Nedávno som mal debatu s kamošom, že keď chodíme na bicykle a potom sme v obchode/kaviarni/vlaku v cyklooblečení - obtiahnuté dresy a bib shorty, tak nakoľko je to spoločenské faux pas?
Napríklad u žien sa mi zdá, že sa už bežne tolerujú legíny a už sa to nevníma ani ako športové oblečenie. Ja som názoru, že proste je normálne, že keď sa v meste zastavíme počas výjazdu, tak v kaviarni sedíme v bib shorts a nikto to nerieši.
Naopak mne je vcelku nesympatické keď stretnem na ulici ženu, ktorá nemá podprsenky a cez biele tričko vidím celé bradavky s dvorcami. Lenže mám pocit, že u žien sa takéto veci proste spoločensky viac tolerujú.
Pravdaže mám namysli normálne priemerné postavy. Neriešme tu prosím pánov po 50, ktorí svoje pivné bruško natlačia do XS dúhového dresu (dúhový=majster sveta) a sadnú na elektrobicykel.
@luc.ka@2 čo presne je pokrytecké? Že sa mi nepáči keď žena nemá zakryté prsníky neprehľadným oblečením. Lebo však aj ja som nedávno vyhodil do koša svoje letné bib shorts lebo ten priedušný materiál začínal strácať štruktúru a na zadku sa mi začali robiť také mikrotrhlinky. jednoducho nosiť obtiahnuté veci mi príde ok. Veci, cez ktoré presvitajú intímne partie (svoj zadok alebo dvorce slečny v kaviarni považujem za intímne partie) už nepovažujem za OK
Je mi to jedno, nepohoršujú ma ničie bradavky ani ničí športový úbor.. Nevidím na bradavkách nič intímne ani vulgárne, v 21. storočí je asi načase prestať ženské prsia objektivozovať a sexualizovať..
Sú nejaké vyššie spoločenské udalostí, na ktoré sa to nehodí, ale kaviareň pre práve imo dosť casual.
@lafiziq@3 to, ze ked ty si v pohodlnych gatkach sedis v kaviarni, je to ok, ale ked si dievca sedi v kaviarni v pohodlnom tricku, uz to ok nie je
A k teme, sportove oblecenie nosim bezne, aj do obchodu, aj do prace, pokial dresscode nevyzaduje cokolvek formalne. A kebyze mam nejake prsia, tiez podprsenku nenosim ?♀️
@nats@9 to sú žabomyšie vojny medzi pohlaviami toto.. ? Najlepšie by sa to vyriešilo, keby všetci chodili nahí ako v praveku a nikto by neriešil obrysy junku alebo vaše presvitajúce terčíky a jamky medzi nohami. A či niekomu stojí, nestojí, aspoň by bolo zjavné, že sa mu páči ako to v živočíšnej ríši chodí pri samčekoch a samičkách.
@nats@9 cyklonohavice nie sú priesvitné, robia sa tak aby neprepúšťali žiadne UVA UVB a keďže sú robené na to aby šli priamo na kožu, tak sú aj nepriesvitné (aspoň tie štandardné, možno nejaké z lidlu sú priesvitné)
@thunderstorm@5 k tomu, že sexualizovať ženské prsia.... Chodím napríklad na plaváreň - proste štandardný 50m plavecký bazén. Podľa teba je v poriadku ak tam budú ženy chodiť plávať iba s dolným dielom plaviek? Bez ohľadu na to, že to je v návštevnom poriadku zakázané - proste cítil by si sa komfortne keby si tam chodil pomedzi 50/60-ročné panie, ktoré nemajú zakryté poprsie?
@lafiziq@23 stále viac a viac svetových kúpalísk povoľuje topless plávanie, ak je to ok na pláži alebo pri outdoorových bazénoch, prečo nie aj na plavárni?
záleží na každého osobnej preferencii a súdnosti, či si ten vrchný diel plaviek dá, alebo nie - predpokladám, že staršie panie, ktoré už prehrávajú boj s gravitáciou a vyrástli v konzervatívnejšej dobe, budú preferovať monokini alebo bikini vrátane vrchného dielu. ak nie, nebudem sa chodiac pomedzi ne cítiť o nič nekomfortnejšie, ako chodiac okolo starších pánov, na ktorých telách tiež začínajú byť zreteľné známky veku. ak ti nie je príjemné sa na plavárni stretnúť s odhalenými telami, doporučujem sa kúpať doma vo vani.
@lafiziq@21 nemyslim si, ze si dievcata obliekaju priesvitne veci. Mac su obtiahnute rovnako ako tvoje gatky, a vidis obrysy tela. Nezvladnes sa nepozerat cudzim zenam na cecky?
@luc.ka@25 bohužiaľ vtedy keď sme v tej kaviarni sedeli, tak pri vedľajšom stole bola dievčina bez podprsenky s priehľadným tričkom bielym tričkom, že keby som chcel tak spočítam znamienka... Preto sme sa dostali k tej debate. Že kde je tá hranica v tom, obliekam sa pohodlne / obliekam sa spoločensky nevhodne.
