Ako povedať mame že by som už potrebovala antikoncepciu?
Otázka je už v nadpise...Netuším ako sa to opýtam mamy,je mi to trápne a nepríjemné,o to viac akú bude mať reakciu.Jediná iná dostupná alternatíva je používať kondómy(skúšali sme a nepáči sa to ani mne ani jemu),alebo nesexovať smiley:...Baby(alebo aj chalan
a to mám ako normálne ísť sama za gynekológom a povedať nech mi ju predpíše?...super nápad až na to že mama sa to dovie keďže aj ona chodí k nemu,a on by jej to povedal lebo ešte nieje viazaný tým lekárskym tajomstvom či čo to je.myslím. plus nemám peniaze na to,aby som si ju kúpila.
neradte jej, ze to ma spravit na svoje triko.. pokial nema 18 tak tusim ani nemoze bez zvolenia rodica a dozvie sa to mama tak ci tak.. proste bud otvorena, povedz, ze sa citis pripravena na take zverstva a nechces mat este potomka
mne mama sama povedala, že keď píde nejaký chalan do cesty, že okamžite ideme ku gynekológovi ... takže ja myslím, že normálne za ňou choď, a spýtaj sa, či ti neprispeje na antikoncepciu ... toto sa spýtal mamy brat, keď mal 17
tak ja som to normalne mame povedala sice trosku v sokubola ale pohoda...a presne ako mielikki ja som jej to ties nejakym takym sposobom povedala..len sa ma spytala ci mi ten chalan stoji zato ... a bolo to v pohode...a na guynde ti to predpise.... a mam o tom nemusi vediet ja ties chodim k tej istej co moja mama ale nic jej nepovie doktorka..ked som doktorke povedala ze echcem aby amam vedela z enejsom panna tak jej nic nepovedala ...a ja som to mame po case povedala sama...
áno máme tu len 1 gynekológa som z malého mesta a ja kvôli tomu odmietam cestovať do BA a potom by sa mama veľmi vypytovala že prečo chodím do BA a nie normálne sem...:/
moj gynekolog nechce predpisovat antiku dievcatam do 18 rokov, lebo priliz zatazuje telo ktore je este stale vo vyvoji, uz mne dohovaral a to mam 19... na tvojom mieste by som sa na to vykaslala... a na mieste tvoje matky by som ti urcite neplatila cosi na sexovanie...
@simuliatko Ako 15-ročná kopuluješ? Nemyslíš, že je to nevhodné?
Každopádne, ak otehotnieš alebo dostaneš syfilis, plakať budeš ty, takže aspoň dbáš o prevenciu tej prvej možnosti. Mame povedz: „Pravidelne mávam koitus so samcom a v záujme prevencie tehotenstva potrebujem hormonálnu antikoncepciu. Pomôžeš mi, prosím ťa?“
take nieco sa da tazko povedat diplomaticky, proste na to chod priamo, poved ze spavas so svojim chalanom a nechces otehotniet. reakcie sa bojis pravom, mne by sa tiez nepacilo, ak by moja dcera zacala v 15-tich so sexom. dufam ze si aspon ockovana proti HPV. a myslim ze zarobit by si si na to mala sama, pripadne ist pol na pol s priatelom. na tvojom mieste by som radsej ostala pri kondomoch, na to, aby si si zasvinila telo HAK, si este dost mlada.
Prepac,ze to vyzne dost blbo,ale niesi este trosku mlada na taketo zavazne rozhodnutia?Antikoncepcia moze tvojmu telu uskodit a potom mozes neskor lutovat...to nieje sranda brat antikoncepciu
A okrem toho zacinat so sexom uz 15. sa mi zda priskoro,moze ti to tiez ublizit fzyicky,ale aj psychicky...podla mna na taketo veci budes mat este v zivote mnoho casu,nepoklasi si zivot...viem,ze si asi zvedava a chces vsetko rychlo vyskusat,ale radcsej pouvazuj aj nad moznym nebezpecenstvom...v tvojom veku je krasne zazivat 1. lasky,ale naco sa zbytocne tak skoro viazat a pustat sa do takych vaznych veci?Na to clovek prsote musi poriadne dozriet,nielen telesne..mnoho bab to skusalo tak skoro a naorbilo si problemy...fakt
Okrem toho,ak mas strach sa na to pytat mamy,tak asi by si nechcela,aby vedela ,do coho sa pustas,lebo by s tym nemsusela suhlasit a mama,ta ti iste chce len dobre,co-to uz v zviote prezila a tak vie,co je pre teba dobre a bezpecne
Ja nechcem byt tvrda ,alebo nieco podobne,alebo len hlupo poucat,iba chcem,aby si sa nad tym trosku zamyslela a aby si neurobila nieco,co ti ublizi
,,Potrebujem antikoncepciu." - asi takto jej to skús povedať.
