Čaute odjakživa som dosť chudá ale od malička som sa vždy venovala nejakému športu a od 11rokov som bola na tanečnom konzervatórium no už 2 roky som preč. Odvtedy som strašne schudla ..ani nie že schudla ale skôr stratila objem alebo nejaké tvary ako keby
tie svaly vyfučali do toho veľa stresu málo spánku a zrazu mám pri skoro 170cm 48kg. Som strašne drobná a na to že mám o chvíľu 18 si pri pohľade na moju postavu skôr prídem ako 11ročné dievčatko. Tak som sa chcela spýtať či by som sa vedela nejako dať "dokopy" cvičením nejakým upraveným jedálničkom a pod. prípadne nejaké rady od báb s podobným problémom všade sa píše ako schudnúť 10kg za 2 týždne ale opačný problém sa takmer nerieši.
Zo mňa si tiež každý robí srandu, mam 18 a postavu by mi každý tipol na 13 alebo si myslia ze mam PPP... ...no ale k veci, na začiatku roka som cvicila, pila gainer a proteíny, mala rozumnú a pravidelnu stravu a za mesiac som pribrala cca 3 kila a postavu som mala po case spevnenu a bolo na mne vidieť že som aj zdravo pribrala... lenže potom začali alergie a rôzne problémy tak som s tým prestala..
Ježiš ty si ale Cute na tej profilovke ... a ako sa cítiš ? Trávi ti dobre ? Spánok ? Energia ? Bolesti ? Koľko krát denne ješ ? Furt sedíš pri PC alebo máš dosť pohybu ? To že si taká chudá môže byt zdedené alebo zo zdravotných príčin.
spánok je úplne že des kým zaspím niekoľko hodín a potom celý deň unavená ..dospávam cez víkendy jesť jem keď si spomeniem snažím sa aj nasilu nemám pocit hladu riešila som to aj doktorkou tá mi dala peritol z toho mi bolo jak keby som bola na drogách takže nebrala som ho ani týždeň a 2x do týždňa mám hodinu a pol hip hop akože nie je to 6h denne baletu ako niekedy ale pohyb mám a dosť chodím peši
@mercuryy ahoj no hej tiež som chcela kombinovať rôzne cviky asi by som začala najskôr s trénerom a k tým alergiám dôverne poznám takže chápem k tomu mám ešte intoleranciu na mliečnu bielkovinu takže nemôžem ani bezlaktózové iba tofu soja a pod. čo nie jen nič moc a hlavne to mlieko je fakt všade pečivo sladké dokonca v sušenom ovocí takže naozaj v tomto nie som poctivá a to mlieko proste jem nedá sa to ..a to ma teda teší že to vlastne ide D aká motivácia
@_timss_ a stresujes sa ? -- asi nie ked si unavena ci ? ... phybu mas relativne dost .... ja by som to tipol na daco hormonalne nadoblicky/ alebo stitna zlaza ked nemozes zaspat a v cez den si unavena, aj ked testy ti mozu vyjst v norme nemusi to v tele fungovat tak ako ma, viem o com hovorim. ale to ze si chuda nebude asi z toho, skor z intolerancii na mlieko (ak ju nemas od narodenia) - to iste mam aj ja a este mam aj HIT a chronicky zapal dvanastornika - davali mi asi 3 druhy liekov na striedacku a nic nepomahalo kontinualne. nezarucim ti nic ale mozem ti napisat co uzivam 3 tyzdne ja na moj zaludok a fakt mi to pomaha na moje problemy co mam napisane vo fotke. Na tvojom mieste by som vyskusal 1 vec na imunitu betaglukany/kordyceps/reishi a na to travenie 1 velku lizicu tekvicovy olej a mlety koriander 1 cajovu lyzicu + na tu energiu by ti mohlo pomoct smoothie (mne to velmi pomohlo a to mam v diagnozach aj chron unavovy syndrom ) kup si napriklad ( » mixery.heureka.sk/delimano-nutrib... a rob si kazdy den aspon 1 krat , daj si tam asi 50% ovocia a 30-50% spenatu/salatu alebo niecoho co ti chuti a ma to zelene listy. a toto » www.dedikadcery.sk/e-shop/nase-byl... ... a ziadne antibiotika.... alebo ked chces mozes napisat aj na forum zdravie/modrykonik , tam su zeny so vselijakymi zdrav problemamy a vyliecili sa z kadecoho. ....to cvicenie ti schvalujem, ale pochybujem ze nieco priberies kym si nedas doporiadku to travenie .
