minuly rok za mnou pri skole prisiel bezdomovec..som si myslela, ze chce cigaretu, ale mal zranenu ruku a poprisil ma, aby som mu ju obviazala.. tak som to spravila a kedze vyzeral dost vyslabnuty, spytala som sa, ci nie je hladny..bol, tak som s nim sla do obchodu a kupila som mu polku chleba 2 karicky a velku mineralku (to si vyziadal) ..ale inak niekedy im dam cigu,ked mam dobru naladu, peniaze ee
@crowley
vidíš a v tom je medzi nami rozdiel, možná som kretén, pobožný a na konte mám 1,1 miliona €...
a vieš prečo, lebo som sa zbavil takých ľudí ako ty, vymazal som ich zo svojho života a uveril som v Boha....
moc sa ich v mojom okolí nevyskytuje.
voľakedy som im hodila dáke peniaze ale teraz to už nerobím aj keď nejakého stretnem, keby slušne prišiel a vypýtal si jedlo a ja by som mala peniaze tak by som mu išla niečo kúpiť, ale aby som mu dala euro a on si za to kúpil čučo tak to si ho radšej môžem kúpiť ja
Ja som raz išiel z obchodu, tak ma zastavila pani, že je hladná. Tak som jej dal niečo z toho, čo som mal nakúpené a nestačil som sa obzrieť a bolo to v koši. Takže odvtedy som to nejak prestal riešiť.
od par vytipovanych notabenakov si kupim casto casak (tak za 2e povedzme) ...
a minule jeden taky mily (to nielen, ze pozdravil, ale videl som ho velakrat pomoct s dverami, kocikom mamicke a ludia za nim chodia pokecat) dlavil chleba so syrom, tak som mu prihodil salamu z nakupu,
u nás po stanici zvykol chodiť jeden...za každým chodil a pýtal sa ''vezmeš si ma?'' alebo začal vyspevovať ľudovky...ľudia sa na ňom bavili akurát tak alebo ho posielali kade ľahšie ..ale bola som svedkom aj situácie kedy si jeden počerný ''zúfalec'' pýtal peniaze od ujka (predtým aj odomňa) a ten mu dal asi 50 centov.... a ešte pred jeho očami si šiel kúpiť chlast..potom ujko išiel za ním a počula som len ako mu hovorí ''...nedať!! nedať!!!!!!''
@kanarikk nieje to mozne @zajkousko radsej chod tie imaginarne peniaze minut na pomoc detom ktore boli znasilnene knazmi v mene boha tvoje dementne reci mam v riti a ak mas nieaky majetok tak ho rozdaj ked si taky krestan
keď mám dobrú náladu darujem im dáke drobné alebo cigu keď pýtajú...
furt ma dakto spičuje, že prečo pomáham bezdomovcom, ale keď vidím že pekne sedí s klobúkom a pýta, tak prispejem, to už ma viac naserie človek čo sa stará do toho, čo ja robím so svojimi peniazmi- nech si to už tie centy vyhodí na chlast, mne to je jedno, je to dospelý človek
@zajkousko chcem vidiet vipis z uctu tie tvoje sracky mozno uveri nieaky dalsi nabozensky fanatik ja bohuzial nie.Dam ti radu drz hubu a zalez ty psychopat
Ako kedy. Vidim uz po par slovach ci je to rozumny clovek. Rozumnemu nemam problem pomoct, raz som jedneho zobral do auta a na obed. Ten mal zazitok urcite do konca zivota. Bol to nejaky skrachovany pravnik, ale v GTRku este nesedel. Dal som mu aj peniaze, jeho pribeh ma celkom dojal, snad som mu pomohol sa postavit na nohy.
a no finančne im neprispievam, jedine ak, kupou notabene.
ale ja sa im snazim skor tak, ze nejake rozky,alebo teply caj/cokoladu ked je zima.
Raz som cakala pred kostolom a doniel ku mne taky pan bezdomovec, ci mu nekupim rozok, ze je hladny, tak ja ze jj, tak som mu zobrala aj navyse veci, aj cokoladu dokonca, aby mu bolo dobre a napokon som ho musela poslat do kelu, lebo zacal byt uplne vlezly a snazil sa ma prinutit a nejak "citovo vydierat" aby som mu sla do lekarne kupit nejake megadrahe lieky ani neviem na čo
ale všeobecne nemam problem im tie rožky za par centov kupit...
To be honest, nepomaham. Nejako ich v poslednej dobe stretavam len na Hlavnej a tam su ozaj len ozrani a hulvati, tam v zivote nikomu z nich nic nedam.
