mozno si myslite ze otazka ktoru sa spyta len amater,ale nie,,,
som samouk,ale urcite ne amater...kazdopadne sa potrebujem spytat v akom poradi a hlavne co KONKRETNE sa mam naucit- aby som vedel co mam v googli hladat
ale vážne, naučíš sa len tvrdým tréningom. Jediné čo musíš, je hrať a hrať. Existujú knihy pre samoukov, kde sú rozpísané noty, dobré rady, základy a všetko ostatné. A naposledy zase len cvičiť a cvičiť...
cvičiť, cvičiť, cvičiť, nič iné, ja to robím tak, že si nájdem pesničku ktorú by som chcel vedieť za hrať, k nej akordy alebo taby a už len cvičím a skúšam a nervujem sa
Chytil som do ruky gitaru, pozrel par akordov a hral som 3-4 hodiny denne.. Nikdy ma nikto nic neucil a aj ked mam kopu zlych navykov hram uz skoro 10 rokov a mozem povedat, ze celkom dobre..
snazil som sa,,ale aj tak asi musim dat priklad..takze...potrebujem vediet neco taketo (NAPR.): najprf sa nauc stupnice, potom skusaj techniku sweep picking kym ti to dolkonale nepojde,potom dalsiu "X" a potom "Y"...je vam to jasne,,ak tu je nejaky skuseny hrac tak toto myslim,,pls..
ok, vsetky techniky ktore by si rad vedel, tak ich nahraj v najrychlejsom tempe ake zvladas a potom si to vypocuj, to co znie najviac nahovno zacni trenovat az kym to nebude zniet pri tom tempe uplne luxusne, zacni opakuh t dalsou technikou
Keď si chceš hrať len terajšie pesničky na to ani nepotrebuješ učiteľa ale na klasiku už potrebuješ dobrého učiteľa a myslím že aj talent.Zaregistruj sa v Hudba.sk tam nájdeš pesničky,akordy a všetko čo potrebuješ.
ale hovno, učiteľ ti nepomože ako možno nebudeš mať potom zlozvyky nejaké, ale aj tak ti to nepomože, treba len cvičiť, je jedno čo, v podstate najdi si daku pesničku, ktora nie je veľmi tazka, strieda sa tam par akordov a nauc sa ju hrat co najlepsie, potom dalsiu a dalsiu, trenuj kazdy den, stale sa uc tazsie, ale nechod dalej, dokym ich nezvladnes poriadne zahrat...a nauc sa noty, akordy, nie ze budes vediet hrat len podla tabov!
@veryhappyhippo ano, myslim si, ze je lepsie ucitel plus trenovat, len myslim si tiez, ze neznamena, ked mas ucitela, ze sa naucis sa hrat, ked ho nemas nenaucis sa...ak nema dost prachov alebo tak a nechce byt neviem aky profesional, tak mu toho ucitela netreba...jednoducho ak netrenujes, nepomoze ti ani ucitel...
@16 jop,,spweep picking je hodne tazky ked to kces vedet dobre,ale uz som asi prisle na to ako to mam robit...ako ked si defcatka tukaju nechtiky o stol do ritmu,ak vete co myslim
ja sa vždy len smejemk, keĎ mi niekto povie, že jeee ty vieš ako dobre hrať! to jako si sa naučila? a pritom meniť 5 akordov sa naučí za 10 dní každý
ale nie to som chcela.... ke´to chceš fakt že vážne že vááá že profi, tak by som sa zverila do rúk učiteľovi. keĎ to hcceš tak, že hráš len pre seba, na nete si kukneš akordy,že aha,toto je moj bˇkúbený song, pozrem si akordy zahrám alebo pre kamarátov pri ohni,tak stačí že budeš samouk
Mne robil strašný problém vydržať bolesť keď som si už necítila brušká. Potom som spravila to, že som vymenila struny za silonové, tie sú mäkšie, ale kým som si zvykla na bolesť a teraz občas používam aj škrkátko.
