Ako sa naučiť Anglický jazyk na komunikatívnej úrovni?
Zistil som, že neviem moc dobre anglicky. Rád by som to zmenil a neviem presne kde začať. Mojim snom by bolo dorozumieť sa a rozprávať bez veľkých problémov. Taktiež by som rád popracoval na pozeraní filmov, pretože nestíham zachytávať čo hovoria.
Napríklad som skúsil Game of Thrones a nezachytil som toho moc .... niektoré vety hej ale to tie, ktoré sú všeobecné a často používané.
Už som začal na aplikácií Duolingo a pozerám aj rozprávky po anglicky ak niečo neviem tak použijem Google translate (myslím slová)
Taktiež pozerám letsplay na hry a kedže sú tam anglické titulky prekladám si čo hovoria a niečo som sa už naučil ... nejaké vety a frázy dá sa tak naučiť jazyk? alebo robím to zbytočne?
Game of Thrones je ťažká angličtina pre mnohých, na preklad používaj radšej slovnik.sk a aj keď ti poskytne plno možných prekladov tak sa zamýšľaj nad kontextom, skús knihy ktoré majú na jednej strane angličtinu na druhej slovenčinu alebo sú celé simplified, rozprávky sú fajn
@6 a úplne najlepšia verzia je anglický výkladový slovník .) ten používam pri GOT
A fakt ako skús najprv Harryho Pottera, potom agatu Christie a potom GOT ked som to začala pred rokom čítať, bola som v úplnom loope.... teraz pohoda (netuším kde sa vzala tá obrovská pasívna slovná zásoba .D)
za seba môžem povedať, že na strednej som angličtinu nevedela. Rozumela som ale rozprávať som nevedela. Teraz to je už lepšie, nebojím sa rozprávať a to hlavne pripisujem prístupu učiteľky na anj na výške, kedy do nás nehustila gramatiku ale poväčšinou sme konverzovali po anglicky o rôznych problémoch a riešili sme rôzne štúdie len v angličtine. taktiež to pripisujem práci v Londýne, kedy som občas bola nútená rozprávať po anglicky a musela som sa dorozumieť v banke, alebo na úrade pri pohovore. a aj keď stále mám také stavy, že v hlave si poviem celú vetu a viem ako by mala byť, nedokážem ju povedať nahlas, snažím sa veľa rozprávať po anglicky, pozerať filmy výhradne v angličtine, hry len v angličtine a robím všetko preto, aby sa mi to dostalo do hlavy a dokázala som komunikovať v pohode netreba sa hlavne báť rozprávať, aj keby si povedal somarinu (mne sa to stalo už neskutočne veľakrát
ja som sa geniálna už narodila
ale nie,ani neviem,v škole,filmy,hry,hudba,dovolenky,dávnejšie som chodila na kurz,ktorý mi inak celkom dosť dal..čítam knihy,píšem si s neslovensky hovoriacim kamošom. treba mať slovnú zásobu,vedieť základnú gramatiku,trochu napočúvané,mať priestor vyjadriť sa a potom sa už len obohacovať chuťovečkami.
Osobne odporúčam seriály a filmy tam sa na mňa najviac nachytalo. Potom odporúčam Martina Hlinku - » www.anglictinarychlo.sk/... tam nájdeš najčastejšie problémy. A mne tiež pomohli frázy. Niekdy je to tak že frázy prevyšujú gramatiku. Je lepšie keď to budeš vidieť tu » sk.speaklanguages.com/angli%C4%8Dtina...
U nás na škole je angličtina pre učiteľov nepodstatná a ja viem angličtinu myslím celkom dobre keďže sa viem dorozumieť s Angličanom a všetko len vďaka hrám
Moja anglictina nieje dobra , ale na uplne zakladne veci dostacujuca , ale na veci ktore ju este budem potrebovat dost nedostacujuca a to musim zmenit--- neviem sproste slovicka ... Minule mi volal telemarketer z USA , 53 minutovy hovor , tak ak mate niekde free landline hovory volajte, tusim ze je to landline -12108888543-.. @sofka145 ved je to platene?!
Ja tam nedavam ani slova ale ja som sa naucila v skole aby som bola k veci plus akoze hry, hudba, literatura, proste klasika, dnes anglina lezie zo vsadial tak na kazdeho sa lepi ale nemyslim si ze tieto neoficialne cesty su nejake klucove....ten zaklad, jak to ty nazyvas komunikativna uroven proste bez skoly tazko. Potom uz len zahranicie alebo duolingo je fakt dobra appka ale ja uz uceniu angliny nevenujem cielene cas, uz iba tak ze pochopit nieco na nete tak si prelozim nejake slovo. Ja uz len ine jazyky.
@padre557 tak to máš hneď dve muchy jednou ranou Samozrejme začni pozerať krátke videjká s témou, ktorá ťa zaujíma. Nejaké 3-5 minútové. Prejdi si ich s titulkami - cz. aj dvakrát, potom tam šupni anglické, a už budeš vedieť o čo tam ide. Pozeraj si to kým ti to nevbehne do hlavy. No a na koniec si po kúskoch zastavuj a opakuj po rodilých mluvčích anglické titulky. - Naučíš sa takto frázy, slovká, výslovnosť a posluch Takže tak, ja sa učím ešte aj cez imitum program a je to niečo podobné, odporúčam tiež minimálne vyskúšať, kto sa chce zdokonaliť www.anglictina-bez-biflovani.cz/jedinecne-vyhody-chytre-anglictiny?a_box=y7x556ws
@padre557 čau skús túto metódu imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... Je to založené na podobnom princípe ako sledovanie filmov v angličtine a takisto ako keď sa malé deti učia od svojich rodičov jazyk sa dá cez tú metódu zdokonaliť v angličtine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Už som začal na aplikácií Duolingo a pozerám aj rozprávky po anglicky ak niečo neviem tak použijem Google translate (myslím slová)
Taktiež pozerám letsplay na hry a kedže sú tam anglické titulky prekladám si čo hovoria a niečo som sa už naučil ... nejaké vety a frázy dá sa tak naučiť jazyk? alebo robím to zbytočne?
ja rád tvrdím že ma po anglicky naučili hry
A fakt ako skús najprv Harryho Pottera, potom agatu Christie a potom GOT ked som to začala pred rokom čítať, bola som v úplnom loope.... teraz pohoda (netuším kde sa vzala tá obrovská pasívna slovná zásoba .D)
ale nie,ani neviem,v škole,filmy,hry,hudba,dovolenky,dávnejšie som chodila na kurz,ktorý mi inak celkom dosť dal..čítam knihy,píšem si s neslovensky hovoriacim kamošom. treba mať slovnú zásobu,vedieť základnú gramatiku,trochu napočúvané,mať priestor vyjadriť sa a potom sa už len obohacovať chuťovečkami.