Jedz tmave pecivo , tmave cestoviny , chude maso , ser na hovadzie.
Nizkotucne mlieko , ziadna cokolada , ziadne sladkosti , ziadny Fast food , co najmenej zivocisnych tukov. Naopak kup si napr. konopny olej , arasidove maslo.
Chodievaj plavat , behat kazdy den , alebo aspon kazdy druhy , minimalne pol hodku pomalym tempom.
Skus mat co najviac pohybu za den.
Pi 3 krat denne k tomuto vsetkemu caj Pu erh , jedz cesnak.
Vsetko je to lacne az na ten konopny alebo iny olej.
tak odrezaním časti tela zhodíš váhu permanentne bez "jojo" efektu ,
Ale tiež môžem odporučiť behanie na dlhšie trate (30-60 minút) , mne osobne sa najlepšie behá večer na okruhy na ihrisku keď je už prázdne , pustím si hudbu ( neriešim slúchadla - vadia mi ) a rozdiel je vidno už po 2 týždňoch.
A jedálniček môžeš nechať rovnaký ak nieje príliš nezdravý ( fast-food , prehnané množstvo sladených vôd , chipsi a sladkostí akurát obmedzujem)
A môžeš doplniť plávaním kedže zapojíš aj zvyšok tela. (alebo popri behaní zapoj kliky/hrazdu nech máš aj vrch tela trošku vyformovaný).
Výživové doplnky neriešim kedže cvičím nepravidelne (ale držím si 4-5 tréningov týždenne ideálne) , akurát občas na kĺby vitamíny.
0 až 0 eur. Dokonca priam doslovne UŠETRÍŠ oproti svojim bežným výdajom.
a podrobný postup.
Keď vidíš jedlo, ignoruj ho. Keď si hladný, ignoruj to.
ďakujem.
Nemáš za čo.
(Podrobné vysvetlenie prečo to funguje: Chudnutie nastáva automaticky a vždy vtedy, keď je denný príjem kalórií nižší ako denný výdaj kalórií. Čím väčší je tento rozdiel, tým rýchlejšie a efektívnejšie chudnutie je. Najvyšší rozdiel príjmu a výdaju kalórií sa pri akomkoľvek množstve fyzickej aktivity dosahuje zredukovaním príjmu kalórií na nulu.)
Na olej urcite nejeb, zdrave tuky su zakladom diety @2 to vystihol, kup si napriklad olivovy olej, jedz vajcia, arasidove maslo, orechy a pod. veci a zapamataj si, ze pribera sa hlavne zo sacharidov tak tie obmedz a samozrejme pridaj pohyb nech sa splni zaklad diety a to vydaj > prijem...
@midnight mas pravdu, ale pri takejto zivotosprave je dost problem chudnut, vzhladom na to, ze pri hocijakom malom suste ktore v takom pripade zjes sa premiena a konzervuje ako tuk. o to tazsie to je, ak mas nestastnejsi metabolizmus a kedze telo musi nejako fungovat, nic ine okrem jedenia ti neostava. treba vela zeleniny/ovocia a tekutin + pohyb, telo si tak zvykne na ine podmienky ktore su pren stale prirodzene.
chod do posilky ... pokecaj s trenerom ... ked to neje nejaky kkt .. ti povie zadarmo čo máš jesť, kedy, a ako cvičiť .. a čoskoro sa dostavia vysledky ... len musíš CHCIET
šport...a zdravá strava, nie to ako povedal @midnight -takto sa dá schudnúť len krátkodobo... musíš sa naučiť na zdravú stravu a trochu rozhýbanejší životný štýl lebo prostoduchým "ničnejedením" dosiahneš len to, že keď si povieš "ok už som dostatočne chudý môžem sa ísť zase nažrať", zrazu sa ti na váhe odrazí každá jedna kalória, každý jeden rezeň, každý kúsok čokolády. JOJOefekt...
(vysvetlenie pre midnighta- naše telo funguje tak, že spaľuje len to, čo potrebuje. čiže ak ješ veľa a hýbeš sa málo, je logické, že sa ti začnú tvoriť "zásoby" v podobe tukových vankúšikov. keď telu jedlo odoprieš, tak si samozrejme začne brať z týchto "zásob".. no tu však s nami (teda s väčšinou z nás) príroda vydrbala. akonáhe sa človek po dňoch spaľovania zásob zase naje (s tým, že pokračuje vo svojom životnom štýle "nejesť ale ani sa nehýbať"), telo si okamžite začne robiť zásoby na "horšie časy"...a vo veľkom.
Môj Vančo chodil plávať ako besný, lebo takto pred rokom mu to vyformovalo postavu.
Tento rok nech robil čokoľvek v tej vode, neschudol (neskúšal akvabelistiku, ale to je asi nad jeho sily a naše chápanie, keby to nedajbože skúsil )
Potom sme si kúpili psa a kilá idú jedno za druhým dolu
Celé jeho ,,tajomstvo" spočíva v tom, že sa hýbe, hýbe, hýbe a konzumuje všetky potraviny... nikdy nebol na to, aby si kontroloval, čo má koľko akých hodnôt.