@kwopka88parodie ak sa chces co najrychlejsie posunut dalej a solovat, zozen si ucitela...
napr slash o ktorom tu kecate... on ma nesmierny talent a melodicke citenie, no v principe hra stale len 1 stupnicu a nic viac... len ju vie vzdy pekne upravit
ja som sa dlho ucila sama, potom som zacala chodit na hudobnu. na hudobnej ta hlavne naucia rozumiet tomu co hras. niekto sa doslova nabifli nejake solo ale absolutne nebude mat sajn, ako to ze to tak paradne pasuje. az po case som zistila ake je uzasne vediet tony na hmatniku a tiez ovladat stupnice. teraz sa snazim, ked zacujem nejaku skladbu, hadat z akej stupnice vychadza a podobne, je to strasne super ked sa trafim
a co je velmi dolezite, to ze budes rozumiet hudbe ti otvori velke moznosti co sa tyka skladania.
ale aj tak si nemyslim ze musis ist na hudobnu. len musis najst na nete vhodne zdroje, videa na youtube su dobre.
nesuhlasim s tymi metalistami co vravia aby si vkuse cvicil len techniku atd. nuda. na svete a aj na slovensku je milion sto gitaristov co ti zahraju v tempe 200 ale co z toho maju? nic.
dolezita je hlavne kreativita! pozri na davida gilmoura, nikdy nehral rychlo, ale aky je slavny a ked si vypocujes jeho solo, povies si ze je krasne.
napr na tej stranke je napisane, ze dost casu mas travit improvizovanim. aj hudobnici ta budu viac uznavat, ked budes vediet dobre improvizovat, lebo to je podla mna zaklad ak chces mat kapelu. nabiflit sa fakt vie kazdy.
a take ze bolest, ja ju milujem ked som dlho nehrala a potom znova zahram vela, tie boliace bruska su najkrajsi pocit na svete a este ked stvrdnu je to este lepsie
Ja som sialene dieta ! Niekedy denne hram aj 5 hodin v kusy! Podla mojho nazoru netreba ucitela, ked chces svoj ciel dosiahnut, lahko ho dosiahnes aj sam no treba cvicit a cvicit. Zo zaciatku som si myslela ze to bude hrozna drina no ked mi srdce naseptalo ze sa mam trocha popitat mi bliklo ze staci sa naucit nejake stupnice a ono sa casom to hranie vycifruje. To je ako ruza zo zaciatku si ako male nevinne kvieta no za urcity cas sa rozvynies ani nebudes vediet ako .Naozaj vermi niesom ziadny expert no staci pozriet nieco na nete a skusaj dokial to nebude pre tvoje aj pre ine usi ako prechadzka ruzovou zahradou. Moja sesternica chodi 6 rokou na hudobnu a vie naozaj dobre hrat ale nie je to ucitelom ale tym ze ona hrava denno denne aj 4-5 hodin! Jasne zalezi aj na ucitelovy ze by si sa to mal poriadne naucit vsetky tie prkotiny no staci len to cvicit a cvicit. V prvom rade sa nauc nie nabifluj poriadne stupnice ktore jednoducho najdes v googli potom si najdi pesnicky na lahke noty no pokial ich neudes poriadne vediet tak nechod dalej . potom zacni s akordami ty najlahsie akordy najdes aj v pesicke POCESTNY od Zuzany Smatanovej.vermi ja som sa tu pesnicku naucila za 3 dni tvrdeho tneningu tak to je asi vsetko ahoj :b
neviete mi poradit nieaku lahku pesnicku ktoru sa na zaciatok mozem naucit a dala by sa zvladnut..nieake akordy už ovladam...a chcem to civcit prave na pesnicke...ale vsetky co sa mne pacia a na siel som su trochu narocne =D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ja som 1/2 - 3/4 roka bol samouk...
za ten cas som pochytil plno zlozykov...
ucitel ich zo mna casom odstranuje a dava mi rozne cvicenia...
nemyslis si ze lepsie je ucitel + trenovat ako len tak trenovat na nejakych songoch...
a k tym "len" zlozvykom... mozu ti zavarit pri sweep pickingu, pri bare, a pri inych veciach...
