Preberali sme to s tetou, že keby náhodou som ostala v tom úžasnom stave, ako by som to povedala našim a dospela som k záveru, že mojou jedinou reakciou by bolo hodenie sa o zem a poskákanie po sebe...
Gratulujem k tvojej financnej zabezpecenosti ale to este nie je dovod otehotniet Stalo sa-stalo sa a teraz sa s tym uz nic nespravi.... Kde si mala rozum dievca mas 17 si pred maturitou pred vyskou.... je vysoko pravdepodobne ze sa so svojim chalanom este 50 krat pohadas (to vies v puberte to tak chodi...) a mozno s nim ani neostanes. Ale prave ste si obaja specatili zvysok svojho zivota. Vlastne nie obaja nie.... len ty... u neho to pripadne vyriesia 3000 korunove alimenty a ma pokoj
Ma to aj vyhodu je stopercentna istota ze sa dozijes svojich vnukov a pravnukov Inak ako uz aj premyslate nad svatbou ? Mali by ste kym vam ju este zaplatia rodicia to viete zivot je tazky ked sa clovek osamostatni
Odporucam cokoladovu tortu ako hlavny chod s napisom "" mam dieta gratulujte mi"" a ako predjedlo by mohol byt sendvic.... Nezabudnite sa riadne zobrat v kostole.... tradicna svadba prinasa stastia
17 rocna neviem kto beries si svojho 19 rocneho frajera za manzela ?
Ano beriem... uz od 14tich som vedela ze je to ten pravy !
19 rocny neviemkto beries si svoju 17 rocnu frajerku za manzelku ?
Aaaa vlastne pockat ved svadba moze byt az po 18tke..... hmm takze sa vezmete rok po tom ako si mamicka (inak super sposob otehotniet aby si si udrzala chlapa na to kazde dievca v tak mladom veku guraz nema len aby si este neostala s dlhym nosom vies ako...)
Takze majte sa radi milujte sa a davaj si bacha aby ta tvoja laska s ktorou mas diedatko nepodviedla na vysokoskolskom internate kde prakticky je*e kazdy s kazdym pekny den
@Lilushka19 si hlúpa, predstav si žeby šla tvoja mama na potrat a to dieťa by si bola ty, alebo si predstav žeby šla na potrat Einsteinova matka, hmm ? Kde by sme dnes boli, nikdy nevieš čo z toho decka môže vyrásť !
A k téme - normálne im povedz že sa potrebuješ porozrávať a povedz im že si otehotnela a hotovo, nezabijú ťa ...
@6 moja moze ist na potrat ale kto jej da na to peniaze &? vies kolko to stoji??? a este ktory gynekolog jej to spravi ? a tie vycitky do konca zivota ? a moze sa pri tom poskodit maternica a moze zostat do konca zivota neplodna,... no ale teraz prechadzam k mojej rade ak to dieta nechces dat na potrat tak ho vynos a daj po narodeni na adopciu ak ho nechces podla mna je to rozumne riesenie
@anthvillie - áno ale od atómovej bomby a údajných "nepodložených" téoriach sa odvíjajú aj iné veci,a btw to som uviedol len ako príklad, mohol som tam dať hocikoho T.A. Edisona, A Nobela , Dalajlámu, či dokonca Ježiša Krista, hm ? Čo by bolo keby boli vtedy potraty a ona by ho podstúpila ? Viem to už je moc fantasy ale treba to brať takto ...
mamka,ocko,mam 17 a s priatelom cakame babatko,sami sme sa takto rozhodli a budeme takto stastni,ak nieste spokojny,ja si to aj tak nedam nikdy vziat,lebo to budem lubit
toto nemyslis vazne!! ...poslat niekoho zabit to,co sam priznal,ze bude lubit a starat sa o to...keby tak niekto povedal Tvojej mame keby sa jej to stalo ? Mozno to neplanovali,ale prijali to takto.... ticho sed doma a neotvaraj usta..a toto uz NEPIS A NEHOVOR !
