Včera som volala s najlepším kamošom a spýtal sa ma či by som s ním nabudúci rok nešla do Anglicka. Nabudúci rok máme ísť aj zo školy do Anglicka ale radšej by som išla s ním... Problém je že neviem ako presvedčiť rodičov, a to hlavne mamu lebo ona vždy v
Za roky fungovania na birdzi som dospel k pomerne spoľahlivejší spôsobu ako odhadnúť či je človek na dáku vec dostatočne vyspelý aj keď na ňu podľa všeobecných merítok nemá ešte vek.
Ak svoj problém predložíš kope anonymných ľudí aby sa ho za teba pokúsili vyriešiť tak vyspelá na cestu s kamarátom do anglicka ešte nie si.
@christianangela Šak ja ťa inšpirujem k tomu dospieť a začať rozmýśľať
A ja viem o tom vela, keď som mal osem mali sme ísť so školou do Bangkoku, ale ja som tam šiel radšej s kamarátom. Mńa pojebal 80 ročný ladyboy a jeho predali na orgány pre dílerske opice v dôchodkovom veku. Musel som robiť prostitúta a domov som sa nakoniec dostal v konečníku jedného pašeráka spolu s dvoma kilami heroínu...
A odvtedy som sa ponaučil, že kde sa človek o seba nevie postarať sám tam by nemal chodiť s cúdzími ľuďmi, ktorý voči nemu nemajú žiadnu zodpovednosť.
Lebo ako fakt teraz, tebe to znie ako dobrý nápad?
nepresviedčaj, je úplne pochopiteľné, že ťa nechcú pustiť
do Anglicka choď so spolužiakmi a kamarát nech za tebou príde sám, aj by som ho predstavila rodičom, nech ho spoznajú a potom v budúcnosti to možno bude ľahšie
@3 a @4
s kamaratom si vymysli iny vylet ak s nim chces stravit nejaky cas. auto je uplne blby napad, je to dlha cesta, aj skuseni vodici musia byt aspon dvaja... a nechapem preco by ta rodicia nemali pustit lietadlom, nemas letiet ponad Ukrajinu alebo Aziu tak ako co... letecka doprava je najbezpecnejsia, ovela bezpecnejsia ako autobus...
@hellium rodičia ho poznajú a keď s ním volám tak vždy sa nechávajú pozdravovať -.- @ssnehulienka nejde o to že som ju presviedčala a nechce ma pustiť, ona o tom ešte ani nevie @rollo111 asi týždeň, dva.. To by sme si ešte presnejšie povedali keby ideme @karlotiskot ja som rozmýšlala a aj rozmýšla... Rozmýšlam aj nad tým že pojdeme o dva roky cez letné prázdniny... Predsa len o dva roky ja budem mať 16 a on 20... Ano teraz si niektorí môžete pomyslieť že hej ja mám teraz 14 a on 18 ale ja ho poznám a viem aký je... Nieje to nejaký 18 ročný šibnutý, nadržaný pubertiak ktorému ide iba o jedno...
@christineangela Pozri každý 18 ročný je šibnutý a nadržaný, kým nemá odoperované semenníky.
Ale vo to ne go
Ide o to, že ten človek voči tebe nemá žiadnu zodpovednosť a zrejme tam ide prioritne kvôli sebe takže vo finále sa tvoje predstavy o čase strávenom tam a realita môžu dosť podstatne odlišovať a budeš nakoniec ľutovať že si nešl so školou kde by si mala pravidelný program a vychutnala si dáko organizovane to mesto v 15tich to úplne stačí podľa mňa...
Ďalšia vec, ak sa ti tam niečo stane ako to budete riešiť? Alebo nebodaj ak sa niečo stane jemu a ty tam ostaneš sama?
Ako fakt, toto nie je pre mňa premýšľanie keď myslíš len na to ako alebo kedy sa tam s ním dostaneš.
Nepresvedčíš ich, žiadny rodič nepustí dieťa samé len s nejakým kamarátom do úplne cudzej krajiny. A nepovedala si ani/alebo som si nevšimla:
- poznajú ho tvoji rodičia osobne, ako dlho?
- ako by si im dokázala, že mu môžu dôverovať?
- prečo sa nemôžete stretnúť na SR?
- spravila si už niekedy niečo, kvôli čomu tebe vyjadrili nedostatok dôvery?
A tiež by som ťa nepustila samú len s kamarátom, zase poväčšina 20ročných mi nepríde zodpovedná či dospelá Ale tak GL.
