Pre zaciatok mam 14 a mama mi nechce dovolit psa ale otec je z tym vpohode hovori ze ked dovoli mama jemu to je jedno.mama sa stale vyhovara sak to bude vonku smrdiet jasa takeho psa budem bat a to stale dookola
Vážne si mylíš, že sa o neho budeš starať ? Poznám také deti "chcem psa, chcem psa" a po pol roku chudak je vyjebany za dedinou lebo sa im o neho nechce starat.
Ja som ku psovi došla ked som mala 12 a išli sme ku nejakej rodine na navštevu a oni tam zrovna mali šteniatka a uplne sa nam vsetkym pačili ale naši ani nepomysleli na to že by sme si nejake zobrali. No a v tu noc ma chytil slepák a museli ma rychlo operovat. A na druhe rano došli naši do nemocnice a chceli ma nejak potešit, tak mi slubili že so teda zoberieme psika.
ja som tiež vždy chcela psa, otec mi stále sľuboval že keď budem piatačka na základke, šiestačka, atd..až nakoniec som si uvedomila že fakt by sa tu ešte k tomu v takom malom byte, v ktorom by strašne trpel oňho nemal kto starať
tak by si to možno mohol premyslieť či nemajú pravdu
Čistokrvné psy (s PP) nie sú vhodné "len pred dom" .. Myslím, že ak máš rád zvieratá/psy, tak by si si radšej mohol vziať z útulku (je tam veľa krásnych psov - aj čísté rasy a šteniatka.. A myslím, že rodičia by ocenili prístup, že chceš aj pomôcť
tvoja mamka ma istotne dôvod, prečo ti ho dovoliť nechce
o psíka sa treba veľa starať (viac ako o mačičku), treba s ním chodiť vonku atd, a možno tým, že pôjdeš na strednú tak nebudeš mať na to toľko času
skús počkať, ked budeš tak prvák/druhák na strednej a porozprávajte sa o tom znova
Potvrď jej že si ho zacvakáš sám, budeš platiť veterinu zo svojho. Tiež jej môžeš povedať že budeš s ním chodiť behávať, a máš vybavené .. Ale ako sa píše v @19 , na strednej nebudeš mať toľko času.
Naozaj je lepšie počkať do strednej, uvidíš ako to pôjde. Hoci pes bude mať priestor vonku, potrebuje aj ľudí okolo seba. Iba by si tým rodičom priťažil, keby si si ty kúpil psa a oni by sa polku dňa oňho museli starať miesto teba.
A pes tiež nie je najlacnejšia záležitosť, nie je to raz kúpiť a hotovo. Musíš ho brať za veterinárom, krmivo, platiť daň zaňho a podobne. (a čistokrvné psy sú o to drahšie, lepšie je zobrať z útulku). A ešte zbierať hovienka musíš, aj keď máte záhradu (nechceš predsa aby ti to tam po čase začalo smrdieť a domov by si to nosil na topánkach).
Naozaj je lepšie si to nechať rozležať v hlave, ako takto impulzívne si kúpiť psa a potom by to všetci ľutovali
Skús mať dobré známky, napríklad zo slovenčiny a možno zmení názor. Bude to náročné, ale so smradľavým výsledkom v podobe psa pred domom, čistokrvného psa.
ja keď som chcela psa a rodičia boli proti , doniesla som domov šteniatko z utulku ktoreho chceli zabit lebo vyžadoval finančne náročnú starostlivosť. a kedže mamina ma velke srdce nevyhodila ho dnes je to už vyše 3 rokov čo s nami žije
Bratranec ich cvičí pre policajné účely a podobne, na dosť vysokej úrovni. Ak chceš pošlem ti kontakt. V tvojom veku mal aj česko-slovenského, preto som vedel, že čo dá námahy zvládnuť ho.
na ceskoslovenskeho vlciaka zabudni hned pretoze tie psy patria do ruk skusenym chovatelom(a niekedy aj oni s nimi maju problem), nemecky ovciak potrebuje trening(teraz nemyslim sadni,lahni a daj labku ale MUSIS s nim chodit na cvicak a trenovat rozne sporty-to co ho bude bavit a pochybujem že 14 rocny chalan na to bude mat peniaze a čas(a hlavne ked pojdeš na strednu), a o belgickom ovčiakovi(malinoisovi) toho vela neviem ale pred par rokmi som si ho chcela tiež kupit a tak som pozerala rozne fora a ani nevim prečo ale nakoniec som si radšej kupila border koliu. takže ak chceš čistokrvneho psa tak si kup radšej čivavu alebo jorkšira pretože na tie rasy ktore si napisal že chceš nebudeš mat čas a asi ani peniaze.