Ako ja som si dala spraviť kompletný krvný rozbor, pretože ako mala som mala tiež tento problém kvôli intolerancii na laktozu - a teraz som ako tak v poriadku, proste žiadny dôvod sa nenašiel co by toto ovplyvnoval..proste mam rýchly metabolizmus
@xy12345 ja som sa snažila obehať čo najviac doktorov ale všetci len strašne zľahčujú a dajú mi také "rady" na ktoré som prišla aj dávno bez nich a nepomáhajú s imunitou som mala problémy resp. asi ešte aj mám a chodila som alergologičke/imunologičke na také injekcie na imunitu ale už asi rok som na tom nebola a záver lekárov bol že to bude psychika choď sa porozprávať s odborníkom a dali mi lístoček ako keby odporúčanie psych. takže preto sa pýtam aj takto po internete a tak lebo si už neviem dať rady :/
@mercuryy akože krvný obraz mám dobrý čo sa týka vitamínov a tak aj štítna žľaza vraj v pohode takže tiež si myslím že asi budem ten prípad čo moc nepriberie ani vekom tak som sa priklonila k tomu cvičeniu .. no nemám s takým niečim moc skúsenosť neviem ako sa stravovať aké doplnky výživy a tieto veci takže určite na začiatok sa zverím pod krídla nejakému odborníkovi ale čo som pozerala tak neviem jak s môjho študentského finančného príjmu budem zvládať ale tak budem si asi musieť niečo odoprieť keď sa chcem cítiť/vyzerať dobre takže idem do toho a držím palce aj tebe aby si nabrala energiu a chuť zase cvičiť ..daj niekedy o sebe vedieť jak sa ti darí ..nech viem že v tom nejdem sama
Mne sa podarilo pribrať na vegánskej strave za dva mesiace asi 8kg ale moc zdravý jedálniček to nebol, jedol som skoro stále to isté a bolo to cca 150-200g bielkovín denne, 800g sacharidov a tuky som radšej ani nepočítal...
@vegas ale čo nepovedz na to by som neprišla ... Ja som sa tak prejedala že mi bolo zle ale výsledky nikde takže ja to iba pestrým "papaním" nespravím.
@wistingher čo je definícia super postavy? Vyzerať ako dievčatko čo ešte ani neprišlo do puberty? A podľa mňa základom byť spokojný sám so sebou nie či sú s tebou "spokojný" ostatný
@fatmatt no som pri cvičení mala vždy problém prijať dostatok bielkovín, tak som to dopĺňala proteinom..a keď ho objednaš cez túto stránku môžete získať nejakú zľavu » www.kuponyzdarma.sk/gymbeam-sk/...
S gym beam som veľmi spokojná, ak chceš začať držať stravu, tam máš kadejaké sirupy, zmes na palacinky a pod.
@_timss_ to ta úplne chápem, totižto ono je to tak že keď nevedia nájsť príčinu tak ta pošlú na psychiatriu , ako som písal tie veci v predošlom porispevku, tie by ta dokonca mohli zbaviť aj tých alergií a poruchy imunity ( ja to mám tiež ) - ak nemáš od narodenia - ja som vysadil antihistaminika pred 2 týždňami a to mám asi aj ešte menej hlienov ako s nimi od kedy užívam to smoothiie @fatmatt čo presne si to jedol keď si pribral 8kg za 2 mesiace ?
@xy12345 no ráno asi 150g ovsených vločiek + nejaké orechy a semienka + banán alebo nejaké ovocie k tomu a potom som si uvaril 500g nejakých strukovín, napríklad šošovice, 500g balík ryže a to som jedol celý deň, k tomu vždy nejakú zeleninu a po cvičení som si ešte dával 40g glukózy a 40g maltodextrínu takže dokopy 175g bielkovín a cez 850g sacharidov ja som pribral viac, ale odrátal som nejaké 3kg potravy, čo si myslím, že bola nestrávená v žalúdku a do toho Korteho silovo-objemový tréning každý druhý deň a ešte som stíhal aj chlastať
Pořadím ti overenu vec. Zbytocne necvic daco zatazove... O nicom. Si žena ktora ma iny typ svaloviny ako muzi.. Ak chceš normálně přibrat aby si nieco aj vladala, tak jedz niecoho tukového, aj to potřebuje tělo.
@vreskot000 áno ale to tiež neviem čo také možno pár vecí mi napadne..nikdy som nejak neriešila stravu proste som jedla na čo som mala chuť a prevažne veľmi veľa mliečnych výrobkov na ktoré mám práve intoleranciu takže keď som ich prestala jesť môj jedalniček sa značne zredukoval takže jem tak 15-18 jedál dookola čo mi nepríde ako pestrá strava ..a nie je ani zrovna moc bohatá na tuky ...takže som ten typ človeka čo si radšej nechá zostaviť nejaký jedálniček "na mieru" a nemusím vymýšľať sama že čo také si dám dnes. Lebo naozaj neviem čo sa v čom nachádza aké vitamíny a pod.
Pozri. Poznas buchty na pare?v tescu ich maju plny box.mne chutia.. Obycajne su balené po 6 buchiet. Zjedz ich vsetky! Na duhy den si daj nieco lahsie.navar si k tomu čaj... Aj tak je zima, třeba aj takuto stravu nielen rychle jedla. A tak...
@vreskot000 no nemyslím si že toto je tá správna "cesta" pod slovom tuky som skôr myslela prírodné tuky ako sú v orechoch avokáde a pod. nie že sa nacpem polotovarmi z takýchto vecí nepriberám
@_timss_ ... čo je definícia ... no tak možno podla definície je to takmer kulturistka... ale osobne považujem všetky chudé baby za baby s dobrou postavou... anorektičky samozrejme nie... .... dobre každý má ínú postavu atď ale keď nie si tučný alebo anorektik tak si proste v suchu v tomoto ohlade...
@wistingher nie chcela som povedať že definícia neexistuje .. každému sa páči niečo iné a keď nie som spokojná s tým ako vyzerám tak s tým niečo idem robiť a je mi jedno aj keby mi 100 ľudí povie že som v pohode ..keď to tak necítim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
S gym beam som veľmi spokojná, ak chceš začať držať stravu, tam máš kadejaké sirupy, zmes na palacinky a pod.
@fatmatt čo presne si to jedol keď si pribral 8kg za 2 mesiace ?