Moja najlepšia kamarátka bola vždy proti cigaretám, alkoholu... Ale prišla k nim do triedy nová spolužiačka z neďalekého mesta a začali sa spolu kamarátiť, teraz trávi so mnou čím ďalej menej času, čo mi je ľúto, chýba mi, no najhoršie na tom je, že teraz
ju to prejde a potom sa bude hanbiť za to, aká bola hlúpa, užívať si život ešte neznamená ožierať sa do bezvedomia každý deň...
btw, vieš čo mi povedal môj 17 ročný brat? že on preto nemá priateľku, lebo všetky dievčatá okolo neho sú hlúpe, len sa opíjajú a potom revú "ja si nikdy nenájdem priateľa" (ešte aj poznamenal že to dievča malo 15 rokov a malo už 5 chalanov, takže boh vie kde je problém), že on by takú ani nechcel, lebo sa mu hnusí, že by mal mať tak hlúpe dievča čo pije a nevie piť a potom robí scény
Inak celý tento tvoj prístup je mi hrozne sympatický ... ako tu už vraveli predo mnou, ona sa raz spamätá a potom bude ľutovať zahodené kamarátstvo s tebou kvôli dajakej poze...
Povedz jej, nech si rovno nafetuje lepidlo. Opýtaj sa jej, či ti nepožičia lopatu, že jej chceš ako dobrá kamarátka vykopať hrob, pretože si myslíš, že raz sa z toho bezvedomia neprebudí. tak by všetko bolo pripravené!
@tbm88 never tomu >_______> je dokazane ze 80% fajciarov pod 18 si to prenesie do dospelosti napriklad, ale ja ti nemam verit hej >_______> takto generalizovat je absolutne retardovane, chod to do liecebne alebo rovno na cintorin povedat fetakom ze ich to podrzalo len rok
@hoperpohroma neporovnavaj feťakov ako pišeš čo je tiež dosť odpuče nazov pre nich, neporovnavaj latky, ktore uživaju oni s cigami a alkoholom +tie študije su mocna somarina ešte som nestretol žiadnych anketarov čo by nahaňali deti pod 18 mam kamoša čo kuril od 14 v 19 si povedal kašlem na to a nefajčil už pil každy piatok do komy ale keď sa mu bolo treba učiť na prijmačky tak pol roka sa ho ani nedotkol ako zaslužene to bolo potom oslavene veď kto by neoslavil prijatie na medinu
na cintorin by som išiel ale nejak somnou nerozpravaju mrtvi.
Fajčenie zasa nieje taka katastrofa fajčilo sa roky rokuce dozadu a bez filtrov a ti dedkovia žiju stale a maju 90 rokov o alkohole nehovoriac keď si spominaš niečo z dejepisu ako v starej republike bolo zakazane nalievať chlast počas dňa tak asi vieš prečo
ver mi cim skor sa na nu vyseres a prerusis vsetky kontakty tim ti bude lepsie mne to trvalo rok a teraz viem ze by mi bolo lepsie kebyze to spravim skor
@tbm88 90 rokov hej >________> zase nejaka odborna studia tvoja
ty mozno neporovnavas fetakov a alkoholikov, ale podla mna cim viacej sa do navykovych latok ponoris, tym viac mas sklon ist k tvrdsim.. cize tato jej kamoska moze byt este len na zaciatku.. za to ze ty mas kamosa ktory zrazu prestal fajcit, neznamena to ze prestanu vsetci, ako si napisal.. vacsina dospelych co fajci to ma uz z detstva a nemienim o tomto dalej diskutovat
hmm tak proste stretávaj sa s ňou aj naďalej, ani ona nemôže stále piť, určite si musí dať pauzu.. neviem ako jej pomôcť, podľa mňa nijako, jedine ju to musí samé prejsť a nerob z toho vedu že pije je to jej vec, skôr jej povedz že je jej ľúto že sa už toľko nerozprávate ako predtým
@hoperpohroma no mam tych dedkov plnu ulicu keď dam hudbu nahlas su tak čiperni, že vybehnu mi aj zaklopať
Tie sklony hmm to sa hovori aj o trave, že je štartovacou latkou a shit nieje
Alkohol je spoločensky akceptovany takže nejak neriešim každy si vypije častejšie alebo menej často, ak nieje čas
tym, že kamoš prestal som chcel povedať, aj som povedal pre chapavejšich, že to nieje niečo z vesmiru čo ak daš do seba tak už musiš stale
Od detstva detstvo je cca 6-8 rokov ? nvm od 14-15 sme na ulici denno-denne tak odvtedy sa nejak rozvija to cele, cigy, chlast a ďalšie poulične veci, poulične umenie alebo ako to nazvať, proste ulica ťa nauči všeličo možne, dobre aj zle ale hlavne ti da kopec skusenosti, keď kamoška doteraz sedela doma jak p.... tak sa nečuduj, že keď jej ukažeš niečo nove, že je bez konktroly inych tak je taka
ser na nu... aj ja som mala take kamaratky a nasla som si take co nepiju a neozieraju sa. ja si dam akurat na koncerte jedno dve pivka a koniec. tak som rada, ze netravim cas s hlupymi pipenami, ale mam normalne kamaratky. don't worry, aj ty take najdes
niečo sa v jej živote muselo zmeniť..a neviem, či to úplne súvisí len s tou jej novou známou...skôr mi to príde ako hľadanie samého seba, aj keď možno trošku nešťastným spôsobom...
ja by som jej povedala,že som ju mala rada takú aká bola...a že užívať život sa dá lepšími spôsobmi...nech sa sama takto neničí....že sa na to nemôžem pozerať....
ty si s ňou už skúšala hovoriť, ja by som to ešte nevzdávala...ale nepoznám ju, takže ťažko odhadnúť,či tým ešte niečo docieliš...