Prípadne pristúpiť na alternatívu v zmysle ,,dala by som si predpísať antikoncepciu kvôli tomu, lebo chcem väčšie prsia/trochu pribrať/mať lepšiu pleť/a iné pozitíva antikoncepcie" keď tvoja mama nie je prehnane múdra poprípade génius, proste je nejaká možnosť, že by sa týmto nechala odrbať, tak to môžeš skúsiť...
btw...osobne si myslím, že nie TY, ale tvoj priateľ má problém s kondómami, lebo nechápem ako babe môže vadiť kondóm??? Je to hlúposť. Môj názor je taký, že baby v tomto len hlúpo kývu hlavou na súhlas chalana... On niečo povie, a oni si to vsugerujú do hlavy....
@lussana o vyjebany zakon vojde nejde ide o to ze 15 rocny clovek je decko. ach jaj uz to vidim, ked sa trestnopravna zodpovednost posunie na 13 rokov vsetci sa budu kurvit v 13 ach jaj
kriste, @frez ty si dobrý magor. to ti, ako zástancovi najprísnejších morálnych zásad, nie je proti srsti, keď cudziemu človeku napíšeš, že sa kurví? ais by si sa už konečne mal pokurviť aj ty, ehm.
@ topic - Neviem, aky mate s maminou vztah a celkovy rodinny background, ale ak je vo vasom vztahu aj priatelstvo a ona je moderne rozmyslajuca zena, tak ta urcite pochopi A aj keby to mala prijat s vraskou na tvari, je to vzdy lepsie ako riskovat
hehe ...na 15 sex ...coooool ... a načo sa budeš tešit neskor .... , a vysluzis si tym povest kurvy ...ale tak vela stastia .... a este mala poznamka .... ked nemusis kazdy den a dokazes pouzit aj hlavu , tak trocha popocitaj ... nie kazdy sex znamena potomstvo ... ale to by sme aj na prirodopise resp biologii v 7 roč museli davat trochu pozor ze
Asi by som ti dal facku. V 15tich máš stáleho partnera? Čo ty považuješ za stáleho partnera btw? Fakt si to neviem predstaviť a nemyslím si, že to má niečo so zrelosťou osobnosti, alebo že by som niekomu závidel : ) Teda ak máš 15, fakt by som sa na tvojom mieste nehral na to, že som rozumná a vyspelá a že si môžem so svojím telom robiť čo chcem.
to akože v 15 treba suhlas od matky? a načo to ma ona vedieť...aj ked si nemyslim ze je dobre aby si mala v 15tke antiku....moc skoro...ale urob ako uvazis za vhodne
Zase som za zasmiala ... Haha .. s tou tabletkou po to bolo dobré ..
Ale decká, načo jej tu vravíte, že je mladá a má počkať, keď už dávno sexuje ako zajačica ??
A sory decká, ale keď chce je to jej vec. Lepšie myslieť na ochranu ako potom po dvadsať éčok vyhadzovať za tabletku PO ako moja kamoška jedna ( keby raz.. ach ) A keď im kondóm nevyhovuje .. ich vec
ALe v každom prípade, neviem aký máš vzťah s maminkou, či sa o sexe rozprávate normálne alebo nie a či jej hovoríš o "všetkom". Ak hej tak jej to normálne vysvetli, ako nám A ak nie .. tak antikoncepcia je dobrá aj na iné veci (vyššie v komentoch to máš niekde) a ako výhovorka je to dobré..
nahodou je zodpovedna ak chce uzivat antikoncepciu...a neviem preco riesite jej vek ked vacsina z vas aj tak zacinala zo sexom v podobnom veku...
@simuliatko kludne to mame povedz nedude nadsena ale bude aspon kludna, ze neotehotnies a mylim si ,ze je lepsie riesit s mamou antikoncepciu ako tehotenstvo
Ja by som pouzil taktiku "Hrozna sprava, zla sprava", kedy sa ta zla sprava bude zdat ako dobra Chod za mamou a povec jej ze si tehotna. Po chvili jej povec ze to bol len vtip a ze potrebujes antikopcepiu.
nechcem ti zasahovať do tovjho osobného života ale nemyslíš si že je na to skoro??
