Čaute ľudia! Mám kamaráta,na ktorom je vidieť, že sa trápi a je smutný. Keď sa ho spýtam na nejakú vec, odpovie mi ironicky a podráždene. Keď sa ho spýtam, čo mu je, povie nestaraj sa.. Dá sa nejako využiť v tomto ľudská psychyka aby mi niečo povedal? Dik
Takto som to mal s jednou svojou bývalou priateľkou vkuse ju niečo trápilo, hovoril som jej že ja som tu na to aby mi to povedala ale vždy len že "nechcem ťa tým zaťažovať, sú to moje problémy" no a ona sama si to vždy dala v hlave nejak dokopy.
Najlepšie je asi tomu človeku poskytnúť možnosť a ďalej to už nechať na ňom. Keď chce, vyrozpráva sa ti, keď nie, dá sa dokopy sám.
poznam psychologicky trik jeden na toto, ze ak sa ti clovek nechce otvorit, priamo sa ho spytaj na otazku, a ked odpovie a nestaci ti ta odpoved stale sa na neho priamo pozeraj a nic nehovor, takto ho budes psychicky tryznit dokym sa nerozhovori
ale ked ti nechce povedat co mu je, asi ma na to dovody, niekt. ludia proste potrebuju si tie problemy vyriesit sami so sebou
Po prvé: Hlavne sa nikoho do niečoho takého nesnaž nútiť, dosiahneš tým opak toho, čo chceš a teda to, že sa dotyčný ešte viac uzavrie do seba.
Po druhé: Nauč sa písať slovo psychika.
Po tretie: Chápem, že ak sa tvoj kamarát trápi, tak to prirodzene trápi aj teba. Ale mal by si sa naučiť rešpektovať, že nie každý sa chce so svojimi emóciami zverovať druhým, resp. niekomu konkrétnemu (to, že sa nezverí tebe, ešte neznamená, že sa nemôže zveriť inému kamarátovi / kamarátke, bratovi, mame, psychológovi, kňazovi alebo neviem komu ešte). A možno to je ten typ, čo si potrebuje veci vyriešiť sám bez toho, aby ich zdieľal s niekým iným... Rešpektuj jeho rozhodnutie a zbytočne na neho netlač. Najviac, čo môžeš urobiť je, dať mu vedieť, že ak sa o tom baviť nechce, tak je to v poriadku, akceptuješ to a ak sa niekedy bude chcieť porozprávať, si pripravený počúvať a posnažiť sa po pomôcť (ak to bude v tvojich silách).
@lolyfoly mozno ti to nechce povedat...netlac...pravdepodobne ma na to dovod preco ti to nepovie..aj ked to myslis len dobre...nevypytuj sa...ani tebe by sa nepacilo, keby sa niekto furt dopytoval na nieco, do coho ho nic....
to fakt? ak ti to nechce povedať, tak ho nechaj
ja tiež milion veci iným nehovorím a dokonca mi je nehorázne nepríjemné ak to chcú silou mocou zo mna dostať
ak sa bude chcieť zdôveriť, tak to urobí a ak nie, tak ver, že má k tomu nejaký dôvod
Prilož mu nôž na krk. To je tiež nátlak na psychiku, možno začne spievať.
Teraz normálne, nemôžeš ho nútiť. Možno neskôr ti to povie sám,ale hlavne netlač na neho.V tomto ti nik nepomôže.Veľa šťastia.
Niektorí ľudia sú takej povahy, že si veci riešia radšej sami, ale ono on môže byť aj napríklad zranený ľudmi a ľudským nepochopením natoľko, źe nie je schopný dôverovať ľuďom a dôverne s nimi rozprávať o pocitoch. Je to, akoby bol ohraničený takým múrom, ktorý ho nepustí, aj keby chcel... ten múr sa dá samozrejme časom odbúrať, len na to treba veľa času a veľa ľudí, ktorým sa naozaj dá dôverovať a ktorí svojim správaním a konaním neustále dlhodobo dokazujú, že to ide, že človeka nezradia, nevysmejú sa a pochopia.
Čo sa však nesmie robiť je nútiť toho človeka niečo povedať. Tým spravíš viac zla, ako dobra. Proste vidíš, že o tom nechce hovoriť, takže ho do toho nenúť. Môźeš mu trebars povedať, že keď sa bude chcieť porozprávať, budeš tu pre neho a stále ti môže napísať, alebo zavolať a nájdeš si čas, že ti na ňom záleží, máš ho rada a jeho smútok ti nie je ľahostajný
nikdy však nevyzvedaj, nepýtaj sa dookola a pod. , lebo mu tým NEPOMOŽEŠ...
asi nie si tak dôverná osoba, ktorej by sa s danou vecou zveril. Nútiť ho nemôžeš, môžeš prejaviť akurát že si dôveryhodná osoba a vtedy ak to možno aj nie je nejaká podstatná životunebezpečná vec tak sa ti zdôverí a na oplátku najlepšie keď vidí že veríš aj ty jemu a tiež sa s niečim podobnej váhy zveríš. ... Jedine takto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Najlepšie je asi tomu človeku poskytnúť možnosť a ďalej to už nechať na ňom. Keď chce, vyrozpráva sa ti, keď nie, dá sa dokopy sám.
ale ked ti nechce povedat co mu je, asi ma na to dovody, niekt. ludia proste potrebuju si tie problemy vyriesit sami so sebou
Po druhé: Nauč sa písať slovo psychika.
Po tretie: Chápem, že ak sa tvoj kamarát trápi, tak to prirodzene trápi aj teba. Ale mal by si sa naučiť rešpektovať, že nie každý sa chce so svojimi emóciami zverovať druhým, resp. niekomu konkrétnemu (to, že sa nezverí tebe, ešte neznamená, že sa nemôže zveriť inému kamarátovi / kamarátke, bratovi, mame, psychológovi, kňazovi alebo neviem komu ešte). A možno to je ten typ, čo si potrebuje veci vyriešiť sám bez toho, aby ich zdieľal s niekým iným... Rešpektuj jeho rozhodnutie a zbytočne na neho netlač. Najviac, čo môžeš urobiť je, dať mu vedieť, že ak sa o tom baviť nechce, tak je to v poriadku, akceptuješ to a ak sa niekedy bude chcieť porozprávať, si pripravený počúvať a posnažiť sa po pomôcť (ak to bude v tvojich silách).
ja tiež milion veci iným nehovorím a dokonca mi je nehorázne nepríjemné ak to chcú silou mocou zo mna dostať
ak sa bude chcieť zdôveriť, tak to urobí a ak nie, tak ver, že má k tomu nejaký dôvod
Teraz normálne, nemôžeš ho nútiť. Možno neskôr ti to povie sám,ale hlavne netlač na neho.V tomto ti nik nepomôže.Veľa šťastia.
Čo sa však nesmie robiť je nútiť toho človeka niečo povedať. Tým spravíš viac zla, ako dobra. Proste vidíš, že o tom nechce hovoriť, takže ho do toho nenúť. Môźeš mu trebars povedať, že keď sa bude chcieť porozprávať, budeš tu pre neho a stále ti môže napísať, alebo zavolať a nájdeš si čas, že ti na ňom záleží, máš ho rada a jeho smútok ti nie je ľahostajný
nikdy však nevyzvedaj, nepýtaj sa dookola a pod. , lebo mu tým NEPOMOŽEŠ...