Ako presvedčiť rodičov že som schopná postarať sa o psíka
Ahojte,mám 14 rokov a viem že pes nieje hračka je to spoločník na dlhý čas.Psíka chcem kvôli tomu lebo k zvieratkám mám cit.Ale naši mi ho nechcu dovoliť a kedže nemám žiadne kamarátky, psík by mi pomohol,na krúžky nechodim a viem že sa o psíka postarám n
@kikush303
ja mám tiež bígla naši mi ho dali na 10. narodeniny a naučil ma omnoho viac vecí ako ja jeho akože úprimne pes ťa naučí byť zodpovedný, trpezlivý, dôverovať si navzájom s niekým a tak ! nevymenil by som.
@2 no beagla by som si nekupovala byt tebou, najma ak to je prvy pes lebo to je strasne tvrdohlava povaha a ozaj pevnu ruku treba (aj ked ani to niekedy velmi nepomoze a utekaju dost
Psíka sme mali na týžden sami povedali že viem sa starať ale neviem prečo mi nechcú kúpiť alebo aj zobrať z útulku ale neviem vstávať a asi toho sa boja...
@kikush303 pes v byte je ok, starostlivosť tiež... ale čo na strednej ? kto sa oňho bude starať keď nebudeš mať čas? a keď odídeš na výšku čo? necháš ho rodičom?
vstavat akoze rano? pes ta zobudi, toho by som sa nebala
skor je dost mozne, ze rodicia nechcu psa vseobecne, predsalen chlpy vsade, dost aj smrad... boja sa, ze sa o to budu musiet starat... mozno nie teraz, ale ked o 5 rokov pojdes na vysku? co bude so psom?
bígel je ťažko vycvičiteľný pes, tvrdohlavý,... síce krásny, no ako prvého psa na "dokázanie, že to zvládneš" by som si ho nebrala. pudlíky sú neskutočne inteligentné, keď si vezmeš najmenšieho, nebude ani zaberať toľko miesta.
a skús im to pekne vysvetliť, že prečo ho chceš. my máme psa 4,5 mesiaca a veľmi mi pomohol, som nútená ísť každý deň aspoň na hodinu von, zamestnáva ma takže nemám tak veľa času na premýšľanie ako predtým, nesiem za niečo zodpovednosť, je mi ako súrodenec kvázi... je potrebné aby si to zdôvodnila, aby si povedala, ako ti je teraz a ako si myslíš, že by ti bolo so psom. no a ak stále nebudú veľmi naklonení ale budeš mať pocit, že keby si trochu pritlačila tak by to išlo, tak proste dones domov psa.
no pokiaľ je to tak, že ho vôbec v byte nechcú, tak ho nenos. ak je to len o tom, že si myslia, že to nezvládneš, musíš ich presvedčiť, že to zvládneš.
prave naopak, z yorkshira mas chlpov menej, rovnako ako z hocijakeho ineho psa, ktory nema chlpy, ale vlasy... klasicke chlpate psy strasne plznu...
ja by som si prave na tvojom mieste takeho yorkshira malickeho zaobstarala, je to maly psik, vhodny do bytu, neplzne a nie je spravidla ani tolko chory ako ine podobne preslachtene psiky...
a inak, ja som psa mala, tak vies, co je to vysavat chlpy po psovi ak si doteraz upratovala pravidelne napr. dve hodiny, tak s chlpatym psom budes 5
Ja keď som bol malý som chcel strašne psa a mi ho rodičia nechceli dovoliť.. a mojej mladšej sestre ho dovolili hneď keď chcela.. čiže popros mamu o sestričku a potom ju presvedč nech chce psa (tu sestričku)
rozprávaj sa. Nieže mami ja chcem psaale rozprávaj sa, strašne veľa argumentuj, na každé ich odôvodnené nie maj pripravenú odpoveď prečo áno. A sľúb robiť niečo doma naviac, ako protislužbu zato, že ti dovolia, ja neviem, pomáhaj viac v domacnosti, lepšie sa uč, alebo čosi..
a ak už ti ho dovolia - vyhni sa všetkým poľovníckym plemenám vrátane bígla. pre tvoje dobro.
Ak chceš spraviť dobrý skutok, bez psa z útulku, výber je úžasný a aj to výjde lacnejšie.
A pamätaj na to, že šteňa robí neplechu, ničí veci, kaká, čúra po byte, kým ho všetko nenaučíš. V útulku si vieš nájsť dospelého, celkom schopne socializovaného psa, čo v prípade ako je tvoj nemusí byť na škodu
Ja som dostala psa ked som mala 10 rokov ale hlavne preto ze mi umrela moja macka a tyzden som revala a poriadne nejedla . Psa som mala ale keby byvam v byte tak psa nemam . Skus ukazat nejake fotky so stencami a ak mas blizko utulok tak chodievaj vencit a po case ti ho dovolia ale hlavne im ukaz ze si zodpovedna k psom
Napríklad ja by som hrozne chcela mať psíka (mam 13rokov) ale rodiči furt vravia že kto by sa oňho staral atď. A ja by som sa oňho STARALA ale neviem čo mám preto urobiť..prosím poraďte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja mám tiež bígla naši mi ho dali na 10. narodeniny a naučil ma omnoho viac vecí ako ja jeho akože úprimne pes ťa naučí byť zodpovedný, trpezlivý, dôverovať si navzájom s niekým a tak ! nevymenil by som.
popr. prines domov jednoducho a bude
skor je dost mozne, ze rodicia nechcu psa vseobecne, predsalen chlpy vsade, dost aj smrad... boja sa, ze sa o to budu musiet starat... mozno nie teraz, ale ked o 5 rokov pojdes na vysku? co bude so psom?
a skús im to pekne vysvetliť, že prečo ho chceš. my máme psa 4,5 mesiaca a veľmi mi pomohol, som nútená ísť každý deň aspoň na hodinu von, zamestnáva ma takže nemám tak veľa času na premýšľanie ako predtým, nesiem za niečo zodpovednosť, je mi ako súrodenec kvázi... je potrebné aby si to zdôvodnila, aby si povedala, ako ti je teraz a ako si myslíš, že by ti bolo so psom. no a ak stále nebudú veľmi naklonení ale budeš mať pocit, že keby si trochu pritlačila tak by to išlo, tak proste dones domov psa.
no pokiaľ je to tak, že ho vôbec v byte nechcú, tak ho nenos. ak je to len o tom, že si myslia, že to nezvládneš, musíš ich presvedčiť, že to zvládneš.
ja by som si prave na tvojom mieste takeho yorkshira malickeho zaobstarala, je to maly psik, vhodny do bytu, neplzne a nie je spravidla ani tolko chory ako ine podobne preslachtene psiky...
a inak, ja som psa mala, tak vies, co je to vysavat chlpy po psovi ak si doteraz upratovala pravidelne napr. dve hodiny, tak s chlpatym psom budes 5
a ak už ti ho dovolia - vyhni sa všetkým poľovníckym plemenám vrátane bígla. pre tvoje dobro.
Ak chceš spraviť dobrý skutok, bez psa z útulku, výber je úžasný a aj to výjde lacnejšie.
A pamätaj na to, že šteňa robí neplechu, ničí veci, kaká, čúra po byte, kým ho všetko nenaučíš. V útulku si vieš nájsť dospelého, celkom schopne socializovaného psa, čo v prípade ako je tvoj nemusí byť na škodu