@Lilushka19 nechcem byt agresivny alebo neslusny preto ti len slusne poradim, aby si si hodila okolo lampy pevny povraz, skusila ci je pevny aby udrzal tvoje 15-rocne telicko a jebla sa nanho co najskor, kym to nepridem spravit ja
na to neni navod, ked to povies milo tak budu spokojnejsi ci co? budu rovnako sokovani a vytoceni a sklamani a neviem co este ci uz im to povies milo ci otvorene ci agresivne alebo ako..ale potom sa s tym zmieria a ked sa to male narodi..budu urcite super stari rodicia
to tu rozoberate ako keby ste vy v tomto veku este nesexovali,a myslim si ze ju hned nemusite zavrhovat ze si nedavala pozor,nie kazda moze brat antikoncepciu,ani kondomy nie su stopercentne a ked moze otehotniet aj zena ktora si dola podviazat vajecniky,ako sa stalo nedavno v cechach ,tak si myslim ze sa moze stat vsetko....
preboha ju nesudte,by som bola zvedava co by ste robili keby sa to stalo vam!
boze, nechajte ju, ved napisala, ze ona z frajerom sa na to tesia, tak asi sa ho nechce zbavit, nemyslite? ona sa pyta, ako to ma povedat rodicom. ale v tomto ti neviem pomoct, nikdy som v takej situacii nebola, ani svedkom. sama by som to nedokazala povedat. ale v mysli by som si to predstavovala nejako takto: Mami, musim ti nieco dolezite povedat....a dalej proste, ze si tehotna, a nech ta neberu ako nezodpovednu, ze si si vedoma toho, co sa stalo a chces sa o to dieta starat a sama sa na to tesis. proste ich ubezpec, ze si zrela na to, vychovat dieta. aj ked si to celkom v tvojom veku neviem predstavit. ale co sa stalo, stalo sa. drzim ti palce , budes to potrebovat!
A čo tak, mamu na to pomaly pripraviť?? že jej povieš, že sa cítiš divne a dlho ti už meškajú krámy a potom, o pár dní, že si si spravila tehotenský test, ktorý nemusí byť 100percentný a tak o týždeň jej to povedať už normálne, že :,, Mami, ja som vážne tehotná!" alebo nejako v tom zmysle.... Proste aby si ju na to pripravila!!! Hmm... Teda ja by som to takto urobila... neviem ako ty...
@Hangtime11 Jasne netreba to brat na lahku vahu, ale ono je to vzdy na rozhodnuti matky a tak by to malo zostat. Pretoze je lepsie nemat dieta, ako ho vychovavat s tym ze ho nechcem a nenavidim lebo mi skazilo zivot. Aj ja by som sa na to pozerala z tvojej strany ale som zena a ono sa to v mnohych pripadoch tyka len zeny, lebo malo mladych chalanov sa k tomu dokaze postavit zodpovedne, ak uz zbuchnu frajerku. A hlavne, dieta nie je len tych 9 utrpnych mesiacov a priserny porod, ale dalsich 18 rokov zodpovednosti za jeho vychovu.
@Lilushka19 podla toho co tu piuses si strasne arogantny clovek ako mozes taklto hovorit ked zabezpeceny budu a maju sa radi dokonca jeho rodicia ich v tom posporuju si fakt hnusna
... no, asi je ťažké pochopiť, že okolo kariéry, užívania si do aleluja sa netočí u každého celý svet... Asi budú aj takí mladí ľudia, ktorí sa v 17. dokážu tešiť na dieťa a obetovať kusisko svojho pohodlia. Nepredstaviteľné. Každý tu rieši potraty, hoci to nie je témou. A preto držím palce. Ak je tu nejaký problém ako to povedať doma, zrejme kočka vie prečo sa to pýta. Povedať. Návodov je tu niekoľko.