@wolf0svk pri hovawartovi si musiš vybudovat rešpekt od začiatku. su to stražne psy a tak to treba využit a chodit s nim na cvičak a trenovat služobny vycvik. dost tažke obdobie to bude v puberte ked bude skušat že čo si može dovolit a vtedy proste nesmieš povolit lebo ti ten pes prerastie cez hlavu a kedže si začiatočnik čo sa tyka psov budš mu musiet venovat vela času aby si sa učil aj ty a ked sa ti podari presvedčit rodičov aby ste si kupili hovawarta tak si kup sučku. ale prezri si na internete nejake fora o tom psovi a skus sa porozpravat(alebo pisat si) s ludmi ktori maju hovawarta oni ti poradia najlepšie. ale koniec koncov moj nazor na to je taky že kym nemaš skusenosti so psami kup si radšej nejake "jednoduchšie" plemeno
@wolf0svk -každy pes može stražit dom a mat vycvik(aj pudel). ved napiš podrobnejšie že aky by to mal byt pes :velky/maly,dlhosrsty/kratkosrsty a hlavne aka by mala byt jeho povaha(to je najdoležitejšie). + ked chceš čistokrvneho psa nechat len na straženie tak to chod radšej do utulku a vezmi si nejake štena pretože najakemu nemeckemu ovčiakovi určite nebude stačit to že bude pobehovat po zahrade a "stražit" !
Je mi vtipné, že o tých plemenách vôbec nič nemáš naštudované a tak strašne chceš psa ... a píšeš dokola čistokrvného.
Ja som dostala psa prednedávnom od priateľa ako veľké prekvapko . (Takže v 18 r.). Doma nikdy so psom nesúhlasili a tiež som veľa krát prosila nech si kúpime aj, keď som bola mladšia. Nakoniec som došla so psom domov, nikto nič nevedel o tom, že donesiem psa. Reakcia v tom šoku bola taká všeljaka, ale nakoniec nebol problém a už boli všetci v mojej izbe a chceli ho na ruky Doteraz sa spamätáva hlavne moja babka, ale zaľúbili sa doma do neho veľmi rýchlo Som rada, že mám psa až v 18 a nie v 14 ako som už vtedy chcela. Som rozumnejšia, trpezlivejšia aj samostatnejšia a myslím, že sa viem teraz o malé šteniatko postarať lepšie než v 14.
Počkaj si naozaj na strednú potom si môžeš nájsť nepríklad nejakú brigádu a našetríš si na neho sám, keď ti ho nebudú chcieť kúpiť. A rodičia ta budú tiež vnímať ako samostatnejšieho.
Skratka niektorych ludi na psa nenahovoris, to je uz v ich hlave, raz budes mat svoje byvanie, rodinu, potom si zaobstaras vysnivaneho psa (ak ti zenska dovoli) a naucis deti, ze pes je clen rodiny, nie hracka ani netvor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Krasne ja viem
tak by si to možno mohol premyslieť či nemajú pravdu
o psíka sa treba veľa starať (viac ako o mačičku), treba s ním chodiť vonku atd, a možno tým, že pôjdeš na strednú tak nebudeš mať na to toľko času
skús počkať, ked budeš tak prvák/druhák na strednej a porozprávajte sa o tom znova
A pes tiež nie je najlacnejšia záležitosť, nie je to raz kúpiť a hotovo. Musíš ho brať za veterinárom, krmivo, platiť daň zaňho a podobne. (a čistokrvné psy sú o to drahšie, lepšie je zobrať z útulku). A ešte zbierať hovienka musíš, aj keď máte záhradu (nechceš predsa aby ti to tam po čase začalo smrdieť a domov by si to nosil na topánkach).
Naozaj je lepšie si to nechať rozležať v hlave, ako takto impulzívne si kúpiť psa a potom by to všetci ľutovali
Ja som dostala psa prednedávnom od priateľa ako veľké prekvapko . (Takže v 18 r.). Doma nikdy so psom nesúhlasili a tiež som veľa krát prosila nech si kúpime aj, keď som bola mladšia. Nakoniec som došla so psom domov, nikto nič nevedel o tom, že donesiem psa. Reakcia v tom šoku bola taká všeljaka, ale nakoniec nebol problém a už boli všetci v mojej izbe a chceli ho na ruky Doteraz sa spamätáva hlavne moja babka, ale zaľúbili sa doma do neho veľmi rýchlo Som rada, že mám psa až v 18 a nie v 14 ako som už vtedy chcela. Som rozumnejšia, trpezlivejšia aj samostatnejšia a myslím, že sa viem teraz o malé šteniatko postarať lepšie než v 14.
Počkaj si naozaj na strednú potom si môžeš nájsť nepríklad nejakú brigádu a našetríš si na neho sám, keď ti ho nebudú chcieť kúpiť. A rodičia ta budú tiež vnímať ako samostatnejšieho.
Mierumilovny,inteligentny,priatelsky,pokojny-citujem svoju mamu