ale ked s i s tým už začala tak skus za maminou prisť so slovami "mami,mám chalana s ktorým som o to prišla a chcela by som si dať prepdisať anti..."neviem podla toho aky mate s amminou vztah...aoko bude reagovať
@frez pozri sa na to takto dievča chce proste sexuálne žiť no a? Je to prirodzená súčasť nášho života. Myslím, že 15 rokov je úplný normal. Každý sa na to cíti v inom veku. U mňa ma lajk kedže nejde do toho bezhlavo a je zodpovedná kedže rieši antiku sorry, ale príde mi to tak, že máš v tomto smere nejaký komplex. Za to, že ty si ešte panic si my ostatní nemôžme užívať??!?? sorry, ale čo tu boli viaceré témy ohľadom sexu tak si sa vždy k tomu staval, že : fuj, deti sa kurvia. Fuj sex... neviem, možno je to len môj osobný pocit ale očividne je problém v tebe. asexuál
Kriste fakt ma tešia tie vaše komentáre k tomu koľko mám rokov a toto a tamto...si myslíte že nemám vlastný rozum a neviem rozmýšlať ?..a mimochom,nesexujem ako zajačica ako niekto hore spomínal ...ja sa tu normálne pýtam aby som vedela ako sa to opýtať mamy.vy vôbec neviete,kedy sa jej to chcem opýtať,či to bude o týždeň alebo o rok...proste som len chcela pomoc to je všetko,a nie vaše skvelé poznámky na moju osobu.O čo vám ide ? Keby som napísala že bože som tehotná čo teraz,tak mi začnete všetci nadávať aká som hlúpa a nemyslela som na ochranu.a teraz,keď myslím na ochranu dopredu,mi vyčítate,že som na to ešte mladá a blbá.tak sa rohodnite čo vlastne chcete.samozrejme česť výnimkám,ktoré mi poradili ďakujem vám
@lussana uzivat si? uzivanie - to z toho spravili ludia ako vy. v skutocnosti je to len cinnost sluziaca na rozmnozovanie a zachovanie druhu. antikopcepcia a podobne chujoviny su proti prirode a hovorte si co chcete, je to tak. ja chcem spat len s tym, s kym si budem absolutne isty, ze chcem stravit cely zivot a vychovat s nim dalsiu generaciu. je mi z vas zle...
a toto je len dalsi dovod, preco som taky stastny, ze som nasiel tu jedinu pravu bytost na zemi. konecne.
aby sa vsetci hore neposrali. ked sa na to citi a je este aj v prave tak sa fakt mozete len posrat, ked vam to tak vadi. neni 15tka ako 15tka, neni clovek ako clovek, niekto ma 20 a moze byt stale sprosty (guess who) a niekto ma 15 a moze byt na to normalne pripraveny, vsetci z toho robia priliz velku vedu, aj tak to vas zivot neovplyvni. .________.
ak nie som od teba o moc starsia ale coskoro mam 18 a sama sa neodvazim brat antikoncepciu hoci o nej zacinam realne uvazovat v poslednom case lebo ako si povedala nebavi ma to s gumou a tak ale napchavat sa hormonmi od 15??? hoci tie tabletky uz neobsahuju take mnozstvo no nikdy nevies co ti dosere organizmus... mysli aj na to ze raz mozno budes chciet mat deti... a svojej dcere by som to vysvetlila rovnako... btw moje teta je gynekologicka (ja to mam horsie)
@simuliatko mas 15 rokov a uz sexujes a chces brat antikoncepciu ??? mas status nadobrejceste ja bysom ho upravil Na velmi zlej ceste - ZLE dopadnes !!!!
kuvafixka! ostnatym drotom do oka vsetkym zadubencom zaslepenym! uz ma neskutocne vytaca ako niektori z vas neustale nadavate slecnam, ktore zacali so sexom skor ako vy. halo, spachtosi - zaspali ste dobu?
@frez lol lol lol, ale aj to je nazor. prepac, ale fakt sa musim smiat. nehnevaj sa. rofl
*
uf, nevladzem ani dalej citat, strasne bludy. mam pocit, ze som na parackach a 80-rocnymi babkami demokratkami z Hornej Dolnej, ktore odtial nikdy ani nos nevystrcili a najvacsim rozptylenim im je nedelna omsa a Jednoducho Maria.
*
@simuliatko doktor by to nemal oznamovat mame ak ho o to poziadas, ale pre tvoj lepsi pocit by som sa s nou porozpravala. normalne s kludom, len vy dve si sadnite. povedz, ze k tomu chces pristupovat zodpovedne a ze by si v tom mala rada jej podporu.
@frez keď už sme pri tom tvojom "proti prírode", v prírode je bežné mať pohlavný styk po dosiahnutí pohlavnej dospelosti, čo u ľudí vychádza približne na ten 15 rok života. akože, mne sa vo všeobecnosti tiež zdá 15 málo, ale aspoň nepoužívaj pre svoju útočnosť argumenty, ktorými si serieš do huby. (a ak mi chceš napísať, že ale my sme ľudia a robíme to inak, tak to isté sa dá povedať aj o antikoncepcii). a ešte dodám, že sú aj zvieratá, ktoré praktizujú tieto veci pre rozkoš, takže maj si svoje hodnoty, ale nechoď na nás s prírodou, tá sem absolútne nepatrí.
jasneeeeeee! podme vsetci jebat, cim mladsi, tym lepsie, najlepsie s kazdym druhym. koho stretneme, sak co, ved je to prijemne a chceme vsetci vyzerat jak "velki" ( ) pome jebaaaaaaaaaaaat! je mi z vas uz kurva zle
tak oznámiť to tak, že: "Mami, veď ešte nechceš vnúčatá..." by som ja osobne brala ako vydieranie - jasné, že tvoja mama nebude chcieť, aby si sa v 15 stala matkou a som si 100% istá, že ani nechce, aby si už sexuálne žila
samozrejme, čas sa vrátiť nedá, ty už máš prvé skúsenosti zjavne za sebou - ale s tou mamou by som sa porozprávala inak
a ak naozaj začneš tabletky brať, pamätaj si, že ťa chránia pred neželaným tehotenstvom, nie pred pohlavne prenosnými chorobami
@tunidlo práve sa silno smejem na slove mravokárca ja by som ho nazvala iba károm
@frez ak sex berieš iba ako dokazovanie si dospelosti a reprodukčný proces a každého človeka, ktorý súloží skôr ako ty, povežuješ za nemorálneho kurevníka, skôr by som povedala, že na také niečo nie si, napriek tvojim kostolným lavicoohrýzačským názorom (ktoré máš nacvičené fakt dobre), pripravený ty.
