Mám jednu kamošku, je talentovaná, pred rokom utrpela úraz hlavy, úraz nebol vážny,aj lekári jej povedali, že je všetko v poriadku. Ona lekárom neverí, a stále si myslí, že má poškodenú hlavu.
Viackrát jej robili CT,MR, vysledky boli negativne, ona má pochybnosti...
Casto navstevuje lekarov, chodi na pohovotovost, a tvrdi, že je slabá, nevládze, potrebuje tých lekárov, často býva slabá, čo môže byť podla mna aj z nedostatočnej výživy, ncez víkend napr okrem ceralnej tyčinky a šošovice nejedla nič.
Nie som ziadny psycholog, ale s takymto spravanim mam nejaku skusenost. Kamaratka ma zrejme nejaky typ uzkostlivej poruchy (tipujem GAD alebo panicku poruchu), na ktoru sa viazu niektore veci ktore popisujes (nechutenstvo, slabost, absurdne predstavy choroby i ked sa dala vysetrit, nedovera lekarom). I ked to samozrejme mat nemusi a moze byt len hypochondricka s nespravnou vyzivou. Neviem ti poradit ako jej v tomto pripade citlivo oznamit ze je to mozno psychickeho razu, ale isto to treba riesit, lebo to moze skoncit este horsie.
tak tu už pomôže len psychológ ja chápem, že sa človek bojí ... mne napr dlho trvalo, keď som sa po návrate z koronárnej JIS prestala báť recidívy infarktu ... alebo toho, že mi zas vyletia kolená a pretočia sa (bolesť ma desí aj dnes) .. tak neviem asi by sa mala porozprávať s niekym, kto chápe jej úzkosť, ale zároveň jej ukáže, že v strachu sa nedá žiť ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Casto navstevuje lekarov, chodi na pohovotovost, a tvrdi, že je slabá, nevládze, potrebuje tých lekárov, často býva slabá, čo môže byť podla mna aj z nedostatočnej výživy, ncez víkend napr okrem ceralnej tyčinky a šošovice nejedla nič.
zmieriť, a nechce dalej žiť