Kedysi davnejsie som obcas dala keksy, jedlo, jednemu som na vianocnych trhoch kupila caj a tak.
A raz sa mi stal uzasny pribeh, citala som o jednej tete co je bez nohy na voziku, ma tazko postihnuteho syna a byvaju v ubytovni niekde na konci BA a teta kazde rano chodi tolku trasu na voziku k Polusu a predava tam NB...citala som o nej v SMEcku a raz ked som ju tam zazrela, tak just som sa mega ponahlala a mala som v penazenke presne euro...tak som k nej prisla ze tetuska tu mate euro a keksik, viac teraz nemam...no a ona trvala na tom ze mi da aj casopis, ze bez toho si nic odo mna nevezme. No tak som si vzala casopis, aj ma to trosku dojalo ..sla som si po svojom a o mesiac ked som zas bola v Poluse som jej dala tusim 4eura. To ani odomna vziat nechcela, ale som jej pripomenula ze mam u nej "dlh" tak si to nakoniec vzala
tak ako celkovo nijako ale ked ma stretne nejaky co ho z videnia poznam tak mu dam cigaretu alebo 10 centov ked pyta nejake prachy no co aj to je pomoc alebo raz som si s jednym kupil cuco a spolu sme ho pili ale to su uz stare casy ktovie ci este zije
Prvé dve možnosti. Dokonca si s nimi zvyknem aj pokecať, lebo narozdiel od "normálnych" ľudí nemajú predsudky. Beriem ich ako seberovných, mne sa môže tiež kedykoľvek pošťastiť niečo podobné.
cigy im dáva frajer, ja im skôr kupujem jedlo. a reč s nimi hodím vždy, keď nie sú agresívni atď niekedy to fakt stojí za to, v Brne sme stretli jeden pár z ktorých som bola hotová ešte nejakú dobu po tom nie každý môže za to, že sa dostal na ulicu
Keď jednému matka povedala že mu prachy nedá,ale kúpy mu jedlo sa začal správať ako chuj,používať nadávky na jej osobu a tak som sa usmial a jednu mu pri*ebal ...
@marek15693 toho huslistu som nepochopila. on je očividne z BA lebo ho veľmi často stretávam vo vlaku BA-TT alebo na stanici v BA ako uteká na vlak.
zaujímavé je, že na stanici v BA nehráva ale len v TT. podľa mňa urči neni bezdomovec a by ma zaujímalo či sa mu vôbec oplatí cestovať horedole, keďže vždy ked idem okolo nemá tam nejako veľa peňazí hodených.
Jednoznacne im treba pomoct nie všetci su len tí zlí a snad si každý dokaže najst aspon zopar drobnych na pomoc vsak ak da niekto co i len 10 centov avšak s laskou je to ovela viac ako keby mal dat niekto 10 eur avsak s odporom ,ako možme ocakavat že aj nam raz bude pomaháne ak nevieme my pomoct ostatnym ? Kazdy moze raz takto skoncit .
a aj ti co svoje peniaze prepili aj tým treba pomoct avsak treba im dohovorit že ak sa nezrieknu alkholu tak im nabuduce neprispejete.
Inak ako može ludstvo vysielat do vesmiru rozne signaly a dufa že ich zachytia nejaki mimozenstania a budu nas kontaktovat.
Ako by nas tito mimozenstania mohli s nami prist do kontaktu keby uvideli ako zaobchadzane so svojimi bratmi proste so svojimi , ako by sme potom zaobchadzali z mimozenstanmi ktroí su zrejme od nas odlisny ked my sa nevieme spravat ani sami k sebe ?
ešte keď som chodila do školy tak som zvykla jednému dávať na stanici jedlo ktoré som nezjedla...aj to lebo som vedela že to zje a nepýtal prachy na sračky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
fuj, až ma pichlo.....
v zime najviac niečo teplé na oblečenie al. prikrývka a banány
A keď mám čas, pokojne sa porozprávam, ale neviem, či to vnímať, ako že im venujem čas na rozhovor, však aj oni venujú čas na rozhovor mne
vidíš a v tom je medzi nami rozdiel, možná som kretén, pobožný a na konte mám 1,1 miliona €...
a vieš prečo, lebo som sa zbavil takých ľudí ako ty, vymazal som ich zo svojho života a uveril som v Boha....
voľakedy som im hodila dáke peniaze ale teraz to už nerobím aj keď nejakého stretnem, keby slušne prišiel a vypýtal si jedlo a ja by som mala peniaze tak by som mu išla niečo kúpiť, ale aby som mu dala euro a on si za to kúpil čučo tak to si ho radšej môžem kúpiť ja
a minule jeden taky mily (to nielen, ze pozdravil, ale videl som ho velakrat pomoct s dverami, kocikom mamicke a ludia za nim chodia pokecat) dlavil chleba so syrom, tak som mu prihodil salamu z nakupu,
ako fake sa máš čim chváliť, to by ma zaujímalo kto si...
a vlastne je mi to leider jedno... seriem na teba...