"ver mi že gitaristovi ktorého učil 10 rokov učiteľ a hral 3-4 hodiny denne nesiahaš v hraní ani po podrážky topánok"
Ved ani netvrdim, ze siaham
@11 tes sa pytam
@12 chapem,tes si myslim ze uca je na skoro **** ale kcem ist dalej,ne si len na posteli brnkat,,,fakt DALEEEEJ
tab ovladam dokonale..mozem s istotou povedat,teraz nejako trenujem noty,a akordy,tych je vela ale kopu (zakladne (cize asi 20) uz viem...
@14 JOOOPJOOPPP slash-godfather theme pozrite vsetci co kceli aby som sel k ucitelovi,,slash je sjupr guitarista...
@15 ...fakt nechapem...
@16 jop,,spweep picking je hodne tazky ked to kces vedet dobre,ale uz som asi prisle na to ako to mam robit...ako ked si defcatka tukaju nechtiky o stol do ritmu,ak vete co myslim
@18 a ku tomu SOLOVANIU-neves mi poradit?
ale nie to som chcela.... ke´to chceš fakt že vážne že vááá že profi, tak by som sa zverila do rúk učiteľovi. keĎ to hcceš tak, že hráš len pre seba, na nete si kukneš akordy,že aha,toto je moj bˇkúbený song, pozrem si akordy zahrám alebo pre kamarátov pri ohni,tak stačí že budeš samouk
ja len ze ci neje nejake tajomstvo AKO to trenovat,, heh
cize potrebujem ist dalej,DALEEEEJ
» www.birdz.sk/grupa/682/...
napr slash o ktorom tu kecate... on ma nesmierny talent a melodicke citenie, no v principe hra stale len 1 stupnicu a nic viac... len ju vie vzdy pekne upravit
ale viem co myslis
@27 rad by som,,ale na ZUS ma nic nenaucia a sukromne su bohuzial drahe
najlepsie muzicana,,a tu su rovno 2 velke problemi a to: BLAVA,CASH
G-LP mi staci DD
@ubosko holt kazdy ma talent na nieco ine... mne napr lepsie idu riffy a sola
» www.myguitarsolo.com/...
ja som sa dlho ucila sama, potom som zacala chodit na hudobnu. na hudobnej ta hlavne naucia rozumiet tomu co hras. niekto sa doslova nabifli nejake solo ale absolutne nebude mat sajn, ako to ze to tak paradne pasuje. az po case som zistila ake je uzasne vediet tony na hmatniku a tiez ovladat stupnice. teraz sa snazim, ked zacujem nejaku skladbu, hadat z akej stupnice vychadza a podobne, je to strasne super ked sa trafim
a co je velmi dolezite, to ze budes rozumiet hudbe ti otvori velke moznosti co sa tyka skladania.
ale aj tak si nemyslim ze musis ist na hudobnu. len musis najst na nete vhodne zdroje, videa na youtube su dobre.
nesuhlasim s tymi metalistami co vravia aby si vkuse cvicil len techniku atd. nuda. na svete a aj na slovensku je milion sto gitaristov co ti zahraju v tempe 200 ale co z toho maju? nic.
dolezita je hlavne kreativita! pozri na davida gilmoura, nikdy nehral rychlo, ale aky je slavny a ked si vypocujes jeho solo, povies si ze je krasne.
napr na tej stranke je napisane, ze dost casu mas travit improvizovanim. aj hudobnici ta budu viac uznavat, ked budes vediet dobre improvizovat, lebo to je podla mna zaklad ak chces mat kapelu. nabiflit sa fakt vie kazdy.
a take ze bolest, ja ju milujem ked som dlho nehrala a potom znova zahram vela, tie boliace bruska su najkrajsi pocit na svete a este ked stvrdnu je to este lepsie
tolko moj skromny nazor.
IMHO netreba cvicit LEN techniku ale hlavne techniku a improvizaciu
a samozrejme hrat si pesnicky ktore chces vediet, a kusok sa salit na hmatniku s tym, ze to bude dobre zniet
clenom jednej skupiny ktoru zalozil ked bol velmi
mlady : Nevnimaj hudbu ocami ani ocami druhich
ludi, vnimaj ju predovsetym usami a hlavne
srdcom.