Už dlhšie ma to zaujíma a neviem nájsť správnu odpoveď. Slovenčinu sme sa naučili ešte ako malé deti a bez učebníc a vieme ju plynule a rozmýšľame v tomto jazyku. Ako také niečo dosiahnuť s angličtinou,nemčinou alebo iný jazykom? A dá sa to vôbec?
Ja som príklad toho, že sa to dá. Ak chceš vedieť plynule hovoriť anglicky musíš strašne veľa počúvať a hovoriť po anglicky. Ono to samo príde ako v mojom prípade.
no najlepšie to dosiahneš tak že žiješ v krajine kde sa tým jazykom rozpráva a denne ho používaš ... ale neviem či sa dá zmeniť aj jazyk v tvojej hlave (to uvažovanie) to podľa mňa ostane v rodnom jazyku aj ked ktovie
ale inak ak nemáš možnosť ísť do inej krajiny, tak treba veľa čítať, pozerať filmy alebo komunikovať s ľuďmi so zahraničia ( a to všetko v tom jazyku ktorý sa chceš tak perfektne naučiť)
nikdy sa plynule nenaučíš, ak nebudeš hovoriť s človekom, ktorý ním plynule hovorí, však nie nadarmo sa deti rýchlo naučia, lebo sú nútené, keby si aj ty ovládal len jeden jazyk, tiež sa ho naučíš, a aj s debilným miestnym prízvukom, aby ťa rýchlo pochopili a nebrali ako cudzieh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
ale inak ak nemáš možnosť ísť do inej krajiny, tak treba veľa čítať, pozerať filmy alebo komunikovať s ľuďmi so zahraničia ( a to všetko v tom jazyku ktorý sa chceš tak perfektne naučiť)