@zajkousko mamka mi sjoro všetko zakazuje takže lutujem hlavne to že ma bere za 5 ročné decko a nedovolila mi ísť ani na jeden posratý koncert kde bol aj dospelý bratranec, ale nakoniec som otca prehovorila a nelutujem že som napríklad tam bola... A takto by som mohla pokračovať do nekonečna čo všetko mi mama nedovolila ake otrc povolil a nelutujem @karlotiskot on tam so mnou nechce ísť len preto že áá nech ide nech má dievča radosť ale pre to lebo ho učievam angličtinu a vie že ja viem angličtinu a že som jeho najlepšia kamoška a môže sa na mňa spolahnúť.. Ano ja 14 ročná učím 18 ročného anglinu.. Môžte si kludne myslieť že 14 ročná ako môzže len naučiť angličtinu ale zatial som ho dosť naučila a v anglicku kde musí stále rozprávať po anglicky tak tam Sa naučí ešte ovela viac
@christine angela veď ale moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee veď ale to je proste úplne nepodstatné či ho 14 ročná učíš angličtinu, sústreď sa na problém a zásadné veci v tomto boha ti!
vieš čo, skúsim to ešte raz a pomaly.
Spýtam sa ťa najprv takto. Prečo tam ide on?
@23 porovnavat koncert s bratrancom - lokalna zalezitost na jednu noc ... s vyletom do cudzej krajiny - niekolkodnova zalezitost bez presneho urcenia s ledva dospelym cudzim chalanom tisice km daleko
@karlotiskot on tam ide preto že si chce zlepšiť angličtinu a pozreť si Londýn... @likjul cháprm @lorn čo už @laurikaaa živá tupota? Treba sa občas pozreť do zrkadla @matwejo hej je to iné, síce toho kamoša poznajú aj rodičia ale je cudzí... @sufurky hej ešte niesom dospelá ale to neznamená že by som nemohla cestovať.. Síce len s rodičmi ale dosť rozmýšlam nad týmto a poviem mu či by ešte aspoň dva, tri možno aj štyri roky nepočkal a potom by bola väčšia pravdepodobnosť že by ma rodičia pustili.. A ešte som rozmýšlala že sa spýtam učiteľky či by nemohol ísť lebo aj kamoška ktorá nechodí na našu školu asi ide...
@lepka ešte som sa rodičov ani nepýtala a rodičia ho poznajú a aj sa s ním v pohode rozprávali... Rodičia na neho nemajú zlý názor a vždy sa nechávajú aj pozdravovať keď volávame..
Je rozdiel davat s pozdravovat a ist s niekym cez more volade do riti daleko. Uprimne, ak ta mama nahodou pusti je to podla mna zla matka. Mas 14 rokov nemas este obciansky kde sa ty chces trepat do anglicku s clovekom co nevie ani po anglicky? A ak si myslis ze si precvicite anglictinu alebo sa nieco naucite pocas kratkeho vyletu si na velkom omyle to by ste tam museli byt par tyzdnov aspon. Preboha fakt si uvedom ako budete riesit ked sa nieco stane? Ja som musela byt v 14 tich do 9tej.. fakt neviem v ktorej dimenzii by toto normalny rodic dovolil decku.
@sheily toto som už vyššie písala: "...Síce len s rodičmi ale dosť rozmýšlam nad týmto a poviem mu či by ešte aspoň dva, tri možno aj štyri roky nepočkal a potom by bola väčšia pravdepodobnosť že by ma rodičia pustili.. A ešte som rozmýšlala že sa spýtam učiteľky či by nemohol ísť lebo aj kamoška ktorá nechodí na našu školu asi ide..."
Bude si musieť počkať ešte tých pár rokov a za ten čas ho ešte doučím tú angličtinu aby ju vedel a možno sa ešte bude dať vybaviť to že pôjdeme nabudúci rok na výmenný pobyt zo školy.. Lebo keď pôjdeme zo školy tak na to ma rodičia chcú dať a aj ja chcem a už som mu to oznámila a on sa ešte porozpráva o tom s jeho rodičmi...
... máš ešte kopec času, nemáš sa kam ponáhlať (ver mi - všetci sa nejako dnes ponáhlaju a ani nevedia kam, pomaly dieťa vyjde zo škôlky a už ho čaká zástup 20 ročných chlapov čo si ju zajednávajú na sobáš ano prehaňam)
do anglicka? mám sesternicu v tvojom veku a bola síce v anglicku ale zo školy a to čo popisuješ ty by jej nielenže nikdy nedovolili ale by jej mama na ňu ešte aj nakričala a neverila tomu čo počuje (a jej mamu dobe poznám je to velmi rozumná mladá žena) a nečudoval by som sa ...
proste máš ešte čas (viem že deti v tvojom veku nerady počúvajú že sú ešte deti, ale počúvaj ma, si ešte dieťa a máš čas ... na čokolvek)
nie važne, viem ako sa zhruba cítiš ale pouvažuj nad tým že nie len že máš na všetky tieto veci ešte čas, ale si aj vo veku kedy sú niektoré veci nevhodné a nesprávne
Čím viac si tak čítam čo o tom kamarátovi píšeš tým viac sa tvojim rodičom nedivím že ťa nechcú pustiť.