PS: možno to bude jediné dieťa, ktoré kedy budeš mať. A nikde nieje napísané, že plodná budeš ešte aj po dosiahnutí kariéry. A všetky názory s manuálom ako byť šťastná v "dospelosti" hoď za hlavu. Manuál nie je. Keby bol, neboli by takéto donekonečna diskusie.......
potrat??? nie nikdy nechod na potrat moja svagrina s na to tesila ale babeko zomrelo ale zas ona je uz vydata ale ona nechcela potretit ale stalo sa takze nikdy potret nie jednoducho povedz mami??? budes bkba alebo tak a povedz ze proste tesite sa na to
ty vole aj keby je to fejk tak je zaujimava tema na diskusiu. a ze 17 rocna caja otehotnie sa nerobte jakeby to bolo prvy krat v tomto tisicrocí. a ze ma 17 rocna caja zabezpeceneho 22 rocneho frajera, tak to uz je fakt najneuveritelnejsia sprava co som pocul... :prrrr ...... ktorou castou tela rozmyslate?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
ale ne
@V3nty . . . curat, resp. mocit Pepsi Light. Nieco ako: "stat magi v kockach"
Ma to aj vyhodu je stopercentna istota ze sa dozijes svojich vnukov a pravnukov Inak ako uz aj premyslate nad svatbou ? Mali by ste kym vam ju este zaplatia rodicia to viete zivot je tazky ked sa clovek osamostatni
Odporucam cokoladovu tortu ako hlavny chod s napisom "" mam dieta gratulujte mi"" a ako predjedlo by mohol byt sendvic.... Nezabudnite sa riadne zobrat v kostole.... tradicna svadba prinasa stastia
17 rocna neviem kto beries si svojho 19 rocneho frajera za manzela ?
Ano beriem... uz od 14tich som vedela ze je to ten pravy !
19 rocny neviemkto beries si svoju 17 rocnu frajerku za manzelku ?
Aaaa vlastne pockat ved svadba moze byt az po 18tke..... hmm takze sa vezmete rok po tom ako si mamicka (inak super sposob otehotniet aby si si udrzala chlapa na to kazde dievca v tak mladom veku guraz nema len aby si este neostala s dlhym nosom vies ako...)
Takze majte sa radi milujte sa a davaj si bacha aby ta tvoja laska s ktorou mas diedatko nepodviedla na vysokoskolskom internate kde prakticky je*e kazdy s kazdym pekny den
Mimochodom Fake
Úprimne neviem si predstaviť, čo myslíš tým "dobre finančne zabezpečená" predsa ťa stále živia rodičia, a máš 17.. aby ťa to po chvílke neprešlo..
Ale tvoja vec, tvoj život, ak to dieťa vážne chceš tak sa budeš musieť o neho aj starať. Snád si uvedomuješ ako sa ti zmení život..radikálne..
Ešte ma tak napaedlo.. a čo ak sa s frajerom rozídeš? Uvažovala si aj nad tým?
Treba zvážiť všetky možnosti.. a rozumne..
A k téme - normálne im povedz že sa potrebuješ porozrávať a povedz im že si otehotnela a hotovo, nezabijú ťa ...
snad pochopia a pomozu...drzim palce
toto nemyslis vazne!! ...poslat niekoho zabit to,co sam priznal,ze bude lubit a starat sa o to...keby tak niekto povedal Tvojej mame keby sa jej to stalo ? Mozno to neplanovali,ale prijali to takto.... ticho sed doma a neotvaraj usta..a toto uz NEPIS A NEHOVOR !
dakujem
preboha ju nesudte,by som bola zvedava co by ste robili keby sa to stalo vam!
OZ Sanca pre nechcenych » www.hniezdozachrany.sk/...
PS: možno to bude jediné dieťa, ktoré kedy budeš mať. A nikde nieje napísané, že plodná budeš ešte aj po dosiahnutí kariéry. A všetky názory s manuálom ako byť šťastná v "dospelosti" hoď za hlavu. Manuál nie je. Keby bol, neboli by takéto donekonečna diskusie.......