blbá otázka. dobrá otázka z tvojej strany by bola "MÁM schudnúť?". a odpoveď by bola: veľmi pravdepodobne nie, pretože ešte ani len netušíš aká je vlastne tvoja normálna váha, pretože tvoja normálna váha zatiaľ neexistuje, možno ju ešte netuší ani len tvoje telo. nedosieraj si zbytočne metabolizmus.
pravidelne ranajkovat, jest v malych davkach, obmadzit biele pecivo, mastne jedla, a ked uz, tak za kazdym takym nezdravym jedlom si daj pomarancovu stavu, pred kazdym pohybom si daj tabletku l-karnitinu, nevyzieraj chladnicku po veceroch
pi vela vody, zabudni na veci ako cola a pod. ...ked mas chut na sladke daj si ovocie........
...v kazdom tretom sku*venom clanku v primitivnych zenskych magazinoch to omielaju, tak nech nikto nevravi ze nevie ako schudnut...
je to aj v psychike, ked si budes furt vraviet ze neschudnes, tak nikdy neschudnes
Len hlavne nečakaj výsledky po týždni a nechci schudnúť velmi rýchlo...pribereš potom ešte viac.....radšej športuj, určite lepšie než sa trápiť s dietami a pod., pri športe sa dá viac zabaviť, aaspoň nebudeš potom mať takú ochabnutú kožu ako keby si naraz vela schudla...no to závisí aj od toho kolko potrebuješ teda chceš schudnúť.
Viem ti poradiť len a len jedno.. Skús mať telesnú s našou telocvikárkou Tam ti mizne všetko - tuk, hlúpe veci z hlavy a aj ruky a nohy majú občas chuť odpadnúť z tela
jedz mensie porcie ale castejsie...zhruba kazde styri hodky, ranajky vydatne(odporucam aj vajce, chleba s maslom a so syrom,platkovy syr alebo syrokrem ani kaskaval neni odveci..resp.prazenica) z toho urcite nepriberes lebo za den to secko vytrasies....desiata nejaka ovocna aj keks moze byt k tomu, aby ta viac zasytilo...obed-mozes HOCCO ale s mierou..olovrant jogurt a znova ovocie a vecera uplne light-povedzme salat..a par krat do tyzdna si mozes kluudne dovolit aj nejake sladkosti alebo cipsy..ale o5 S MIEROU
no a samozrejme pohyb-bud cvicenie, bycikel(tento sport odporucam ani nie tak na chudnitie ako na spevnenie svalstva) alebo obycajne prechadzanie
ak sa ti da, aj do skoly chodievaj peso, ak denne prejdes okolo 3-5 km je to uuplne vpoh
uplne ti staci schudnut 4kg.ale nie za mesiac nato treba cas lebo mozno schudnes za mesiac 4kg ale potom priberies 6kg.a ziadne tie jednotvarne diety menej sladkosti viac pohybu a kludne si mozes dat aj tie hranolceky samozrejme ze nie stale. vela stastia.
najlepsie spravis, ked pojdes na www.chudnutie-ako.sk
vo fore si tam zaloz temu, popis o sebe a urcite ti tam niekto poradi...ti ludia tam maju omnoho vacsie skusenosti ako podaktori tu su tam ludia, ktori schudli alebo chudnu
jesť pravidelne, ale nie často... čiže napr. každé 3 hodiny niečo malé - napr. ráno cereálie, desiata jablko, neskôr celozrnný rožok... a tak... vyradiť zbytočné tuky ako napr. maslo... sladkosti taktiež vylúčiť, ak to bez toho nejde, skús tak 3 kocky čokolády denne... A pravidelne cvičiť! Sem-tam nejaký šport tiež nie je na škodu, napr. cyklistika alebo niečo podobné A hlavne pevné odhodlanie a nervy! Veľa šťastia
nenapchavaj sa naraz vela, radsej menej castejsie a pravidelne... Nezabudni sa aj pohybovat... z diety neschudnes!!!! ak budes sportovat, schudnes zarucene.. skus napriklad beh
Začni tým, že nebudeš jesť 3 hodiny pred spaním... Nedrž diéty hlavne!!!! Najväčšia hlúposť a ešte v tvojom veku! Neuvažuj na d ničím takým... Radšej Začni s nejakým športom, alebo ešte lepšie s tancom... A nevynechávaj raňajky, práveže sa riadne najedz.