@alicemae a ja sa mam dobre v presne opacnom garde..
ide vsak o to co radit inym, o ktorych nic nevieme..
nemozme ocakavat, ze budu dost inteligentni aby pochopili rizika ci dovody ci vsetko okolo toho.. hlavne ked nevieme skutocny vek ni nic..
uz vobec nie zazemie dovody..
a preto som zasadne proti prezentovaniu typu "ked sa na to citis, smelo do toho" je to strasne individualne, avsak v dnesnej dobe sa z toho stava akysi spolocensky status a pride mi to .. hm..
@simuliatko no hlavne jej to povedz, možno nebude nadšená, ale ver mi že taká podpora od maminy je super a keď chce tvoj "stály partner" sex, nech ti platí pekne aj antikoncepciu, aj tak by inak vyhadzoval za kondómy a ty vkladáš do toho svoje zdravie, tak on už by pár eur obetovať mohol.. tak a otázka peňazí je vyriešená..
ďalej to že sa ti to nepáči s kondómom, bohužiaľ ale ak nemáš alergiu na latex alebo niektorú inú zložku nemá sa ti to ako nepáčiť si myslím, hlavne keď si ešte nezažila bez kondómu, tak si neber partnerove slová až tak k srdcu, myslím že si chce len zašukať bez gumy, ale nechcem mu krivdiť, ty vieš lepšie..
a takisto si neber k srdcu všetkých tých čo ti nadávajú že si kurva a sprostá a neviem čo.. ja si síce myslím že 15 je dosť málo a asi by ma jeblo keby moje dieťa čo má ešte ledva občiansky spáva s nejakým hajzlom (chlapec nemusí byť zlý, ale keby obrába moje dievčatko je to hajzel , hovorím o mojom hypotetickom prípade, nie o tvojom), ale proste je to tvoje rozhodnutie, ak si dosť veľká na sex, si dosť veľká aj na zodpovednosť ktorú to prináša..
a niektorí starší a "rozumnejší" by sa mohli zabrzdiť s toľkou kritikou toho, že ju v tom priam nepodporujeme.. predstavte si seba v 15-tich a predstavte si ako bude vyzerať vaše dieťa v 15-tich pri takomto postupe doby.. tak sorry že sa nám to nepáči..
ty si po sebe prosím ťa začni čítať čo píšeš... takže po prvé,ja sa "necítim byť veľká vďaka tomu že sa s "niekým" vyspím"....po druhé,ten tvoj prípevok @87 ma dosť pobavil,že jebať s každým druhým,ako keby všetci ľudia praktizovali to čo si napísal...ja ti tvoj názor neberiem,ale tak horlivo ho tu prezentovať nemusíš,je každého vec kedy sa rozhodne mať sex.
@johnysheek nic take som nenapisala! Ale popravde, radsej napisem "smelo do toho" ako "neku*vi sa, nemas na to vek","dostanes syfylis, AIDS..", "nesexuj a nebudes musiet riesit problemy". Ale samozrejme, ze toto je len hlupe forum na hlupom Birdzi...takze vsetko treba brat s rezervou.
@alicemae a o to prave ide.. ze je to hlupe forum na hlupom birdzi a pytaju sa to vacsinou vzdy hlupi ludia..
takze bud by sa im to malo fakt vysvetlit alebo odignorovat.. lebo potom tu fakt za chvilu pride tema o tom ci je tehotna.. a hlavne sice je tym birdz znamy.. nikdy mi tieto temy neprisli ako tie, co sa maju verejne rozoberat.. (sexualny zivot konkretneho i ked neznameho cloveka)
@frez nehnevaj sa, ale prestan s tym. je to jej vec, nech si spi s kym chce, teba je do toho HOVNO. tak sa trosku spamataj, a prestan nadavat kazdemu, kto ma pravidelny sex. pretoze zhadzujes sam seba..(a to ti chcem dobre)
1. dieta je co ja viem do 18rokov!!! ba dokonca do 26 kedze sa na neho dovtedy daju dostavat pridavky a zvacsa sa o nich stale staraju rodicia!
2.ano je nas do toho kedy zacina so sexom, lebo nas do toho i skrz toto forum zatahuje. akonahle das nieco do sveta na verejnost tak je verejnost uscastou toho. preto by sa tieto temy rozoberat verejne nemuseli..
vy dvaja máte jednu vec spoločnú... a to je dovod, prečotu na túto holku pičujete.
