Hovorovo Blava. Keď som priamo v Bratislave tak väčšinou Bratislava, lebo ako bolo vyššie spomenuté tak Bratislavčania majú naozaj tendenciu nevedieť čo je Blava , a od malička mám debilne zaužívané : "ideme do Béé-Aáá. "
Ako kedy. Obcas mi ujde aj Blava, ale po jednom strasne skaredom pohlade jednej mojej kamaratky uz radsej len Bratislava Dovtedy som vobec nevedela, ze "Blava" tak velmi vadi, som si myslela, ze to je normalna skratka (asi preto, ze som byvala v SNV a vzdy sme hovorili ze "Ideme do Spiskej")
A viete, aj keď som z BA, môžem jebať tie keci o tom, že Blavou nás nazývajú len sedláci a že mi sa máme správne volať Bratislava.
Blava je kratšie. Nepoužívam to často (keď už, používam v kontexte niečo typu: ,,Idem domov, alebo ešte, idem do BA." ale Blavu používam tiež.
A fakt milujem tých urážlivých Bratislavčanov, čo sa zlostia, ak ich niekto nazve Blavákmi. No bože no. Však je to len slovo. A nie je ani nejak urážlivé, či čo.
A dúfam, že sa tu nájde nejaký Bratislavský vlastenec, ktorý sa do mňa pustí, že Blava je nejaká dedina.
ja som rodeny bratislavcan a mali sme baby podnajomnicky zo zahoria a nosili si k nam zavaraniny a pastiky, tak aspon viem ako pomenovanie pastikari vzniklo a kto ho vymyslel
ako kedy.. blava alebo bratislava.. ale sedlakov z petrzalky, ktori pred x rokmi zilli v najvychodnejsej dedine slovenska prirodzene provokujem blavou..
že nereagujú na slovo "Blava"? však to majú aj na ŠPZ-tkách ponovom a keď vidím na aute BL tak asi nepoviem že Bratislava, ale proste Blava, však sa to pýta ale inak Bratislava tomu mestu hovorím keď už
Bratislava, Blava, a píšem najčastejšie BA...a Bratislavčania skutočne nemajú radi, keď sa im hovorí Blaváci. Ale niektorým to je inak jedno. No mne keď predvčerom povedali ,,blaváčka" tiež mi to nebolo príjemné... otrasne to znelo...
Niekedy "Blava" niekedy "BA", neviem prečo sa niekto uráža, mne je u... viete kde... ako si kto nazve mesto. Bratislava je priliš dlhý názov a rovnako si skracujem(e) aj iné názvy miest. Ja ešte namiesto "Košice" poviem "KE", namiesto "Bánska Bystrica" poviem "BB" a podobne...
je to predsa Bratislava, prečo by sa to malo nazývať inak??? keď mi niekto povie, že ide do "Blavy" tak reku ukáž mi na mape mesto s názvom Blava...predsa neexistuje
inak Bratislavčania NEMAJÚ tendenciu NEVEDIEŤ, čo je "Blava", oni sa len tvária, že neviedia čo je "Blava", oni dobre vedia, čo tým mýslíš, ale nemôžu to akceptovať, lebo oni to slovo nemajú radi a uráža ich to, lebo oni nie sú "Blaváci", oni sú "Bratislavčania"...
Na druhej strane je to podobné, ak by sme napríklad Piešťany volali Pišta, a ľudí z Piešťan volali "Pištovia", prípadne, keby sme čo ja viem Banskobystričanov volali "Baníci", asi tiež z toho nebudú nadšení.
dobre ked vam je Bratisalava dlhe tak odteraz volam Trnavu - Trna, Košice - Koš, alebo Lunik, Banska Bystrica - Bane atd atd....To fakt je vam stvorslabicne slovo dlhe? omg
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
neznasam ked niekto hovori Blava
A zase píše iba BA
inak nechapem vidlakov, co tomu hovori "bratislava"
» sk.wikipedia.org/wiki/Blava...
Ale občas poviem to BÉÁ
akože Modra je po maďarsky Modor, takže tak
Blava je kratšie. Nepoužívam to často (keď už, používam v kontexte niečo typu: ,,Idem domov, alebo ešte, idem do BA." ale Blavu používam tiež.
A fakt milujem tých urážlivých Bratislavčanov, čo sa zlostia, ak ich niekto nazve Blavákmi. No bože no. Však je to len slovo. A nie je ani nejak urážlivé, či čo.
A dúfam, že sa tu nájde nejaký Bratislavský vlastenec, ktorý sa do mňa pustí, že Blava je nejaká dedina.
a ty si odkial, zo Sobraniec?
Na druhej strane je to podobné, ak by sme napríklad Piešťany volali Pišta, a ľudí z Piešťan volali "Pištovia", prípadne, keby sme čo ja viem Banskobystričanov volali "Baníci", asi tiež z toho nebudú nadšení.
oni sami sú "sedláci". obmedzenci, ktorým hranice Slovenska končia pri Žiline. volá sa to "namyslená-bratislavská-vyjebanosť"
no čo už, nič s tým neurobím, musíme tu žiť s nimi.