Keď som bola na zš, vážila som 60 kíl, bola som zaoblená ako basketbalka... Prihlásila som sa na tanečnú, kam som chodila 2x týždenne a do školy som nechodila busom ale pešo... V priebehu roka som bola ako tintítko
Netreba žiadne drastické zmeny, len sa trošku donútiť...
A ešte niečo, mne veľmi pomohlo, keď som si napísala na papier niečo ako ,,Nejem 3 hodin pred spaním" a kadejaké halušky a nalepila to na skriňu, kde som to mala stále na očiach... Odvtedy som sa tých papierikov držala ako kliešť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Máš málo rokov, tvoje telo sa stále vyvýja.
Ale môžeš viac športovať a neprežierať sa večer, to Ťa nezabije.
Takže zmenši porcie ak si myslíš že schudnúť potrebuješ...a občas si aj zacvičiť
No určite nechudni brutálne,môže ti to poškodiť
Ale v pripade obeznych deti je dobre ak sa to riesi cim skor
A trochu pohybu
Osobne žerem ako sviňa a popri tom chudnem teda zatial
pi vela vody, zabudni na veci ako cola a pod. ...ked mas chut na sladke daj si ovocie........
...v kazdom tretom sku*venom clanku v primitivnych zenskych magazinoch to omielaju, tak nech nikto nevravi ze nevie ako schudnut...
je to aj v psychike, ked si budes furt vraviet ze neschudnes, tak nikdy neschudnes
Mas BMI 22.8 , co je normalna vaha...... , avsak schudnut tych 9 kg by ta zabit nemalo , aj ked to uz budes naozaj kost a koza.....
Ale mala by si zobrat do uvahy , ze od 15tich zacnes rychlejsie rast , takze tych 9 kil pojde coskoro dole aj samo..... ak nezmenis stravovacie navyky
uplne ti staci jest tak ako doteraz a v 18tich si kocka
Ale ak to uz musi byt, odporucam nasledujuci postup
Rano si privstan, sprav si ranajky a nech su syte..... nemusis to prehanat, ale na ranajku sa normalne najedz proste
na olovrant len jablko , obed ries stravovanim sa v skole (ak sa nahodou nestravujes) na olovrant znova jablko a na veceru jogurt, alebo nieco lahke
(nejedz pecivo, zemiaky , skratka nic, co obsahuje vela sacharidov ) a veceraj pred siestov hodinou.
Pi len vodu, pripadne kofolu bez cukru (mam odskusane, ze to je defakto jak voda..... len to lepsie chuti )
Ale znova opakujem...... nerob to koli nejakemu chalanovi , lebo riziko pri redukcii je VZDY a ty z toho do 2 rokov vyrasties aj bez toho
no a samozrejme pohyb-bud cvicenie, bycikel(tento sport odporucam ani nie tak na chudnitie ako na spevnenie svalstva) alebo obycajne prechadzanie
ak sa ti da, aj do skoly chodievaj peso, ak denne prejdes okolo 3-5 km je to uuplne vpoh
vo fore si tam zaloz temu, popis o sebe a urcite ti tam niekto poradi...ti ludia tam maju omnoho vacsie skusenosti ako podaktori tu su tam ludia, ktori schudli alebo chudnu
Keď som bola na zš, vážila som 60 kíl, bola som zaoblená ako basketbalka... Prihlásila som sa na tanečnú, kam som chodila 2x týždenne a do školy som nechodila busom ale pešo... V priebehu roka som bola ako tintítko
Netreba žiadne drastické zmeny, len sa trošku donútiť...
A ešte niečo, mne veľmi pomohlo, keď som si napísala na papier niečo ako ,,Nejem 3 hodin pred spaním" a kadejaké halušky a nalepila to na skriňu, kde som to mala stále na očiach... Odvtedy som sa tých papierikov držala ako kliešť
ako normalny ludia @zdravy-rozum radi tak zer menej.