mam teraz dost ze dilemi ohladom gitari.. strasne milujem jej zvuk a strasne sa scem naucit hrat na nu (najprv samozrejme na spanielku).. Takze teraz vasou ulohou XD XD je povedat mi nejake rady abo co proste secko na temu zaciatky s g
Keď budeš chcieť, naučíš sa aj sám... hlavne kúp gitaru, ladičku, nejakú brožúrku s akordama a šprtaj... odporúčam aj nadrviť sa nejakú hudobnú teóriu, keď to pochopíš, bude sa ti učiť o 300% ľahšie...a z gitaristov Robert Kodym...ma takisto krátke a hrubé prsty jako ja... a ako mu to hrá
zapis sa do zusky...tak to sice ide podla not, ale aj akordy neskor pridu
ale mozes byt aj samouk..a este: ked mas kamarata co hra na gitaru, uc sa s nim najprv tie lahke country odrhovacky a biitlsovky (+jede jede masinkaaa:d) a potom aj tie zlozitejsie ale ked sa chces tomu venovat, tak radsej zus.
a z gitaristov? hmm asi jimmy page z led zeppelinu, kurt cobain, dave grohl...
nic ti netreba ziade ZUSKY ani podobne kokotity ti netrebaproste pocuvaj gitarovu hudbu a pre zaciatok sa nauc aspon zakladne akordy ako sa drzia
pre zaciatok zacni napr pocuvat nirvanu album --- unpluged in new york alebo HT co je slovenskz punk ...
ja som tak zacinal..... a mozem povedat ze na nejaku hudobnu skolu sa mozes vysrat...ak ta gitara fakt bavi... ja na gitare hram denno denne aspon hodinu cize je to aj o case a hlavne TRPEZLIVOSTI
najprv sa nauc lahke akordy ..no tie najzakladnejsie A,E,C,D,Ami, Emi...chod sa kuknut na www.ultimateguitar.com ..alebo na supermusic.sk mas rozpisane akordy..
cavte.inak ja tiez mam spanielku uz ale dva roky a stale mi to akosi nejde.a veeelmi som ju cela pod stromcek tak ju aj mam ale ako vidim tak zbytocne.sak akordy sa mi necu ucit,tie su mrte tazke.neviem ci sa vobec niekedy naucim hrat na tomto hudobnom nastroji ale myslim ze sluch mam kedze viem hrat este na jeden hudobny nastroj tak dufam ze niekedy mozno po vyske mozno pocas vysky to zvladnem.tak sa majte a drzim palce nech sme akosi aktivnejs ehm :o)
hmm... ja som si slubila ze sa naucim hrat na gitare... velmi cem vediet zahrat jednu pesnicku a navyse ma to bavi aj ked ete skoro nic neviem vela stastia
Jedine čo ti odporúčim .. je vysrať sa vôbec na nejaku knižku akordoov.. na akých koľvek učiteľov... HLAVNE najsť si dobrú kvalitnú gitaru ... najlepšie struny jake existuju ... a naučiť sa aspoň základné akordy ... A E D G Emi Ami.. a potom začať obrnkávať dedinku v úúúdolíí .. .. aby si zvykli palce.. potom ťa to prestane bolieť nejak a môžeš začať s ťažšími akordamy .. hrájem už asi 2 mesiace... palce necítim .. viem akordy ktoré potrebujem .. zahrať viem tiež .. takžéééé veľa šťastia leboo budeš ho potrebovať a hlavne TRPEZLIVOSŤ a CAS na to potrebujem
Obľúúbený ? : Orianthy .. Kurt Cobain..Eric Clapton...David Gilmour...Santana
hlavne sa viser na ucitela stiahni si program guitar pro 7 a stde odkukuj ako sa ma hrat zacni s lachkimi vecami potom oridaj tachsie a moj oblubeny gitarista jonh lennon a georg harrison
Keď som začínala hrať na gitaru skúšala som hrať detské a kresťanské piesne,lebo boli najľakšie ..... teraz už aj vybrnkávam ......musíte len veľa skúšať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
navrhujem ti najst si učitela(podla mna najlepsie sukromneho) a proste hrat a hrat a hrat(Slash hraval aj 15 hodin denne ked sa ucil)
no a najoblubenejsi gitarista? Kirk hammett, Slash, Dave grohl....a vlastne je ich este omnoho viac
to je jedine co ti poradim
Hraj.
A najoblubenejsi gitaristi?
Muddy Waters, Jimi Hendrix, Karel Plihal, Robert Johnson, Dezo Ursiny, Ritchie Blackmore. A je ich vela.
ale mozes byt aj samouk..a este: ked mas kamarata co hra na gitaru, uc sa s nim najprv tie lahke country odrhovacky a biitlsovky (+jede jede masinkaaa:d) a potom aj tie zlozitejsie ale ked sa chces tomu venovat, tak radsej zus.
a z gitaristov? hmm asi jimmy page z led zeppelinu, kurt cobain, dave grohl...
pre zaciatok zacni napr pocuvat nirvanu album --- unpluged in new york alebo HT co je slovenskz punk ...
ja som tak zacinal..... a mozem povedat ze na nejaku hudobnu skolu sa mozes vysrat...ak ta gitara fakt bavi... ja na gitare hram denno denne aspon hodinu cize je to aj o case a hlavne TRPEZLIVOSTI
a mylsim ze ais kazdy zacina nirvanou...
alebo...www.akordy.sk tam ich mas ukazane..
Vela stastia..
Obľúúbený ? : Orianthy .. Kurt Cobain..Eric Clapton...David Gilmour...Santana