Behom prvých cca 8-9 dní dal dolu 2-3 kilá ani nevedel ako
A jediné, čo ho to stojí, sú tak 2 až 4 hodiny denne behania, skákania, naháňania...
ako vravi @gothicpoethic nepotrebujes strazit stravu, ak budes mat dostatok pohybu (co moze byt ale napriklad casovo narocne), iste- nebude to tak efektivny system chudnutia ako ked si kontrolujes co do seba tlacis a kila nepojdu dole tak rychlo, ale da sa to aj tak (napriklad ja takto cvicim, nedavam si velmi pozor na to co jem, skor na to co mam chut ale ak sa zaprem tak chudnut viem- nie je to take rychle ako keby som dietoval, ale mne to ani velmi netreba )
cenové relácie? to že som schudla najpr 5 kíl, potom síce ich babrala ale do svalov a schudla 4 pričom ostala pevná ma nestálo nič len pevnú vôlu! a vela pohybu
a bolo tu spomenuté desotatok času na pohyb....v lete keď som furt robila tak som to robila tak že som nechodila do roboty 8 kilometrov tam a 8 späť autobusom, ale na bicykli lebo na cvičenie a behanie nebolo času a ani sily
@mm47 vtipne povedané ja viem, ale pribrala som jednoducho 5 kg a konfekčná velkkosť ostala rovnaká alebo o čosi malinko menšia....a keď som vtedy ešte predtým tých 5 schudla tak sa mi velkosť zmenšila o dve čísla
@mm47 ja neviem... proste začala som každý deň cvičiť a behávať (dovtedy som nerobila nič) a o polroka som mala rovnakú váhu ako keď som vtedy rapídne schudla ale ostala som rovnaká
@sandy114 no však to hovorím.... že som spevnela, zosvalnatela keď som pribrala a nezmenila velkosť....a on sa čudoval že ako je možné že tolko kíl svalu mi pribudlo
aspon ako som to ja pochopila
a myslím si že ja aj on velmi dobre vieme že svaly sú ťažšie ako tuk
odhodľanie - na nezaplatenie nemusíš ani cvičiť extrémne ani žiadne diéty, len proste upraviť trochu stravovacie návyky ak ich máš zlé a namiesto zakladanie témy ísť von, zabehať alebo hocičo na pohyb, a nečakať zázraky za týždeň.
Nie je to možné. Nemci mali niekedy také funkčné tábory na chudnutie, ale zrušili im ich (nepodarený pokus o vtip). Mne sa rýchlo a efektívne schudnúť nepodarilo a to som sa snažil až až, ale keď niekto na niečo príde, okrem systému "nežer", dajte prosím vedieť.
rychlo schudnut sa da ale naberies to naspat na 100%. Ak chces schudnut efektivne musis zmenit stravu hlavne a zacat cvicit (v podstate to chce zmenu zivotneho stylu) Take chudnutie trva dlho ale je trvale a zdrave.
ak si myslis, ze schudnes len dietou bez pohybu, tak mozno, ale svalstvo budes mat slabe a neskor si mozno zmyslis, ze sa 'rozjes' a lahko priberies naspat
cim viac sportujes, tym menej sa mozes samozrejme obmedzovat v jedle (pokial si teda este mlada), lebo vydaj kalorii bude stale vyssi ako prijem, ak sa nebudes samozrejme prejedat, nemyslim teraz tym: ked sportujes, mozes jest, co chces v akomkolvek mnozstve, ale napriklad taky kebab ja skor prijatelnesi u aktivneho sportovca ako u nesportovca
no najlepsie bude, ak skombinujes zdravu stravu so sportom, potom sa ti bude chudnut velmi lahko a rychlo a nebudes mat jojo efekt
a moj osobny tip je najest sa hlavne rano a na obed, dobre je vynechat sytu veceru, skor si dat nieco lahsie a ja osobne som pribrala skor z jedenia mensich porcii viac krat za den, po tom som zostavala stale hladna...najlepsie je sa najest poriadne 2 krat za den a vtedy som nepocitovala absolutne ziadne zachvaty hladu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Nizkotucne mlieko , ziadna cokolada , ziadne sladkosti , ziadny Fast food , co najmenej zivocisnych tukov. Naopak kup si napr. konopny olej , arasidove maslo.
Chodievaj plavat , behat kazdy den , alebo aspon kazdy druhy , minimalne pol hodku pomalym tempom.
Skus mat co najviac pohybu za den.
Pi 3 krat denne k tomuto vsetkemu caj Pu erh , jedz cesnak.
Vsetko je to lacne az na ten konopny alebo iny olej.
Ale tiež môžem odporučiť behanie na dlhšie trate (30-60 minút) , mne osobne sa najlepšie behá večer na okruhy na ihrisku keď je už prázdne , pustím si hudbu ( neriešim slúchadla - vadia mi ) a rozdiel je vidno už po 2 týždňoch.
A jedálniček môžeš nechať rovnaký ak nieje príliš nezdravý ( fast-food , prehnané množstvo sladených vôd , chipsi a sladkostí akurát obmedzujem)
A môžeš doplniť plávaním kedže zapojíš aj zvyšok tela. (alebo popri behaní zapoj kliky/hrazdu nech máš aj vrch tela trošku vyformovaný).
