Niekde čítam, že je to zakázané predávať do 18 rokov (a nie piť), niekde čítam je to zakázané piť do 17 rokov a predávať do 18 a niekde zas, že ani do 18 sa nesmie piť. Ako to teda je? Ďakujem
tak, ze idem piatok von a na istych miestach s zdrzuje dost vela deciek pod 18, ktori uzivaju alkohol.
pokial ta vyslovene nechytia policajti a nechcu od teba preukaz totoznosti, tak je to v podstate jedno, obcas mi pride nezmyselne, ze prave 18 je ta hranica, kedy sa uz moze pit, akoby dosiahnutim toho veku clovek nabral viacej mozgovej hmoty alebo coho; pritom je jasne, ze vacsina ludi zacne pit uz ovela skor
Už som to sem raz dával - paragraf 11 - odstavec b alebo c..
Neviem už presne aké je znenie ale v zákone o ochrane nefajčiarov sa jasne píše, že priestupku sa dopustí ten, kto povolí užívanie tabakových výrobkov mladistvým. A to sú v tomto prípade rodičia. Takže rodičia budú stíhaní za priestupok alebo uhradia pokutu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
keby ta nasli spitu a mas 15 tak mas problem, aj keby ti nenasli flasu. a tak
necitala som nick, prepac
určite je to do 18-ky...
pokial ta vyslovene nechytia policajti a nechcu od teba preukaz totoznosti, tak je to v podstate jedno, obcas mi pride nezmyselne, ze prave 18 je ta hranica, kedy sa uz moze pit, akoby dosiahnutim toho veku clovek nabral viacej mozgovej hmoty alebo coho; pritom je jasne, ze vacsina ludi zacne pit uz ovela skor
Neviem už presne aké je znenie ale v zákone o ochrane nefajčiarov sa jasne píše, že priestupku sa dopustí ten, kto povolí užívanie tabakových výrobkov mladistvým. A to sú v tomto prípade rodičia. Takže rodičia budú stíhaní za priestupok alebo uhradia pokutu.