A môžeš byť rada, že tvojich rodičov trápi čo ich dieťa robí a nekašlú na teba.
@warble občas aj tak treba ale niekedy aj on niečo nedovolí @melancholik porozmýšlam o tom a díky @hotaru nepoznáš ho tak nevieš aký je.. Keby ho poznáš mala by si iný názor...
Nikde som nenapísala, že viem aký je alebo že je to zlý chalan.
Bolo by to nezodpovedné od tvojich rodičov pustiť ťa do krajiny s človekom ktorý nevie ani poriadne jazyk tej krajiny. A ako dobre ho tvoji rodičia vôbec poznajú? Toto nemá cenu riešiť, počkaj si pár rokov a do toho Anglicka sa ešte dostanete, nemá to cenu vadiť sa o tom s rodičmi.
A boli ste už vy dvaja spolu
mimo domu viac ako len pár
hodín, napr. dva, tri dni alebo
celý týždeň?
Myslím niekde nablízku,
pár km alebo desiatok km
od domova.
Ak nie, tak si vyskúšajte najprv
to a uvidíš, ako to funguje,
nebyť doma a byť odkázaná
len na seba a priateľa.
S možnosťou dostať sa do pár
desiatok minút alebo hoďky domov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
Ak svoj problém predložíš kope anonymných ľudí aby sa ho za teba pokúsili vyriešiť tak vyspelá na cestu s kamarátom do anglicka ešte nie si.
A ja viem o tom vela, keď som mal osem mali sme ísť so školou do Bangkoku, ale ja som tam šiel radšej s kamarátom. Mńa pojebal 80 ročný ladyboy a jeho predali na orgány pre dílerske opice v dôchodkovom veku. Musel som robiť prostitúta a domov som sa nakoniec dostal v konečníku jedného pašeráka spolu s dvoma kilami heroínu...
A odvtedy som sa ponaučil, že kde sa človek o seba nevie postarať sám tam by nemal chodiť s cúdzími ľuďmi, ktorý voči nemu nemajú žiadnu zodpovednosť.
Lebo ako fakt teraz, tebe to znie ako dobrý nápad?
nepresviedčaj, je úplne pochopiteľné, že ťa nechcú pustiť
do Anglicka choď so spolužiakmi a kamarát nech za tebou príde sám, aj by som ho predstavila rodičom, nech ho spoznajú a potom v budúcnosti to možno bude ľahšie
s kamaratom si vymysli iny vylet ak s nim chces stravit nejaky cas. auto je uplne blby napad, je to dlha cesta, aj skuseni vodici musia byt aspon dvaja... a nechapem preco by ta rodicia nemali pustit lietadlom, nemas letiet ponad Ukrajinu alebo Aziu tak ako co... letecka doprava je najbezpecnejsia, ovela bezpecnejsia ako autobus...
@ssnehulienka nejde o to že som ju presviedčala a nechce ma pustiť, ona o tom ešte ani nevie
@rollo111 asi týždeň, dva.. To by sme si ešte presnejšie povedali keby ideme
@karlotiskot ja som rozmýšlala a aj rozmýšla... Rozmýšlam aj nad tým že pojdeme o dva roky cez letné prázdniny... Predsa len o dva roky ja budem mať 16 a on 20... Ano teraz si niektorí môžete pomyslieť že hej ja mám teraz 14 a on 18 ale ja ho poznám a viem aký je... Nieje to nejaký 18 ročný šibnutý, nadržaný pubertiak ktorému ide iba o jedno...
@hellium asi sa to viac oplatí
Ale vo to ne go
Ide o to, že ten človek voči tebe nemá žiadnu zodpovednosť a zrejme tam ide prioritne kvôli sebe takže vo finále sa tvoje predstavy o čase strávenom tam a realita môžu dosť podstatne odlišovať a budeš nakoniec ľutovať že si nešl so školou kde by si mala pravidelný program a vychutnala si dáko organizovane to mesto v 15tich to úplne stačí podľa mňa...
Ďalšia vec, ak sa ti tam niečo stane ako to budete riešiť? Alebo nebodaj ak sa niečo stane jemu a ty tam ostaneš sama?