Výživové doplnky neriešim kedže cvičím nepravidelne (ale držím si 4-5 tréningov týždenne ideálne) , akurát občas na kĺby vitamíny.
Je možné rýchlo a efektívne schudnúť?
áno, je
Ak áno, poraďte ako.
Nežer.
Poprosil by som aj približné cenové relácie.
0 až 0 eur. Dokonca priam doslovne UŠETRÍŠ oproti svojim bežným výdajom.
a podrobný postup.
Keď vidíš jedlo, ignoruj ho. Keď si hladný, ignoruj to.
ďakujem.
Nemáš za čo.
(Podrobné vysvetlenie prečo to funguje: Chudnutie nastáva automaticky a vždy vtedy, keď je denný príjem kalórií nižší ako denný výdaj kalórií. Čím väčší je tento rozdiel, tým rýchlejšie a efektívnejšie chudnutie je. Najvyšší rozdiel príjmu a výdaju kalórií sa pri akomkoľvek množstve fyzickej aktivity dosahuje zredukovaním príjmu kalórií na nulu.)
skratka, rychlo sa ani pes nevyserie.
plačem tu
najskvôr treba zistiť príčinu tvojho priberania, (nemyslím teraz konzumácia jedla)....
ale dôvod, že prečo priberáš, niekto je od rána do večera a aj v noci navštevuje chladničku a je ako prst....
ty sa možno aj snažiš nejesť, cvičíš,... schudneš 3 kila a za mesiac 4 kila priberieš ........
tvojmu organizmu niečo chýba, určite máš zlý metabolizmus, tvoj žalúdok možná zle pracuje a je ešte mnoho faktorov, ktoré sú na príčine.......
odborný lekár najlepšie posúdi čo je s tebou, obezita je chorobný stav a treba ho liečiť.......
filip
Takze je to rada za 0 bodov
a cvic, najlepsie kazdy vecer.. Okrem behu je dobre dat si aj zopar tych brusakov a inych cvikov...
(vysvetlenie pre midnighta- naše telo funguje tak, že spaľuje len to, čo potrebuje. čiže ak ješ veľa a hýbeš sa málo, je logické, že sa ti začnú tvoriť "zásoby" v podobe tukových vankúšikov. keď telu jedlo odoprieš, tak si samozrejme začne brať z týchto "zásob".. no tu však s nami (teda s väčšinou z nás) príroda vydrbala. akonáhe sa človek po dňoch spaľovania zásob zase naje (s tým, že pokračuje vo svojom životnom štýle "nejesť ale ani sa nehýbať"), telo si okamžite začne robiť zásoby na "horšie časy"...a vo veľkom.
Tento rok nech robil čokoľvek v tej vode, neschudol (neskúšal akvabelistiku, ale to je asi nad jeho sily a naše chápanie, keby to nedajbože skúsil )
Potom sme si kúpili psa a kilá idú jedno za druhým dolu
Celé jeho ,,tajomstvo" spočíva v tom, že sa hýbe, hýbe, hýbe a konzumuje všetky potraviny... nikdy nebol na to, aby si kontroloval, čo má koľko akých hodnôt.
Behom prvých cca 8-9 dní dal dolu 2-3 kilá ani nevedel ako
A jediné, čo ho to stojí, sú tak 2 až 4 hodiny denne behania, skákania, naháňania...
a bolo tu spomenuté desotatok času na pohyb....v lete keď som furt robila tak som to robila tak že som nechodila do roboty 8 kilometrov tam a 8 späť autobusom, ale na bicykli lebo na cvičenie a behanie nebolo času a ani sily
dieta a pohyb!
5kg je dost , divil som sa Nebola si nejaka zavodnena alebo co?
aspon ako som to ja pochopila
a myslím si že ja aj on velmi dobre vieme že svaly sú ťažšie ako tuk
ak si myslis, ze schudnes len dietou bez pohybu, tak mozno, ale svalstvo budes mat slabe a neskor si mozno zmyslis, ze sa 'rozjes' a lahko priberies naspat
cim viac sportujes, tym menej sa mozes samozrejme obmedzovat v jedle (pokial si teda este mlada), lebo vydaj kalorii bude stale vyssi ako prijem, ak sa nebudes samozrejme prejedat, nemyslim teraz tym: ked sportujes, mozes jest, co chces v akomkolvek mnozstve, ale napriklad taky kebab ja skor prijatelnesi u aktivneho sportovca ako u nesportovca
no najlepsie bude, ak skombinujes zdravu stravu so sportom, potom sa ti bude chudnut velmi lahko a rychlo a nebudes mat jojo efekt
a moj osobny tip je najest sa hlavne rano a na obed, dobre je vynechat sytu veceru, skor si dat nieco lahsie a ja osobne som pribrala skor z jedenia mensich porcii viac krat za den, po tom som zostavala stale hladna...najlepsie je sa najest poriadne 2 krat za den a vtedy som nepocitovala absolutne ziadne zachvaty hladu