8no, ja mám 15 tak isto, necítim sa zrovna dospelá a ni sa tak netvárim. Keď viem, že na to ešte niesom prirpavená, nebudem to robiť aj keby sa chalan pretrhol. Ona zrejme je.
@mm47 Martin ako prepáč ale toto ma na tebe žralo celú tu dobu čo... no proste stále. Ty ju tu neskutočne zvozíš lebo /hovor čo chceš/ je zrejem ak otak prirpavena na sex, kedze uz mava sex, a trapi ju ochrana co je podla mna celkom fajn... Z tvojho prispevku citit tak neskutocnu zakomplexovanost ze mi je to az nechutne... Nemas najmensi dovod toto niekomu povedat, pán uz dávno plnoletý. Preboha, si v tomto neskutocne ubohy, keby so mchcela terza ti tu napisem hrrozne skarede veci, normalne z teba svieti preco zhadzujes ludi s podobnymi problemami tu na birdzi... poprosim ta tvoje kompexy si ries nejakym inym sposobom... To ze ty sex nemas ani v nejakych 21 rokoch neznamena, ze 15 rocna holka nan naozaj uz nie je pripravena... boze daj si facku.
Vies preco it to vsetko hovorim ,? Lebo to ma vela spolocne so mnou. Poznas ma, myslis si o mne, ze som inteligentna. teda ...myslel si si, nevime ako je to momentalne. Ty vie,s ze ja by som nieco nespravila len tak ,pretoze mam chut alebo preto, ze ot takdnesne dievcata robia.
Ano, mam 15, zanedlho 16,este s nikym nespavam ale dopice pokial mam 4 mesiace chalana, ktory je zatial to nanjlepsie co ma v zivote stretlo, netlaci na mna, chapem ho, ze ten sex chce ale vidim, ze kvoli mne ot vydrzi, ked viem ,ze by som to s ni mrada robila, ale zaroven viem ,ze este sa na to necitim dostatocne, tak pockam par dni/tyzdnov/mesiacov a poto msa ot stane... a co? tak budem mat 15 alebo 16 ked pridme o panenstvo. Boha, a co? Mam s kym, mam dovod, s m na to pripravena, chalan ma lubi.
Ak si terza pomyslis, ze ot vidim iba ja takto ako 15 rocne decko, fajn, to uz potom moc nezmenim.Ale dufala som ,ze sa na to budes vediet pozriet z ineho hladiska kedze ma poznas a vies aka som.
Ach.
@simuliatko ako tu uz zaznelo tiic krat, zrejme sa pripravit na to ,ze nebude moc nadsena ale vysvetlit jej, ze spavat s ni mbudes tak ci tak len chcete byt zodpovedni...
btw zrejme budem zachvilu riesit rovnaky problem no nie som si ista, ci si chcme telo dosrat antikoncepciou...
s tym som mala tiez problem...nakoniec som to tak vyriesila ze som ju obisla velkym oblukom sla som ku gyn. a on mi ju predpisal...no a ona to este doteraz nezistila , a aj keby hej..tak mam na haku co mi poviem..thats my life a tvoj vek radsej nejdem riesit.. ale pametaj na vetu " ked deti maju deti"
@mm47 martin zvlastne, ze ine pises do ts a ine tu, aby si si zachoval svoju "povest"... na to aby so mta mohla odhadnut zvlast ked sa uz co to pozname nepotrebujem mat ani len vysoko,titul, ani len maturitu, staci stipka zdraveho usudku... ale ano, Freud bol PAN psychoanalytik.
@frez nemam ti co prepacit, smej sa vysmievaj sa plac, rob co ti srdce raci
@mm47 wooouuuu... pozri nanho... ppozeram, ze si sa za ten cas aspno naucil posobit vierohodne. A medzi nami je jeen pdostatny rozdiel. Ja neustupim ked viem, ze mam pravdu. Ty si to robievat dost casto. preto sme tu teraz ako sme tu.
Ja mam problem.. kazdy mame svoje problemy... tie ta trapit nemusia
A nepriznam si nieco, co len ty chces pocut pokial si to nemyslim, to prosim pochop... ci uz sa ma to tyka alebo nie.
Ano mas svoj problem , ten pre ktory si zacala pisat na tomto fore a urazat ma , priam citim z teba tu tremu a podrazdenost z toho co sa blizi a nie si na to pripravena.
Mám podobný problém, len trochu vačší, 1. mám LEN 14, mamina je doktorka-pozná všrtkých gynekológov v meste, nemám peniaze a som si istá, že mi povie niečo v zmysle, že si mám ešte počkať, a nepochopí ma
Nič si z toho nerob ja mám 18 a stále sa bojím ako to mame povedať, alebo či jej to nehovoriť a isť si ju predpísať sama.... Mne by sa hodila na tvár, na akné, na lesknúcu sa pleť, aspoň by som už nebola lesklá ako slniečko Lenže moja mamka nie je hlúpučka a keďže mám 2 a pol roka frajera, tak by si hneď domyslela svoje a bojím sa na jej reakcie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
137 komentov
to som presne čakala...možno máš pravda,priznávam,ale je to moja vec a musím tej antikonc. už uvažovať
@chevro
a to mám ako normálne ísť sama za gynekológom a povedať nech mi ju predpíše?...super nápad až na to že mama sa to dovie keďže aj ona chodí k nemu,a on by jej to povedal lebo ešte nieje viazaný tým lekárskym tajomstvom či čo to je.myslím. plus nemám peniaze na to,aby som si ju kúpila.
