Ako pomôcť priateľke v depresii(je pred nebezpečnou operáciou)
Takže moja priateľka je pred nebezpečnou operáciou a hrozne sa trápi. Neviem ju jak potešiť. Nie som v tom ani moc dobrý,jednoducho ja som dosť psychopat, viem sa vžiť do jej situácie ale ja to neberem tak jak ona. No nie sme si podobný. Takže čo by som m
a na aku ide operaciu? a je nevyhnutna? lebo smutne je na tom to aj pravda ze asi tak 50% operacii co robia neni vobec nutna. (nerata sa dotho plastika a podobne veci) sice cital som prieskum ze az okolo 70% ale to sa zda prehnane tak som dal dole 20%
@kokas cital som jeden clanok, ze tieto srdcove choroby aj vrodene(ale zalezi co) jeden clovek liecil zmenou jedalnicka a hlavne uspesne, vacsinou len surove ovocie a zeleninu. ale trva to niekedy aj roky, zalezi na tom v akom stadiu. ale uz neviem ako sa volal, ale keby chces mozem ti to zistit a ked ide az za rok na operaciu tak to moze aspon skusit, za skusku nic neda.
@kokas asi veľmi nemáš ako, len byť s ňou, byť na ňu dobrý, prípadne ju zamestnať rôznymi peknými, zaujímavými, romantickými, whatever, činnosťami, aby mala menej času trápiť sa nad tou ďalekou budúcnosťou. vo všeobecnosti čím lepšie je človeku v prítomnom momente tým menej uvažuje nad budúcnosťou.
už som bol na odchode a naďabil som na toto fórum...
nedalo mi a tak tu je môj názor...
ja som chorí na srdce a potreboval by som nové, možná, že moje dni sú spočítane, tak mi to povedal aj primár, nebudeš dodržiavať všetko to čo sa týka stravy a režimu dňa
a "možná" sa aj darca pritrafí...a dáme ťa dokopy, heh aké utišujúce, veľavravné, povzbudzujúce:- disappointed:...
moje kroky však vedie Ježiš, v nemocnici človek príde na to kto je jeho pán, na čo je na svete...
som v jeho rukách, On mi dáva silu žiť, radovať sa zo života a milovať matku ktorá mi ostala jedina v rodine, lebo aj otec v tomto roku zomrel ....
čítal som x príbehov svätých a všetki tieto osudy mali spoločný menovateľ, utrpenie, cez ktoré sa dostávame bližšie a bližšie k tomu, ktorý nás stvoril a miluje...
sme jeho deti a preto si častokrát v modlitbách poviem, "Ak je to vôľa tvoja, pokorne skloním hlavu a príjmem aj tu najťažšú skúšku a tou je smrť "..
čiže sme v rukách Božích, On je náš Otec, jemu musíme dôverovať a prijať ho do svojích sŕdc...
jedine tak dokážeme prežiť neradostné bytie na zemi, choroby, nešťastia a všetko možné ...
preto nech aj tvoja priateľka príjme Ježiša do svojho srdca, určite najde lásku v jeho zaľúbeni, najde pokoj a zmierenie so svojím zdravím....
najblbšie je to, že všetko zavisí od povahy. niekto znáša isté vecí lepšie dokonca aj sám,iní znášajú zase horšie. asi len to, čo ti poradili objímať ju aby nemyslela na to.
@8 presne tak pozitívne myslenie v prítomnosti je najlepším liekom, ja tiež som si prešiel aj vážnejšími zdravotnými problémami, ale na duchu som neklesal a v pohode zvíťazil nad všetkým dokonca expresne rýchlo.
@zajkousko zase každý je strojcom svojho šťastia a osudu. súhlasím, že kto príjme všetky zlé vecí s pokorou tak možno sa aj zázrak podarí základom je zmieriť sa s istými vecami, lebo veci plakaním bohužiaľ sa zmeniť nedajú a dá sa len bojovať.
