako riesi. Prezbrojenie policajtov ani sprisnenie pravidiel podmienujucich drzbu zbrane vsak nic neriesia."
tak predsa niečo urobiť musí predsa aj ked len niečo zakáže tak aspon si váas udobrí vidno ze aj maličkosti si neviete vážiť nikto ...je to dobry minister tak budme radi a prezident
a je uplne jedno ze je upraveny iba na jednotlive rany,upravit ho znovu tak aby strielal davkou neni ziadna velka veda,to uz rovno mozu povolit aj gulomet,rakotomet,plamenomet atd
ja neviem, len jedno čo má šport, no lyžiari čo strielajú so samopalov alebo neviem akych zbrani spoločne so streľbou v Devinskej? Šport je šport a streľba v Deviskej je niečo ine. Jedným slovom je to blbosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Ako Lipšic je podľa mňa najlepší politik, ale v tomto má u mňa -
A vlastne to enma ani zmysel.
Čo sa týka v tejto téme toľko diskutovaného ustanovenia § 47 ods. 1 písm. h) zák. č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, tak tento zakazuje, ako to už niekto správne poznamenal, len viditeľné nosenie chladných zbraní za súčasného splnenia podmienky, že zo správania sa osoby alebo z okolností prípadu možno usudzovať, že sa tieto majú použiť na násilie alebo hrozbu násilím.
Inými slovami ak si na verejnosti a máš nôž vo vrecku, dýku v puzdre na opasku, mačetu v púzdre na chrbte - žiaden problém. Nôž v ruke podnapitej osoby na autobusovej stanici, mačeta v ruke v priestoroch banky, vyskakovačka v ruke na štadióne v sektore druhej strany v spojení s krikom "Na nich!"- problém. Teda problém jednak priestupkový, a v prípade, ak dôjde k napadnutiu chladnou zbraňou alebo jej hrozbou aj trestnoprávny.
( » www.webforum.sk/viewtopic.php?p...
--
A u nas niekto chce vyriesit neprisposobivych susedov a je z toho narodny smutok . . . hlavne ze nedavne vyrocie SNP nikoho z predstavitelov nasej vlady nezaujimalo. Jediny kto bol skladat vence, bol prezident.
na den SNP by som dal statny smutok
Podla mna ked ideme do extemu tak so samopalom v dave ludi napr. v Auparku zabijem 15ludi za 3 sekundy , s pistolou by sa nedostal ani k 5 strele
--
Myslim si ze z hentakych susedov by preplo kde-komu.
--
Neviem ako iny ale ja drzim smutok za strelca. A za to ze este tych ciganov tak vela ostalo :p
Kiezby neprisposobive ciganske rodiny pochopili, ze mozu mat v susedstve psychopata so samopalom
NeO