Prosím poradte, ako mám presvedčiť rodičov , aby mi kúpili psa... Bývame v .. takom domobyte Mám už dvoch zajkov, ale v klietke, takže by sa to dalo zariadiť . Môj ocino sa ma už pýtal , akého chcem psa, ale k ničomu to neviedlo, len som mu povedala r
@viki6611 Načo ti bude? I tak sa o neho budeš starať a zaujímať sa oň jeden mesiac a potom tvoj záujem a entuziazmus opadne a o čokla sa bude musieť starať tvoj otec alebo mama...
@mielikki Lenže ona to nikdy nebude vedieť racionálne zvážiť. Je to ešte malé dieťa a jediné čo za psom vidí, je len zábava, potešenie, hranie sa, hladkanie a mojkanie. To, že so psom prichádza ruka v ruke kopec zodpovednosti a vynaloženého času a energie si dieťa neuvedomuje. Iba naivne verí, že sa oň bude vzorovo starať, no nie je tomu tak. V 80% prípadoch zlyhajú a starostlivosť o psa padne na hlavu rodičov.
Proste ho prines domov a je. Aj moja mama mala namietky, ked som bez ich vedomia priniesol uz tretieho a teraz nanho neda dopustit, tak si ho oblubila...
@3 Ale choď.. zas toľko opatery do toho vkladať netreba. Je to pes.. Spolu so správnym prístupom rodičov pomôže vybudovať v dieťati istú dávku zodpovednosti - aspoň ja to tak vnímam - a proste nemám pocit, že je to tak náročné. Samozrejme, je dobré, keď rodičia súhlasia a pomôžu s výberom plemena a všetkým okolo.
ja som napr. dostala psika na moje 10. narodeniny a nikdy ma neomrzela ^^ ani by som ju za nic nedala, aj ked teraz sa s nou vidim tak raz za par tyzdnov ale aspon ked som bola mensia tak mi nikdy nebolo smutno ked som dosla domov zo skoly, lebo ma vzdy cakala ta mala gulicka (potvora jedna )
no ale fakt si to dobre zvaz, lebo taky pes to je jak dalsie decko do domacnosti, je s tym viac starosti ako sa na prvy pohlad zda, a ked uz tak si zober nejakeho z utulku, spravis aspon dobru vec .. ja sice nemam z utulku ale keby si mam zadovazit nejakeho noveho tak by to na 90% bolo uz len z utulku
@flussica tak, ja som mala morčatá a starostlivosť obnášala nakŕmiť a občas im vyčistiť, čo bolo kus nenáročnejšie ako starať sa o psa, nakoľko ich nebolo treba venčiť (i keď som to v lete robievala
a síce to nebol dobrý príklad, nakoľko majú "životnosť" takmer porovnateľnú so psami, ale vezmi si teda trebárs škrečka, na tento účel.
@luc.ka ja som mal korytnacky 12 a 13 rokov..ale zomreli (viem,ze zvierata zdochynaju)..
mozno ak je blizenec k niekomu tak priputany tak to neopusti..ale k veciam,zalubam to proste na 90 perc. plati.. sice moje zaluby ma drzia 10 resp. 15 rokov.. ale zas inych veci som sa uz vzdal a dost casto sa stane,ze pri niecom nevydrzim
@firestorm presne tak. Ja by som ani nedovolil chovať týchto pseudo psov v bytoch.Potom je to okolo činžákov samé hovno,pretože mladé slečny si neuvedomujú,že sú povinné po svojich čokloch hovná upratať.
záleží od toho akého psa či čínskeho chocholatého alebo Brazílsku filu ... ak by to bol nenáročný bytový pes ktorého je naozaj možné chovať za pár korún a nezdemoluje pol domu tak nevidím dôvod prečo nie ... ja mám aby aj v byte aj boxoch na pozemku
Myslim si ze preprosovanie rodicov je zbytocne mne psa nechceli dovolit a raz som jedneho nasiel a doniesol domov prva noc bola velmi napätá ale nakoniec si zvykli a nenechaju na neho dopustit PS: byvam v byte
ahojte aj ja by som chcela psa čivavu.Ale rodicia nedovolia.Mame psa maltezaka.Chcela ba som ich presvedčit este o jedneho psa.Ja sa o maltezaka staram ale nwm prečo mi nedovilia. Ja viem ze to neni hračka mam skusenosti so psom kedze mam psa. Pomôzte mi ako ich mam presvedčit bola by som vdačna za to.