A tie peniaze sú druhá vec, tak začni brigádovať. Alebo ešte lepšie, nech ti to platí ten tvoj chalan, nie?
antikoncepciu nepotrebuješ, nemaj boja!
moja fotka s bratom
@chevro
áno máme tu len 1 gynekológa som z malého mesta a ja kvôli tomu odmietam cestovať do BA a potom by sa mama veľmi vypytovala že prečo chodím do BA a nie normálne sem...:/
@zajko30
zaplať mi cestu a iné poplatky kľudne pôjdem
Fakt ma vedia pobaviť takí ľudia ako ty
Môže ti ju predpísať teda ak dva roky už máš menštruáciu. (Neviem jak si na tom ale aby si vedela.)
ďakujem,myslím si to čo ty,a mám stáleho partnera chodím stále s tým istým...vraj sa kurvím lol
@frez
svoje komplexy že nemáš ty s kým spávať si nerieš na mne ďakujem
to skorej vyznie ako keby by mala nájsť nejakého šťastlivca na to
Každopádne, ak otehotnieš alebo dostaneš syfilis, plakať budeš ty, takže aspoň dbáš o prevenciu tej prvej možnosti. Mame povedz: „Pravidelne mávam koitus so samcom a v záujme prevencie tehotenstva potrebujem hormonálnu antikoncepciu. Pomôžeš mi, prosím ťa?“
A okrem toho zacinat so sexom uz 15. sa mi zda priskoro,moze ti to tiez ublizit fzyicky,ale aj psychicky...podla mna na taketo veci budes mat este v zivote mnoho casu,nepoklasi si zivot...viem,ze si asi zvedava a chces vsetko rychlo vyskusat,ale radcsej pouvazuj aj nad moznym nebezpecenstvom...v tvojom veku je krasne zazivat 1. lasky,ale naco sa zbytocne tak skoro viazat a pustat sa do takych vaznych veci?Na to clovek prsote musi poriadne dozriet,nielen telesne..mnoho bab to skusalo tak skoro a naorbilo si problemy...fakt
Okrem toho,ak mas strach sa na to pytat mamy,tak asi by si nechcela,aby vedela ,do coho sa pustas,lebo by s tym nemsusela suhlasit a mama,ta ti iste chce len dobre,co-to uz v zviote prezila a tak vie,co je pre teba dobre a bezpecne
Ja nechcem byt tvrda ,alebo nieco podobne,alebo len hlupo poucat,iba chcem,aby si sa nad tym trosku zamyslela a aby si neurobila nieco,co ti ublizi
Drz sa,dufam,ze sa rozhodnes spravne
Hotovo.
Prípadne pristúpiť na alternatívu v zmysle ,,dala by som si predpísať antikoncepciu kvôli tomu, lebo chcem väčšie prsia/trochu pribrať/mať lepšiu pleť/a iné pozitíva antikoncepcie" keď tvoja mama nie je prehnane múdra poprípade génius, proste je nejaká možnosť, že by sa týmto nechala odrbať, tak to môžeš skúsiť...
To dievca si zasluzi pochvalu za to, ze zdravo rozmysla o antikoncepcii a ochrane celkovo. Berte si z nej priklad
@ frez si ubohy
@ topic - Neviem, aky mate s maminou vztah a celkovy rodinny background, ale ak je vo vasom vztahu aj priatelstvo a ona je moderne rozmyslajuca zena, tak ta urcite pochopi A aj keby to mala prijat s vraskou na tvari, je to vzdy lepsie ako riskovat
Ale decká, načo jej tu vravíte, že je mladá a má počkať, keď už dávno sexuje ako zajačica ??
A sory decká, ale keď chce je to jej vec. Lepšie myslieť na ochranu ako potom po dvadsať éčok vyhadzovať za tabletku PO ako moja kamoška jedna ( keby raz.. ach ) A keď im kondóm nevyhovuje .. ich vec
ALe v každom prípade, neviem aký máš vzťah s maminkou, či sa o sexe rozprávate normálne alebo nie a či jej hovoríš o "všetkom". Ak hej tak jej to normálne vysvetli, ako nám A ak nie .. tak antikoncepcia je dobrá aj na iné veci (vyššie v komentoch to máš niekde) a ako výhovorka je to dobré..
