Ahojte takže píšem bakalárku a ako tak na ňu pozerám vidím tam len citácie a parafrázy, moje myšlienky nikde ani neviem ako ich tam mam dať keď mám tému z literatúry a to preklad a použitie štylistických figúr. Môžem ich sformulovať tak že prečítam v
ja som "pisal" bakalarku od konca marca. jezis sak nejsom kokot to robit od novembra. ajtak to nikto nikdy neprecita a dokazovat si ze "pisem" bakalarku je pre mna minimalna zasluha v mojom rebricku hodnot. a skolitelia .. no to radsej ani nestoji za rec
a na hento máš smernice...ale dovolím si tvrdiť, že ti stačí odpisovať z kníh a meniť poradie slov...tak nejako to povedať vlastnými slovami a občas tam daj niečo doslova a to daj do uvodzoviek, oštempluj číslom a napíš zdroj...
inak a môžeš tam mať vlastný názor? lebo veľa katedier a odborov napríklad nechce vlastný názor
ja som mala šťastie, ja som mala skoro len môj názor za čo mi strhli body
anyhoo
naozaj sa opýtaj školiteľa, ukáž mu čo máš a prediskutuj ako a čo ešte pridať
podla mna tam svoj nazor ani nejak nemas davat jedine si ho mozes dovolit v predhovore, mozno v uvode. ta teoreticka cast kde su hlavne citacie tam by som teda nazor rozhodne nedavala a v tej praktickej mozno, ale aj to zalezi od kontextu. jednoducho pri bakalarke sa rata s tym ze nemas este dostatocne vzdelanie na to aby si predkladal vlastne mylsienky (tak nam to povedali aj v skole
@kittyboo niečo take som už počula, že my ani žiaden prínos nebudeme mať v tej problematike bakalarky ale príde mi doslova hlupe dokola opisovať niečo z kníh
dopíšem čo som začala a spýtam sa školiteľa
ani to preboha neopisuj celé! neviem ako na škole, ktorú navštevuješ, no na veľa školách napríklad môže byť len určité percento citácie, používaj parafrázy. Tak ako už bolo povedané, v teoretickej časti dokonca NEMÁŠ PRÁVO vysloviť niečo svoje na to je zvyčajne vyhradená diskusia a záver
A ani si nemyslím, že je možné zbúchať bakalárku z dvoch či troch kníh (ak som to správne pochopila)
Ja som uz v bakalarke robil prvy vyskum a napisal som ju za dva tyzdne na A/A. ale ked niečo nevieš, tak sa spytaj školiteľa, že ako s tym postupovať. No s takou temou tam asi nic nic noveho nevymyslíš...
no vidím, že vôbec netušíš, o čom je bakalárka... priestor na tvoje myšlienky je až v závere (príp. úvode, kde načrtneš aj dôvod, prečo si si onú tému vybrala), kde zhrnieš všetko, čo si zistila... v prvom rade musíš rozobrať problematiku na základe podložených faktov z iných zdrojov, kde-tu sa dá dopísať nejaký predpoklad, ale pokiaľ na to nie je priestor sa nič nedeje... musíš vychádzať zo všeobecne uznávaných faktov, nie si tam vymýšľať... aj keď píšeš rozsiahlejšiu prácu, kde sa očakáva väčší osobný prínos je to o tvojich zisteniach, nápadoch na zlepšenie (opäť podložených výskumom) a podobne... nie myšlienok od brucha, ako nádejný bakalár ešte nemáš toľko vedomostí z danej problematiky, že by si mohla na tom takto pracovať...
teoretická časť len zo zdrojov, citácie a parafrázy...praktická - čo si zistil a do záveru (2-3 strany) pár vecí na zlepšenie - v diplomovke budú tvoje nápady samostatná kapitola...ale to samozrejme závisí od školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a na hento máš smernice...ale dovolím si tvrdiť, že ti stačí odpisovať z kníh a meniť poradie slov...tak nejako to povedať vlastnými slovami a občas tam daj niečo doslova a to daj do uvodzoviek, oštempluj číslom a napíš zdroj...
ja som mala šťastie, ja som mala skoro len môj názor za čo mi strhli body
anyhoo
naozaj sa opýtaj školiteľa, ukáž mu čo máš a prediskutuj ako a čo ešte pridať
dopíšem čo som začala a spýtam sa školiteľa
A ani si nemyslím, že je možné zbúchať bakalárku z dvoch či troch kníh (ak som to správne pochopila)
jj v bakalarke nemas objavit novy chemicky prvok ani vynalez, proste je to len zhrnutie tvojich vedomosti za cele studium