@kokas súhlasím s @midnight , určite ju skús čo najviac rozptýliť, zamestnať, smejte sa, užívajte si všetko, čo je pekné...treba jej tie myšlienky na tú operáciu proste vytlačiť z hlavy prípadne by si si mohol niečo naštudovať o tých operáciách a skúsiť jej možno povedať nejaké štatistiky (pozitívne, samozrejme! ). Ubezpeč ju, že budeš s ňou, že ju podržíš, keď jej bude najhoršie...istota je super vec, minimálne ja ju určite potrebujem, keď som na dne...možno aj ten psychológ by nebol od veci, ale to je dosť tenký ľad na môj vkus...
btw...@chipska - psychológ pre ňu nebude cudzí...? :l
@kokas len hlavne never tým p...ehm... inám ktoré ti tu balácha zajkousko Určite verte v to, že bude všetko v poriadku a užite si chvíle spolu, ale určite sa nedajte zasvätiť do nejakej pochybnej sekty, odkiaľ už nie je cesty späť a ak ste takí najivní ako tento mladý muž zo Žiliny, budete mať do konca života vymleté v hlave. Operácie srdca nie sú síce úplne bežné operácie, ale ja som zažila podobné veci, síce vtedy som to možno ešte tak nechápala, no väčšinou bývajú úspešné. ALe zober si to tak, že pri každej operácii je nejaké riziko, pri úplne každej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale,dočkala som sa len hádok a rozchodu A ignorácie a ešte aj von som ho musela volať
zober ju na vianocne trhy dakam, trebars i do zahranicia. abo na nejaku akciu, abo na wellness a tak, len jej nepripominaj tu operaciu
je to tazke,mi chlapi mame v povahe vsetko opravovat,ale niekedy je viac to menej.
už som bol na odchode a naďabil som na toto fórum...
nedalo mi a tak tu je môj názor...
ja som chorí na srdce a potreboval by som nové, možná, že moje dni sú spočítane, tak mi to povedal aj primár, nebudeš dodržiavať všetko to čo sa týka stravy a režimu dňa
a "možná" sa aj darca pritrafí...a dáme ťa dokopy, heh aké utišujúce, veľavravné, povzbudzujúce:- disappointed:...
moje kroky však vedie Ježiš, v nemocnici človek príde na to kto je jeho pán, na čo je na svete...
som v jeho rukách, On mi dáva silu žiť, radovať sa zo života a milovať matku ktorá mi ostala jedina v rodine, lebo aj otec v tomto roku zomrel ....
čítal som x príbehov svätých a všetki tieto osudy mali spoločný menovateľ, utrpenie, cez ktoré sa dostávame bližšie a bližšie k tomu, ktorý nás stvoril a miluje...
sme jeho deti a preto si častokrát v modlitbách poviem, "Ak je to vôľa tvoja, pokorne skloním hlavu a príjmem aj tu najťažšú skúšku a tou je smrť "..
čiže sme v rukách Božích, On je náš Otec, jemu musíme dôverovať a prijať ho do svojích sŕdc...
jedine tak dokážeme prežiť neradostné bytie na zemi, choroby, nešťastia a všetko možné ...
preto nech aj tvoja priateľka príjme Ježiša do svojho srdca, určite najde lásku v jeho zaľúbeni, najde pokoj a zmierenie so svojím zdravím....
filip
@8 presne tak pozitívne myslenie v prítomnosti je najlepším liekom, ja tiež som si prešiel aj vážnejšími zdravotnými problémami, ale na duchu som neklesal a v pohode zvíťazil nad všetkým dokonca expresne rýchlo.
btw...@chipska - psychológ pre ňu nebude cudzí...? :l
aj Matka Božia plakala pri kríži, keď videla svojho syna ukrižovaného, trpela spolu s ním ........
viera je však aj v prosbách, ktoré vyslovujeme v modlitbách napr. za uzdravenie...
filip