Chcela by som sa spýtať, či niekto máte skúsenosti s ,,väčším" akné . A ešte by som chcela poprosiť či by ste mi mohli dať nejaké domáce rady ako ľahko odstrániť akné ? Už dlhšie s tým zápasím. Najprv som skúšala clean and clear , ale nepomohlo to.Dík
Skús veľa piť vody! Ale fakt veľa.. myslím čistú vodu. Zelenina pomáha tiež. Najmä betakarotény (mrvka,paprika,paradajka) . Skús vynechať cukor. To niektorým pomáha. Také domáce recepty? Zubná pasta je účinná(mne zaberá) jednoducho si to daj na tie vyrážky. Alebo cesnak (pomaž si to cesnakom-môžeš ho popučiť) .
Ahoj Ja som sa s ním trápila roky, vyskúšala som rôzne produkty a nakoniec som zistila, že najlepšie je začať sa trochu lepšie stravovať, športovať a používať čo najmenej kozmetiky ale akné môžeš mať aj kvôi nejakému gynekologickému problému, stresu, hormonálne výkyvy, nevhodny make up.... čo sa týka čistenia pleti, tak čisto používam Biodermu sensibio micelárnu vodu, tá je naozaj skvelá a mám po nej hebkú pleť a nič nedráždi, dokonca ju používam aj na odlíčenie očí Ale odporúčam skôr prípravky z lekárne ako z drogérky. Tak veľa šťastia
Z vlastnych skusenosti viem ze v 80% pripadoch je akne dosledkom zlej zivotospravy, malokedy hormonalnymi zmenami.. takze z toho si môžeš vydedukovat odpoved
hej jasné, popuc 3 hlávky cesnaku a nakydaj si to na tvár...ty vole to koho napadlo akurát tak si spalis pokožku, určite to neskúšaj a ak máš ťažšie akné tak bež za dermatologičkou ktorá ti predpise špeciálne prípravky a možno aj lieky + k tomu zlepši životosprávu tak ako ti tu písali. Držím palce
ak mas silnejsie akne tak bude problem sa ho zbavit domacimi radami...ale budem sa opakovat, mne velmi s tymto pomohlo to, ze som sla k moru...a mam plet celkom dobru
Určite zájdi ku kožnej, nepatlaj si na tvár hlúposti, tráv čas na slnku, obmedz ťažké a mastné jedlá, pi veľa vody,hlavne si nasilu vyrážky nevytláčaj a nechytaj si tvár, potieraj si ich alpou aby sa vysušili
Každopádne ak ho máš silnejšie, tak chod ku kožnej.
Ale inak tiež podľa seba viem že vylúčiť sladké, príliš korenené jedlá, veľa piť vody, umývať si častejšie tvár čistou vodou. Vynechať make-up a podobné veci. A na čistenie môžem odporučiť Mixu. Je aj antialergická, tak je super a mne pomáha. Ale tak zas každému vyhovuje niečo iné
Neviem čo myslíš pod velkým akné... ja som mala na tvári niečo hrozné fakt a ak sa ti zdá,že bežné veci nepomáhajú alebo ani zmena jedálnička choď ku kožnej...ja som v škole chytila dosť nepeknú inkeciu a keby som prišla skôr nemusela som mať také jazvy ako mám.... nemusíš hneď brať lieky a skúšať všetko čo predpíše,nájdi si dobrého odborníka na to... inak na jazvičky celkom pomáha Florsalmin,teda aspoň mne to vybledlo,aj zápal sa vždy zníži. A potom také ako gáfrová masť no a...
Nezer kokotiny cica, prestan na seba patlat picoviny cica, prestan chlastat colu cica a budes vyzerat ako svarna slovenka, nie ako poďobana americanka.