Mam 13 rokov a velmi by som chcela psika, zlateho retrievera. Babicka s deduskom, mamka aj 10roc sestra podporuju tento napad (okrem otca). S miestom ani casom pre psa nemame problem - byvam v 2pos. dome, mame mensiu zahradu, celu rodinu (dvoch strykov, dve tety, piatich bratrancov, oboch starych rodicov) v nasej obci, rozlahly park aj cyklochodnik (cca. 5min.) a psov vsade naokolo (u pravych susedov, u lavych, pred nami aj za nami, krizom tiez.) Mame dvoch volne po zahrade behajucich zajov (ziadne domace maznaciky). Mam na nich silnu alergiu a otec ich neznasa vo vnutri. No aj napriek alergii ich vonku krmim aj hladkam, v podstate sa o nich staram. Otca (hadajte preco) neznasaju a pred jeho zrakom sa hraju na mrtvych. Milujem svojich zajov, ale je tu jeden problem: kvoli nim ku nam chodit hora maciek (vsade vykaly, skrabance na dverach...). Cize psik by sa hodil. Takisto nablizku nemam kamaratov a psika by som povazovala za mojho kamosa. Na dovolenky chodime vacsinou autom a mam iba jeden kruzok a 4 hodiny denne volneho casu. Dost casto sa nudim a potrebovala by som si aj zasportovat (odkedy som prestala chodit na plavanie 6mes. dozadu pribrala som 10kg). Myslim, ze psik by bol vhodnym spolocnikom pre mna ako aj pre moju rodinu, no jedinym problemom je moj otec. S mamou aj sestrou sa ho skusame presvedcit, no nic nezabralo (mysli si, ze cele by to ostalo na nom, no povedzme si na rovinu: kto upratoval klietku a daval pit z flasky nasim malickym kralickom 7x denne?) Ako ho mame presvedcit? Mate nejaky napad?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ale vážne, v prvom rade si uváž, či ho vážne chceš a si ochotná sa oň starať nasledujúcich veľa rokov. Poriadne to zváž. Až potom ukecávaj.
(Preto u nás sme začali (a aj skončili) s menej náročným zvieratkom a dobre sme spravili )
no ale fakt si to dobre zvaz, lebo taky pes to je jak dalsie decko do domacnosti, je s tym viac starosti ako sa na prvy pohlad zda, a ked uz tak si zober nejakeho z utulku, spravis aspon dobru vec .. ja sice nemam z utulku ale keby si mam zadovazit nejakeho noveho tak by to na 90% bolo uz len z utulku
poriadne si to zvaz ci to chces..
zviera nie je vec,ktoru odlozis..
ach, to boli casy, ked boli moje sny o psovi vzdialene....
a síce to nebol dobrý príklad, nakoľko majú "životnosť" takmer porovnateľnú so psami, ale vezmi si teda trebárs škrečka, na tento účel.
Ale rybičky sú nuda, to súhlasím.
ale môj kamoš blíženec má psa už asi 10 rokov, a žijú obaja
mozno ak je blizenec k niekomu tak priputany tak to neopusti..ale k veciam,zalubam to proste na 90 perc. plati.. sice moje zaluby ma drzia 10 resp. 15 rokov.. ale zas inych veci som sa uz vzdal a dost casto sa stane,ze pri niecom nevydrzim
Nad akými plemenami uvažuješ?