teda, neviem, ako to je presne na SVK, ale v ČR, ak chceš, aby tvoja kniha mala ISBN a podobne, tak 5 výtlačkov musíš darovať do knižníc, inak je nemožno ju ďalej distribuovať.
pokiaľ si ju však čo i len ľudovo vytlačíš, tak myslím, že sa takýmito vecami zaoberať nemusíš a max môžeš mať problém s tým, že neodvedieš daň z príjmu.
No, radila by sa, pokiaľ by si to dal cez nejaký elektronický predaj kníh Podľa mňa by si mohol mať problém z toho, že by si ju šíril takpovediac z vlastnej ruky a nikomu by si nič neodvádzal, ale neivem, čo v takomto prípade robiť. Ak ale nemáš lóve alebo dobrých sponzorov, tak knihu je vydávať úplne zbytočné, na to som už prišla. Nebudeš mať z toho v podstate žiaden zisk, len ak by bola sakra dobrá.
*teda, elektronický predaj kníh, len ak by ti ju legálne povolili vydať... no ale to je v postate to isté ako predaj v papierovej podobe, takže nič som nepovedala
@tom3555 nič by si nemusel robiť, dokonca aj keby si ju predával regulérne tlačenú, akurát by si mal budúci rok povinnosť vyplniť daňové priznanie a zisky z jej predaja zaradiť do sekcie... akosavolá... niečo ako "iné príjmy" tuším, a zdaniť. čiernota sa z toho stane až v momente keď to daňové nepodáš, pokiaľ viem.
Nema zmysel si sam tlacit knihy. Viem to, pretoze Tyler to vie. Raz som mal podnikatelsky plan ze si vytvorim undergroundove vydavatelstvo. Prepocital som to a neoplati sa tlacit si knihy pokial nemas vysokovykonnu laserovu tlaciaren a pristup ku lacnym tonerom. A aj to musis predat par stovak knih aby sa ti to vratilo.
@tom3555 ja si myslím že nikto si nechce kaziť zážitok z čítania nejakej knihy na pdf... v prdeli.
Pokús sa o to vydavateľstvo, alebo to PRINAJHORŠOM predávaj ako pdb či aký to je formát... ten ktorý ide do el. čítačiek alebo do smartfónov, to je aspoň nejaký pôžitok z čítania.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
pokiaľ si ju však čo i len ľudovo vytlačíš, tak myslím, že sa takýmito vecami zaoberať nemusíš a max môžeš mať problém s tým, že neodvedieš daň z príjmu.
a nie, neradila by sa medzi elektronické knihy.
keby som videl inzerat ze dakto predava knihu, urcite by som podal aspon 15 trestnych oznameni
inak je to na dozivotie az trest smrti
(@dandybrendy )
normálne to ponúkni nejakému vydavateľstvu.
Ja s tým nebudem mať nejaké vysoké náklady.
Požiadam o isbn(pokúsim sa)
A jednoducho to napálim na cd v 4 formátoch.
txt, doc, pdf, rtf.
A ešte trochu zväčším písmo.
Také čisté cd ma výjde na 20 centov za kus.
No a + nejaký pekný obal.
čo ty nato?
Pokús sa o to vydavateľstvo, alebo to PRINAJHORŠOM predávaj ako pdb či aký to je formát... ten ktorý ide do el. čítačiek alebo do smartfónov, to je aspoň nejaký pôžitok z čítania.