@mm47 pes s dobrým obranárskym výcvikom nie je agresívny. aj keď, v tomto prípade by asi zviera nemalo veľmi kvalitný výcvik, keď holka nevie posúdiť, či je jej pes vôbec schopný obrany. Ja mám trebárs tiež nemeckého ovčiaka, ale obranu by som z neho nevytĺkla, to je dobráčisko od kosti, čo uteká pred yorkširmi
je to NO, ked bol malý mal okolo 8 mesiacov sme ho zobrali na cvičák (bohužiaľ ho už zrušli) a dali sme ho na prvú obranu tam pracoval superne ale keď sme prešli na rukáv tak tak pekne zakusaval ale nejako neviem "......." prestal.. teraz sme ho potrebovali vydráždiť a on nič a ked sa rozbehne za figurantom, tak snaží sa ho chytiť za rukáv ale nakoniec iba na ten rukáv vyskočí a provizórne ho ,,chytí,, a kašle na všetko
@sisiak2846555 V jednom príspevku píšeš že sa nedá vydráždiť vôbec a v druhom že sa rozbehne za figurantom a nechytí rukáv. Tak sa vydráždiť dá, nie? Ak je problém len ten, že nechytá rukáv, tak ho nenechávajte kusať a začnite v podstate úplne odznovu ako so šteňaťom, nech sa len trochu vydráždi a koniec. Ak sa nedá vydráždiť tak buď treba nájsť iného figuranta alebo ho nechať tak. Veď tú obranu ako takú nepotrebuješ ak nejdeš na nejaké skúšky.
Inak nemôže to byť tým teplom? Teda ak ti toto robil teraz keď boli tie horúčavy. Prípadne nie je tučný? Môže to byť aj kondíciou
Dôležitá otázka na úvod - máš NO s papiermi, teda čistokrvného, alebo bez papierov? Ak nemáš psa s papiermi, absolútne sa nemusí zhodovať so štandardom plemena, aj keď môže mať exteriér NO. Potom naozaj nemusí mať predpoklady na obranu ako väčšina NO.
Ďalšia vec, nemôžeš hneď chcieť psa, ktorý obranu bude vedieť sám...v 90% je chyba v psovodovi. Treba veľa trénovať a zapájať pozitívne odmeňovanie. A taktiež, vyhýbať sa trestom, ktoré by psa mohli príliš stresovať, môže si tak na celý cvičák a obranu vytvoriť negatívnu skúsenosť a vykašle sa spolupracovať. S mojim MKS (Maďarský krátkosrstý stavač) by som obranu cvičiť nemohla, takže o nej veľa neviem...iba čo som odpozerala od kamošky, ktorá má chovku dobermanov. No pre každý výcvik platí zlaté pravidlo - pevné nervy a pozitívne odmeňovanie ti prinesie lepšie výsledky ako keď budeš už dopredu frustrovaná, že tvojmu psovi to nejde. Ver mi, že potom sa ten pes už ani nebude snažiť, keďže psy sú tzv. čítačky myšlienok .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Inak nemôže to byť tým teplom? Teda ak ti toto robil teraz keď boli tie horúčavy. Prípadne nie je tučný? Môže to byť aj kondíciou
» desmond.imageshack.us/Himg219/scaled....
Ďalšia vec, nemôžeš hneď chcieť psa, ktorý obranu bude vedieť sám...v 90% je chyba v psovodovi. Treba veľa trénovať a zapájať pozitívne odmeňovanie. A taktiež, vyhýbať sa trestom, ktoré by psa mohli príliš stresovať, môže si tak na celý cvičák a obranu vytvoriť negatívnu skúsenosť a vykašle sa spolupracovať. S mojim MKS (Maďarský krátkosrstý stavač) by som obranu cvičiť nemohla, takže o nej veľa neviem...iba čo som odpozerala od kamošky, ktorá má chovku dobermanov. No pre každý výcvik platí zlaté pravidlo - pevné nervy a pozitívne odmeňovanie ti prinesie lepšie výsledky ako keď budeš už dopredu frustrovaná, že tvojmu psovi to nejde. Ver mi, že potom sa ten pes už ani nebude snažiť, keďže psy sú tzv. čítačky myšlienok .