@zajkousko čo berieš ? či to robí tá Cirkev Bratská ?
nie som evanjelik a čo beriem, teraz náhodov nič, ináč si dám sem tam KBŠ alebo šumivé....
@zajkousko radsej chod tie imaginarne peniaze minut na pomoc detom ktore boli znasilnene knazmi v mene boha tvoje dementne reci mam v riti a ak mas nieaky majetok tak ho rozdaj ked si taky krestan
furt ma dakto spičuje, že prečo pomáham bezdomovcom, ale keď vidím že pekne sedí s klobúkom a pýta, tak prispejem, to už ma viac naserie človek čo sa stará do toho, čo ja robím so svojimi peniazmi- nech si to už tie centy vyhodí na chlast, mne to je jedno, je to dospelý človek
hm, od teba sa ine ani dobre slovo neda čakať....
ja nemam dôvod tu niekomu klamať a tobôž fejku ako ty!...
a toľko € čo som dal na žilinsku onkológiu ty v živote nezarobíš :ehm:
hanbi sa!
niekedy aj rozhovor pomôže.
a sem tam som už dala stravný lístok.
je mi ťa úprimne ľúto "kráľ PEKLA!"....
nepresunieme to do TS-iek ? DD
a no finančne im neprispievam, jedine ak, kupou notabene.
ale ja sa im snazim skor tak, ze nejake rozky,alebo teply caj/cokoladu ked je zima.
Raz som cakala pred kostolom a doniel ku mne taky pan bezdomovec, ci mu nekupim rozok, ze je hladny, tak ja ze jj, tak som mu zobrala aj navyse veci, aj cokoladu dokonca, aby mu bolo dobre a napokon som ho musela poslat do kelu, lebo zacal byt uplne vlezly a snazil sa ma prinutit a nejak "citovo vydierat" aby som mu sla do lekarne kupit nejake megadrahe lieky ani neviem na čo
ale všeobecne nemam problem im tie rožky za par centov kupit...
Kedysi davnejsie som obcas dala keksy, jedlo, jednemu som na vianocnych trhoch kupila caj a tak.
A raz sa mi stal uzasny pribeh, citala som o jednej tete co je bez nohy na voziku, ma tazko postihnuteho syna a byvaju v ubytovni niekde na konci BA a teta kazde rano chodi tolku trasu na voziku k Polusu a predava tam NB...citala som o nej v SMEcku a raz ked som ju tam zazrela, tak just som sa mega ponahlala a mala som v penazenke presne euro...tak som k nej prisla ze tetuska tu mate euro a keksik, viac teraz nemam...no a ona trvala na tom ze mi da aj casopis, ze bez toho si nic odo mna nevezme. No tak som si vzala casopis, aj ma to trosku dojalo ..sla som si po svojom a o mesiac ked som zas bola v Poluse som jej dala tusim 4eura. To ani odomna vziat nechcela, ale som jej pripomenula ze mam u nej "dlh" tak si to nakoniec vzala
no inak nepomaham im, odkedy sa mi uz dvakrat stalo, ze ma chceli okradnut bezdomovci, tak proste nie.
zaujímavé je, že na stanici v BA nehráva ale len v TT. podľa mňa urči neni bezdomovec a by ma zaujímalo či sa mu vôbec oplatí cestovať horedole, keďže vždy ked idem okolo nemá tam nejako veľa peňazí hodených.
Tí ktorým sa dá pomôcť predávajú notabene alebo sú inak aktívny. To je asi najlepšia pomoc čo pre nich u nás existuje.
a aj ti co svoje peniaze prepili aj tým treba pomoct avsak treba im dohovorit že ak sa nezrieknu alkholu tak im nabuduce neprispejete.
Inak ako može ludstvo vysielat do vesmiru rozne signaly a dufa že ich zachytia nejaki mimozenstania a budu nas kontaktovat.
Ako by nas tito mimozenstania mohli s nami prist do kontaktu keby uvideli ako zaobchadzane so svojimi bratmi proste so svojimi , ako by sme potom zaobchadzali z mimozenstanmi ktroí su zrejme od nas odlisny ked my sa nevieme spravat ani sami k sebe ?