Konkrétnejšie sa zameriavam na prokrastináciu. Viem, že som jedno fórum o tom už robil, ale tam mi veľa ľudí nepomohlo. Nepoznáte nejaké techniky ako s tým skončiť a hneď začať robiť tú činnosť? Pretože poslednú dobu zachádzam už fakt do veľkých extrémov.
Konkrétnejšie je to najhoršie keď mám mobil, lebo keď zapnem youtube a facebook tak to mevypnem do večera. Neexistuje nejaka aplikácia ktorá mi zakáže prístup k používaniu mobilu na niekoľko hodín?
neviem ci existuje nejaka ale ked si tak velmi zufali a nevies si rady hladaj pomoc u rodiny.. Ja neviem pokecaj s mamkou ze co a jak a dajte si dohodu ze jej budes elektroniku odovzdavat po urcitej dobe a ze ti napr mobil da len ked ti niekto bude volat/pisat alebo ty budes potrebovat nieco vybavit/ niekam ist... alebo ze na notebooku budes dajme tomu hodku a pol denne a ptm ti ho zoberie _D kapis
Prokrastinácia sa deje z troch dôvodov:
a, činnosť, ktorú máš vykonávať je zložitejšia a ťažšia, ako tvoje schopnosti a vedomosti
b, činnosť, ktorú máš vykonávať je príliš jednoduchá pre tvoje schopnosti a vedomosti a teda je nudná
c, potrebuješ sa pri nej rozhodovať veľa
a, môžeš vyriešiť tak, že si tú činnosť rozdelíš na drobné časti a neprinútiš sa to robiť celé, iba tú jednu časť s tým, že sa budeš pozerať na koniec tej časti ako na výsledok
b, môžeš vyriešiť tak, že si necháš menší časový úsek na jej vyriešenie. Ja neviem, máš na nejaký nudný projekt týždeň, tak si povieš, že ho musíš mať spravený do 3 hodín, nie do týždňa
c, céčko začni riešiť buď skoro ráno po zobudení, alebo proste si vyhliadni deň, kedy sa budeš musieť fakt málo rozhodovať, resp. si napr. už deň predtým priprav ešte aj čo si ten deň oblečieš, aby si mal fakt čo najmenej rozhodnutí a nebol nimi vyčerpaný
každopádne existujú rôzne metódy typu, že keď sa nevieš k niečomu prinútiť a trebars je to 50 strán z chémie a tebe sa ani nechce začať... tak si nastav budík na 21 minút. Povedz si, že nech je to akákoľvek obluda, týchto 21 minút sa to budeš učiť sústredene a potom, keď to nepôjde, skončíš s tým Poväčšinou ani nevieš ako, ono to začne ísť...
A čo sa týka mobilu, tak uložiť si ho u rodičov je dobrý nápad
Ak to nepôjde, skús si mobil trebars nechať doma a ísť sa učiť niekam mimo domu (aj keď rozumiem, že teraz, keď je chladno to môže byť problém, možno nejaký iný priestor vo vnútri, knižnica a tak..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Dávaj jej mobil od určitého času a ty si ho budeš denne brať na dajme tomu 2 hoďky. To je najlepšie riešenie si myslím.
a, činnosť, ktorú máš vykonávať je zložitejšia a ťažšia, ako tvoje schopnosti a vedomosti
b, činnosť, ktorú máš vykonávať je príliš jednoduchá pre tvoje schopnosti a vedomosti a teda je nudná
c, potrebuješ sa pri nej rozhodovať veľa
a, môžeš vyriešiť tak, že si tú činnosť rozdelíš na drobné časti a neprinútiš sa to robiť celé, iba tú jednu časť s tým, že sa budeš pozerať na koniec tej časti ako na výsledok
b, môžeš vyriešiť tak, že si necháš menší časový úsek na jej vyriešenie. Ja neviem, máš na nejaký nudný projekt týždeň, tak si povieš, že ho musíš mať spravený do 3 hodín, nie do týždňa
c, céčko začni riešiť buď skoro ráno po zobudení, alebo proste si vyhliadni deň, kedy sa budeš musieť fakt málo rozhodovať, resp. si napr. už deň predtým priprav ešte aj čo si ten deň oblečieš, aby si mal fakt čo najmenej rozhodnutí a nebol nimi vyčerpaný
každopádne existujú rôzne metódy typu, že keď sa nevieš k niečomu prinútiť a trebars je to 50 strán z chémie a tebe sa ani nechce začať... tak si nastav budík na 21 minút. Povedz si, že nech je to akákoľvek obluda, týchto 21 minút sa to budeš učiť sústredene a potom, keď to nepôjde, skončíš s tým Poväčšinou ani nevieš ako, ono to začne ísť...
Ak to nepôjde, skús si mobil trebars nechať doma a ísť sa učiť niekam mimo domu (aj keď rozumiem, že teraz, keď je chladno to môže byť problém, možno nejaký iný priestor vo vnútri, knižnica a tak..)