Ľudia sa menia, prestaň s nou komunikovať a nájdi si lepšiu kamarátku. Ak za nou budeš stále chodiť a kamarátiť sa s nou napriek tomu že ti to vadí nič nezmeníš
skús ju trochu podporiť, možno je za tým niečo iné, nepochopenie doma alebo tak...stoj pri nej....ak s tým nechce prestať, skús jej trochu pomôcť zmierniť to, napr. ak fajčí, kúp jej na narodky elektronicku cigaretu, vieš ukázať jej záujem, že ti záleží na jej zdraví... ja som to tak vyriešila pri mojej kamarátke, bol to iba krátkodobý úlet, no fajčenia sa už nevedela zbaviť...elektronická cigareta pomohla ja som kúpila na elektronickacigaretashop.com ...snáď jej to časom dôjde...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
tak ked sa to ani rozprávat nevie tak sa vyser na nu a najdi si inu kamaratku...alebo to skus ešte a na dake posedenia by mohla chodit
alebo nechaj ju nak sa spamatá sama
aj tak mi to cele pride take len pozerske, ze aby si ju ta druha vsimla
btw, vieš čo mi povedal môj 17 ročný brat? že on preto nemá priateľku, lebo všetky dievčatá okolo neho sú hlúpe, len sa opíjajú a potom revú "ja si nikdy nenájdem priateľa" (ešte aj poznamenal že to dievča malo 15 rokov a malo už 5 chalanov, takže boh vie kde je problém), že on by takú ani nechcel, lebo sa mu hnusí, že by mal mať tak hlúpe dievča čo pije a nevie piť a potom robí scény
Inak celý tento tvoj prístup je mi hrozne sympatický ... ako tu už vraveli predo mnou, ona sa raz spamätá a potom bude ľutovať zahodené kamarátstvo s tebou kvôli dajakej poze...
Povedz jej, nech si rovno nafetuje lepidlo. Opýtaj sa jej, či ti nepožičia lopatu, že jej chceš ako dobrá kamarátka vykopať hrob, pretože si myslíš, že raz sa z toho bezvedomia neprebudí. tak by všetko bolo pripravené!
ked jej to takto povies, tak sa necuduj, ze ma take reakcie
na cintorin by som išiel ale nejak somnou nerozpravaju mrtvi.
Fajčenie zasa nieje taka katastrofa fajčilo sa roky rokuce dozadu a bez filtrov a ti dedkovia žiju stale a maju 90 rokov o alkohole nehovoriac keď si spominaš niečo z dejepisu ako v starej republike bolo zakazane nalievať chlast počas dňa tak asi vieš prečo
ty mozno neporovnavas fetakov a alkoholikov, ale podla mna cim viacej sa do navykovych latok ponoris, tym viac mas sklon ist k tvrdsim.. cize tato jej kamoska moze byt este len na zaciatku.. za to ze ty mas kamosa ktory zrazu prestal fajcit, neznamena to ze prestanu vsetci, ako si napisal.. vacsina dospelych co fajci to ma uz z detstva a nemienim o tomto dalej diskutovat
Tie sklony hmm to sa hovori aj o trave, že je štartovacou latkou a shit nieje
Alkohol je spoločensky akceptovany takže nejak neriešim každy si vypije častejšie alebo menej často, ak nieje čas
tym, že kamoš prestal som chcel povedať, aj som povedal pre chapavejšich, že to nieje niečo z vesmiru čo ak daš do seba tak už musiš stale
Od detstva detstvo je cca 6-8 rokov ? nvm od 14-15 sme na ulici denno-denne tak odvtedy sa nejak rozvija to cele, cigy, chlast a ďalšie poulične veci, poulične umenie alebo ako to nazvať, proste ulica ťa nauči všeličo možne, dobre aj zle ale hlavne ti da kopec skusenosti, keď kamoška doteraz sedela doma jak p.... tak sa nečuduj, že keď jej ukažeš niečo nove, že je bez konktroly inych tak je taka
ja by som jej povedala,že som ju mala rada takú aká bola...a že užívať život sa dá lepšími spôsobmi...nech sa sama takto neničí....že sa na to nemôžem pozerať....
ty si s ňou už skúšala hovoriť, ja by som to ešte nevzdávala...ale nepoznám ju, takže ťažko odhadnúť,či tým ešte niečo docieliš...