@simuliatko kludne to mame povedz nedude nadsena ale bude aspon kludna, ze neotehotnies a mylim si ,ze je lepsie riesit s mamou antikoncepciu ako tehotenstvo
ale ked s i s tým už začala tak skus za maminou prisť so slovami "mami,mám chalana s ktorým som o to prišla a chcela by som si dať prepdisať anti..."neviem podla toho aky mate s amminou vztah...aoko bude reagovať
tak sa do nej nenavážajte
a toto je len dalsi dovod, preco som taky stastny, ze som nasiel tu jedinu pravu bytost na zemi. konecne.
Ako "proti prírode" sa dá pri takomto prístupe bez problémov označiť mnoho vecí, napríklad holenie povedzme ... A čo teraz?
Nikto ti tvoj osobný názor na sex neberie, mohol by si ho teda skúsiť na oplátku ostatným nevnucovať, čo ty na to?
S tým tvojim idealizmom a spôsobom sebaprezentácie si nevídane vtipný.
/vezmem to od konca/
@77 presne!!
@frez lol lol lol, ale aj to je nazor. prepac, ale fakt sa musim smiat. nehnevaj sa. rofl
*
uf, nevladzem ani dalej citat, strasne bludy. mam pocit, ze som na parackach a 80-rocnymi babkami demokratkami z Hornej Dolnej, ktore odtial nikdy ani nos nevystrcili a najvacsim rozptylenim im je nedelna omsa a Jednoducho Maria.
*
@simuliatko doktor by to nemal oznamovat mame ak ho o to poziadas, ale pre tvoj lepsi pocit by som sa s nou porozpravala. normalne s kludom, len vy dve si sadnite. povedz, ze k tomu chces pristupovat zodpovedne a ze by si v tom mala rada jej podporu.
myslim ze "ti druhi" to maju horsie..
samozrejme, čas sa vrátiť nedá, ty už máš prvé skúsenosti zjavne za sebou - ale s tou mamou by som sa porozprávala inak
a ak naozaj začneš tabletky brať, pamätaj si, že ťa chránia pred neželaným tehotenstvom, nie pred pohlavne prenosnými chorobami
O tom, že s každým druhým dookola splietaš blbosti pri každej mladej babe so stálym partnerom len ty ...
Keď už si taký mravokárca, skús si pri tej svojej kázni aspoň nevymýšľať úplné blbosti o živote ľudí, ktorých vôbec nepoznáš, hej?
A vlastne nielento, skús radšej prísť k rozumu vôbec a ľudia budú toľkých šialených príspevkov ušetrení ...
@frez ak sex berieš iba ako dokazovanie si dospelosti a reprodukčný proces a každého človeka, ktorý súloží skôr ako ty, povežuješ za nemorálneho kurevníka, skôr by som povedala, že na také niečo nie si, napriek tvojim kostolným lavicoohrýzačským názorom (ktoré máš nacvičené fakt dobre), pripravený ty.
Pekné, čo?
To som odkukal od @naarazuvzdorna
ide vsak o to co radit inym, o ktorych nic nevieme..
nemozme ocakavat, ze budu dost inteligentni aby pochopili rizika ci dovody ci vsetko okolo toho.. hlavne ked nevieme skutocny vek ni nic..
uz vobec nie zazemie dovody..
a preto som zasadne proti prezentovaniu typu "ked sa na to citis, smelo do toho" je to strasne individualne, avsak v dnesnej dobe sa z toho stava akysi spolocensky status a pride mi to .. hm..
ďalej to že sa ti to nepáči s kondómom, bohužiaľ ale ak nemáš alergiu na latex alebo niektorú inú zložku nemá sa ti to ako nepáčiť si myslím, hlavne keď si ešte nezažila bez kondómu, tak si neber partnerove slová až tak k srdcu, myslím že si chce len zašukať bez gumy, ale nechcem mu krivdiť, ty vieš lepšie..
a takisto si neber k srdcu všetkých tých čo ti nadávajú že si kurva a sprostá a neviem čo.. ja si síce myslím že 15 je dosť málo a asi by ma jeblo keby moje dieťa čo má ešte ledva občiansky spáva s nejakým hajzlom (chlapec nemusí byť zlý, ale keby obrába moje dievčatko je to hajzel , hovorím o mojom hypotetickom prípade, nie o tvojom), ale proste je to tvoje rozhodnutie, ak si dosť veľká na sex, si dosť veľká aj na zodpovednosť ktorú to prináša..
a niektorí starší a "rozumnejší" by sa mohli zabrzdiť s toľkou kritikou toho, že ju v tom priam nepodporujeme.. predstavte si seba v 15-tich a predstavte si ako bude vyzerať vaše dieťa v 15-tich pri takomto postupe doby.. tak sorry že sa nám to nepáči..
ty si po sebe prosím ťa začni čítať čo píšeš... takže po prvé,ja sa "necítim byť veľká vďaka tomu že sa s "niekým" vyspím"....po druhé,ten tvoj prípevok @87 ma dosť pobavil,že jebať s každým druhým,ako keby všetci ľudia praktizovali to čo si napísal...ja ti tvoj názor neberiem,ale tak horlivo ho tu prezentovať nemusíš,je každého vec kedy sa rozhodne mať sex.
takze bud by sa im to malo fakt vysvetlit alebo odignorovat.. lebo potom tu fakt za chvilu pride tema o tom ci je tehotna.. a hlavne sice je tym birdz znamy.. nikdy mi tieto temy neprisli ako tie, co sa maju verejne rozoberat.. (sexualny zivot konkretneho i ked neznameho cloveka)
ale inak normálne je povedz ale osobne neodporúčam začať brať
1. dieta je co ja viem do 18rokov!!! ba dokonca do 26 kedze sa na neho dovtedy daju dostavat pridavky a zvacsa sa o nich stale staraju rodicia!