To nie je o pozeraní sa niekam to ako keby prídem na pohreb v roztrhaných rifliach a poviem smútiacej rodine, že nepozerajte sa keď sa vám nepáči. Jednoducho žijeme v spoločnosti a stále oblečenie má aj nejakú spoločenskú funkciu, vždy keď ideš medzi ľudí. Vždy oblečením prezentuješ seba. Aj v tej kaviarni, aj v práci aj na tom bicykli existuje etiketa, čo sa nosí a čo nie. Keď niekto povie, že nech si každý nosí, čo chce - mne to je jedno, tak mu neverím, že mu je to jedno. Keby boli na ulici dva rovnaké obchody a v jednom by bol vždy zamestnanec, ktorý má tričko, ktoré ťa poburuje (napr fotka ako človek má sex so psom alebo čo - vymysli si, čo je za tvojou hranicou) tak by si nechodila do druhého obchodu radšej? Proste môžme sa tváriť akokoľvek moderne a osvietenecky, ale stále platí, že oblečenie robí človeka. Tak ako robí človeka úprava brady, účes atď proste keď sa starám o svoj zovňajšok, tak sa starám aj o to, čo si obliekam.
A ja snažím v tomto fóre zistiť, kde je tá hranica u ostatných. Napríklad v zahraničí sú kaviarne, kde je vyslovene oznam "no lycra". A také tie, že "no swimsuit" sú úplne bežné v takom taliansku pri mori.
@lafiziq@22 akože chceš povedať že vôbec nič cez ne nie je vidno? tak to si asi väčšina cyklistov kupuje nesprávne nohavice, lebo cyklopenisov som za svoj život videla viac než bradaviek
a hrabe ti, ved to, ze teraz vsetky baby behaju bez podprdy a vsetko im vidiet, je ta najlepsia vec praveze furt si idem oci vyocit, jak im cumim na kozy pokojne nech aj behaju topless co najviac
akoze pre ich prsia je zle, ze nemaju podporu, ale tak ich vec. moju moralnu maju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Napríklad u žien sa mi zdá, že sa už bežne tolerujú legíny a už sa to nevníma ani ako športové oblečenie. Ja som názoru, že proste je normálne, že keď sa v meste zastavíme počas výjazdu, tak v kaviarni sedíme v bib shorts a nikto to nerieši.
Naopak mne je vcelku nesympatické keď stretnem na ulici ženu, ktorá nemá podprsenky a cez biele tričko vidím celé bradavky s dvorcami. Lenže mám pocit, že u žien sa takéto veci proste spoločensky viac tolerujú.
Pravdaže mám namysli normálne priemerné postavy. Neriešme tu prosím pánov po 50, ktorí svoje pivné bruško natlačia do XS dúhového dresu (dúhový=majster sveta) a sadnú na elektrobicykel.
Sú nejaké vyššie spoločenské udalostí, na ktoré sa to nehodí, ale kaviareň pre práve imo dosť casual.
A k teme, sportove oblecenie nosim bezne, aj do obchodu, aj do prace, pokial dresscode nevyzaduje cokolvek formalne. A kebyze mam nejake prsia, tiez podprsenku nenosim ?♀️
Mne by to príjemné nebolo.
záleží na každého osobnej preferencii a súdnosti, či si ten vrchný diel plaviek dá, alebo nie - predpokladám, že staršie panie, ktoré už prehrávajú boj s gravitáciou a vyrástli v konzervatívnejšej dobe, budú preferovať monokini alebo bikini vrátane vrchného dielu. ak nie, nebudem sa chodiac pomedzi ne cítiť o nič nekomfortnejšie, ako chodiac okolo starších pánov, na ktorých telách tiež začínajú byť zreteľné známky veku. ak ti nie je príjemné sa na plavárni stretnúť s odhalenými telami, doporučujem sa kúpať doma vo vani.
To nie je o pozeraní sa niekam to ako keby prídem na pohreb v roztrhaných rifliach a poviem smútiacej rodine, že nepozerajte sa keď sa vám nepáči. Jednoducho žijeme v spoločnosti a stále oblečenie má aj nejakú spoločenskú funkciu, vždy keď ideš medzi ľudí. Vždy oblečením prezentuješ seba. Aj v tej kaviarni, aj v práci aj na tom bicykli existuje etiketa, čo sa nosí a čo nie. Keď niekto povie, že nech si každý nosí, čo chce - mne to je jedno, tak mu neverím, že mu je to jedno. Keby boli na ulici dva rovnaké obchody a v jednom by bol vždy zamestnanec, ktorý má tričko, ktoré ťa poburuje (napr fotka ako človek má sex so psom alebo čo - vymysli si, čo je za tvojou hranicou) tak by si nechodila do druhého obchodu radšej? Proste môžme sa tváriť akokoľvek moderne a osvietenecky, ale stále platí, že oblečenie robí človeka. Tak ako robí človeka úprava brady, účes atď proste keď sa starám o svoj zovňajšok, tak sa starám aj o to, čo si obliekam.
A ja snažím v tomto fóre zistiť, kde je tá hranica u ostatných. Napríklad v zahraničí sú kaviarne, kde je vyslovene oznam "no lycra". A také tie, že "no swimsuit" sú úplne bežné v takom taliansku pri mori.
a hrabe ti, ved to, ze teraz vsetky baby behaju bez podprdy a vsetko im vidiet, je ta najlepsia vec praveze furt si idem oci vyocit, jak im cumim na kozy pokojne nech aj behaju topless co najviac
akoze pre ich prsia je zle, ze nemaju podporu, ale tak ich vec. moju moralnu maju