Ako fakt, toto nie je pre mňa premýšľanie keď myslíš len na to ako alebo kedy sa tam s ním dostaneš.
a @h8u tiez
grow up, then do spontanious trips thousands of km away
až dospeješ rob si čo chceš...
- poznajú ho tvoji rodičia osobne, ako dlho?
- ako by si im dokázala, že mu môžu dôverovať?
- prečo sa nemôžete stretnúť na SR?
- spravila si už niekedy niečo, kvôli čomu tebe vyjadrili nedostatok dôvery?
A tiež by som ťa nepustila samú len s kamarátom, zase poväčšina 20ročných mi nepríde zodpovedná či dospelá Ale tak GL.
@karlotiskot on tam so mnou nechce ísť len preto že áá nech ide nech má dievča radosť ale pre to lebo ho učievam angličtinu a vie že ja viem angličtinu a že som jeho najlepšia kamoška a môže sa na mňa spolahnúť.. Ano ja 14 ročná učím 18 ročného anglinu.. Môžte si kludne myslieť že 14 ročná ako môzže len naučiť angličtinu ale zatial som ho dosť naučila a v anglicku kde musí stále rozprávať po anglicky tak tam Sa naučí ešte ovela viac
vieš čo, skúsim to ešte raz a pomaly.
Spýtam sa ťa najprv takto. Prečo tam ide on?
vydrž, nič ti neujde, ešte si užiješ až, až....
a ak budeš mať detičky, ty budeš taka istá, každa matka sa bojí o svoje deti....
otcovia sú benevolentnejši hlavne k dcéram, lebo sú ich miláčikovia
very grown up...
@likjul cháprm
@lorn čo už
@laurikaaa živá tupota? Treba sa občas pozreť do zrkadla
@matwejo hej je to iné, síce toho kamoša poznajú aj rodičia ale je cudzí...
@sufurky hej ešte niesom dospelá ale to neznamená že by som nemohla cestovať.. Síce len s rodičmi ale dosť rozmýšlam nad týmto a poviem mu či by ešte aspoň dva, tri možno aj štyri roky nepočkal a potom by bola väčšia pravdepodobnosť že by ma rodičia pustili.. A ešte som rozmýšlala že sa spýtam učiteľky či by nemohol ísť lebo aj kamoška ktorá nechodí na našu školu asi ide...
zlaté
Bude si musieť počkať ešte tých pár rokov a za ten čas ho ešte doučím tú angličtinu aby ju vedel a možno sa ešte bude dať vybaviť to že pôjdeme nabudúci rok na výmenný pobyt zo školy.. Lebo keď pôjdeme zo školy tak na to ma rodičia chcú dať a aj ja chcem a už som mu to oznámila a on sa ešte porozpráva o tom s jeho rodičmi...
do anglicka? mám sesternicu v tvojom veku a bola síce v anglicku ale zo školy a to čo popisuješ ty by jej nielenže nikdy nedovolili ale by jej mama na ňu ešte aj nakričala a neverila tomu čo počuje (a jej mamu dobe poznám je to velmi rozumná mladá žena) a nečudoval by som sa ...
proste máš ešte čas (viem že deti v tvojom veku nerady počúvajú že sú ešte deti, ale počúvaj ma, si ešte dieťa a máš čas ... na čokolvek)
nie važne, viem ako sa zhruba cítiš ale pouvažuj nad tým že nie len že máš na všetky tieto veci ešte čas, ale si aj vo veku kedy sú niektoré veci nevhodné a nesprávne
A môžeš byť rada, že tvojich rodičov trápi čo ich dieťa robí a nekašlú na teba.
@melancholik porozmýšlam o tom a díky
@hotaru nepoznáš ho tak nevieš aký je.. Keby ho poznáš mala by si iný názor...
Bolo by to nezodpovedné od tvojich rodičov pustiť ťa do krajiny s človekom ktorý nevie ani poriadne jazyk tej krajiny. A ako dobre ho tvoji rodičia vôbec poznajú? Toto nemá cenu riešiť, počkaj si pár rokov a do toho Anglicka sa ešte dostanete, nemá to cenu vadiť sa o tom s rodičmi.
mimo domu viac ako len pár
hodín, napr. dva, tri dni alebo
celý týždeň?
Myslím niekde nablízku,
pár km alebo desiatok km
od domova.
Ak nie, tak si vyskúšajte najprv
to a uvidíš, ako to funguje,
nebyť doma a byť odkázaná
len na seba a priateľa.
S možnosťou dostať sa do pár
desiatok minút alebo hoďky domov.