2.ano je nas do toho kedy zacina so sexom, lebo nas do toho i skrz toto forum zatahuje. akonahle das nieco do sveta na verejnost tak je verejnost uscastou toho. preto by sa tieto temy rozoberat verejne nemuseli..
vy dvaja máte jednu vec spoločnú... a to je dovod, prečotu na túto holku pičujete.
8no, ja mám 15 tak isto, necítim sa zrovna dospelá a ni sa tak netvárim. Keď viem, že na to ešte niesom prirpavená, nebudem to robiť aj keby sa chalan pretrhol. Ona zrejme je.
@mm47 Martin ako prepáč ale toto ma na tebe žralo celú tu dobu čo... no proste stále. Ty ju tu neskutočne zvozíš lebo /hovor čo chceš/ je zrejem ak otak prirpavena na sex, kedze uz mava sex, a trapi ju ochrana co je podla mna celkom fajn... Z tvojho prispevku citit tak neskutocnu zakomplexovanost ze mi je to az nechutne... Nemas najmensi dovod toto niekomu povedat, pán uz dávno plnoletý. Preboha, si v tomto neskutocne ubohy, keby so mchcela terza ti tu napisem hrrozne skarede veci, normalne z teba svieti preco zhadzujes ludi s podobnymi problemami tu na birdzi... poprosim ta tvoje kompexy si ries nejakym inym sposobom... To ze ty sex nemas ani v nejakych 21 rokoch neznamena, ze 15 rocna holka nan naozaj uz nie je pripravena... boze daj si facku.
Vies preco it to vsetko hovorim ,? Lebo to ma vela spolocne so mnou. Poznas ma, myslis si o mne, ze som inteligentna. teda ...myslel si si, nevime ako je to momentalne. Ty vie,s ze ja by som nieco nespravila len tak ,pretoze mam chut alebo preto, ze ot takdnesne dievcata robia.
Ano, mam 15, zanedlho 16,este s nikym nespavam ale dopice pokial mam 4 mesiace chalana, ktory je zatial to nanjlepsie co ma v zivote stretlo, netlaci na mna, chapem ho, ze ten sex chce ale vidim, ze kvoli mne ot vydrzi, ked viem ,ze by som to s ni mrada robila, ale zaroven viem ,ze este sa na to necitim dostatocne, tak pockam par dni/tyzdnov/mesiacov a poto msa ot stane... a co? tak budem mat 15 alebo 16 ked pridme o panenstvo. Boha, a co? Mam s kym, mam dovod, s m na to pripravena, chalan ma lubi.
Ak si terza pomyslis, ze ot vidim iba ja takto ako 15 rocne decko, fajn, to uz potom moc nezmenim.Ale dufala som ,ze sa na to budes vediet pozriet z ineho hladiska kedze ma poznas a vies aka som.
Ach.
@simuliatko ako tu uz zaznelo tiic krat, zrejme sa pripravit na to ,ze nebude moc nadsena ale vysvetlit jej, ze spavat s ni mbudes tak ci tak len chcete byt zodpovedni...
btw zrejme budem zachvilu riesit rovnaky problem no nie som si ista, ci si chcme telo dosrat antikoncepciou...
@frez nemam ti co prepacit, smej sa vysmievaj sa plac, rob co ti srdce raci
Odhadnut ma nevies , len si to myslis ze vies.
Ozaj co mas stale za problem ?
Mimochodom ked sa vratime k teme vies dobre ze mam pravdu nehcces si to priznat lebo sa ta to tiez tyka
Ja mam problem.. kazdy mame svoje problemy... tie ta trapit nemusia
A nepriznam si nieco, co len ty chces pocut pokial si to nemyslim, to prosim pochop... ci uz sa ma to tyka alebo nie.
Ano mas svoj problem , ten pre ktory si zacala pisat na tomto fore a urazat ma , priam citim z teba tu tremu a podrazdenost z toho co sa blizi a nie si na to pripravena.
keď chytí hysterický záchvat, tak jej povedz, že si len srandovala, ale nabudúce to už tak byť nemusí. A potom jej povedz, že potrebuješ HAK.
ta dnesna mladez je moc narocna a aj zvratena!
najprv sa baby branite ze "ne, sex ne, fuj uchyl" ale ked ktomu dojde tak by ste radi hned bez gumy! ach jaj, mat tak vase problemy a vek
tak dufam ze sa ti to niak podari ale aj tak som za kondom, je to jedina najbezpecnejsia ochrana!