Zer zeleninu, pi vodu, chod spavat vecer a rano vstavaj ako clovek, umy si papulu vodou a bude lepsie, uvidis
Rokyyyyy sa trápim problematickou pleťou. Vyskúšala som všetko od kozmetiky z drogérie cez tú z lekárne a vystriedala som niekoľko kožných. A výsledok? Žiadny. Pozitívnu zmenu mi priniesla až antikoncepcia, keď som už bola zúfala a bola som skoro v najhoršom štádiu akné. Momentálne som na tom ako tak dobre, ale som zmierená s tým že dokonalú pleť mať už nikdy nebudem. Ale jediné čo viem že ti pomože je voda. Veľa veľa vody, samozrejme čistej. Skús obmedziť cukor, hlavne cokoladu, viem ze niekomu to pomaha, ale zas mne zmena jedalnicka nepriniesla žiadnu zmenu. Nezabúdaj na vhodný makeup a správne krémy, pri výbere si dávaj pozor na to, aby neupchávali pory ( tzv. nekomedogénne), čiže makeupy na mastnú problematicku plet a to isté aj hydratačné krémy. Hydratácia je veľmi dôležitá pri tomto probléme, keďže väčšina prípravkov pleť vysušuje a ak je pleť presušená, tak sa začne mastiť viac, čo spôsobuje ďalšie upchávanie pórov.
Ja momentálne používam na čistenie tváre mydlo. Najlepšie neparfumované, nájdeš v drogerke alebo aj v tesku ,napriklad také s bahnom z mrtveho mora, alebo hladaj v lekarni. Ak mám vyrážky tak ich potriem alpou.
Skús piť zelený čaj, samozrejme veľa zeleniny, nič vyprážané a mastné. Zlepšit stav môže aj zinok a b-komplex. Musíš vyskúšať na sebe čo ti pomáha, u mňa to boli roky. Veľa šťastia.
Natri si tvár (alebo inú časť tela postihnutú akné) mydlom Protex. Potom ju drhni umývajúc ju pritom horúcou vodou. Na konci si umy tvár studenou vodou.
Opakuj to viackrát počas dňa. Sčasti to pomôže. Akné skôr zmiznú.
Samozrejme, treba pritom piť veľa vody (nie malinovky!)
Z domácich rád buď citrónovú šťavu aplikovať ako pleťovú vodu, alebo ešte štavu zo zemiakov. Ako peeling a na odstránenie odumretých buniek je dobrá sóda bikarbóna. Pleťové masky robiť napr. z medu, uhoriek, droždia alebo mlieka..Na to nájdeš na nete veľa môžných receptov a variant ak by som mala odporučiť aj profesionálnu kozmetiku pre problematickú pleť, jednoznačne bioderma. Ta sa dá výhodne objednať » www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/... z tejto stránky, ak by ťa zaujala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
+ zlepsi zivotospravu ofc
Ale inak tiež podľa seba viem že vylúčiť sladké, príliš korenené jedlá, veľa piť vody, umývať si častejšie tvár čistou vodou. Vynechať make-up a podobné veci. A na čistenie môžem odporučiť Mixu. Je aj antialergická, tak je super a mne pomáha. Ale tak zas každému vyhovuje niečo iné
Zer zeleninu, pi vodu, chod spavat vecer a rano vstavaj ako clovek, umy si papulu vodou a bude lepsie, uvidis
Ja momentálne používam na čistenie tváre mydlo. Najlepšie neparfumované, nájdeš v drogerke alebo aj v tesku ,napriklad také s bahnom z mrtveho mora, alebo hladaj v lekarni. Ak mám vyrážky tak ich potriem alpou.
Skús piť zelený čaj, samozrejme veľa zeleniny, nič vyprážané a mastné. Zlepšit stav môže aj zinok a b-komplex. Musíš vyskúšať na sebe čo ti pomáha, u mňa to boli roky. Veľa šťastia.
Opakuj to viackrát počas dňa. Sčasti to pomôže. Akné skôr zmiznú.
Samozrejme, treba pritom piť veľa vody (nie malinovky!)