Ako sa naučiť rusky ? , v škole som sa učil 4 roky Ruštinu , popravde moc neviem kamoš ma stále otravuje nech ideme pozrieť devochki na Ukrajinu len problém je moja ruština
Ako sa naučiť ako tak rusky ? nech viem poriešit aj niečo
@doyouhearme
no prišiel som na to už
ako dlho sa cez to učis ? pomáha to ?
ja som si vypisoval (prekladal) frázy ktoré používam a tie som si prekladal - ale takto sa nedá viest normálny rozhovor
Najlepsie by si mal ist priamo do Ruska na par rokov a tam by sa to na teba chytilo.
Ale to asi nie. Takze tiez odporucam duolingo. A urcite je milipn podobnych webov, napriklad nejaky blog niekoho kto vie vyborne po rusky a vysvetluje tam (aj take som videl)
Alebo online slovnik, prippadne klasicky na slovicka
To dnes nie je problem .
Presne, jazyková škola. Alebo pozeraj seriály, čítaj knizky. Boha, sak rovnako ako by si sa učil akýkoľvek iný jazyk...
Do Ruská sa len tak nedostanes.
A ešte jedna smutná správa... Na Ukrajine sa rozpráva po ukrajinský.
@xy12345 ja viem, že aj po rusky, ale nie je to automatické, ide o to, v akej oblasti. @trolofon lebo do Ruska potrebuješ víza . Nie je to extra problém, ale tiež to nie je tak, že zbalis kufre a ides.
k tej @11 -neboj sa, na ukrajine sa urcite dorozumies po rusky ja co som sa bavila s ukrajincami mi dokonca povedali, ze vacsina z nich hovori lepsie po rusky ako po ukrajinsky... a teda najma mladí hovoria skor po ru...ale existuje btw aj zmiesanina rustiny a ukrajinciny. tzv suržik,ale ten už upadá ...
každopádne- aj napriek tomu, že ukrajinský jazyk je ofic. jazykom v krajine, silna rusifikácia sposobila to,ze dokonca aj v prieskumoch je ruština na prvom mieste
a rustina sa najlepsie uci podla mojho nazoru konverzaciou, čítanim, pozeraním videí, seriálov a mne osobne pomáha dost hudba, prekladám si texty pesničiek a pocuvam dokola
Jazykovky ,duolingo apod je strata casu ,naucis sa tam jedine zaklady ,ale konverzovat sa naucis v danej krajine ..cize nevies nic ? Nevadi ,chod tam ,rychlo sa na teba nieco nalepi ,v najhorsom pripade zo zaciatku sa tam mozes dohovorit po anglicky
4 roky... Tolko som sa ucil nemcinu a tiez malo viem. To je skolska vyuka. Ver mi, ze za rok straveny v krajine sa naucis viac akoby si sa ucil v skole za 12 rokov. Duolingo je dobry, no pokryva len zaklady rozpravania, to si sa ucil 4 roky. Ja som pouzil duolingo na zopakovanie si slov a tiez gramatiku a vetnu skladbu. Taki Spanieli skladaju vety podobne. Rustinu som sa tyzden ucil len azbuku a potom citat. Maju tie smiesne ja ju koncovky. A ja sa tam nechystam, tak som skoncil ucenie.
@otvoreneokno ja som bol tento rok v Rusku a pohode, napríklad Irán, to je väčší problém, kvôli tomu musíme ísť do tureckého Erzurumu, aby sme si vybavili víza...
@openmindedfreak ja viem, aj ja som bola v rusku. Skôr som myslela, že na dlhšie sa tam nedá prebyvat len tak, musíš mať spešl víza alebo pozvánku od rusa
@otvoreneokno tak oni chcú ísť na Ukrajinu, to je jedna vec, a chcú ísť pozrieť nejaké kurvy, tak pochybujem, že chcú ísť nadlho neviem vôbec čo sa stresuje, veď nejaké základné znalosti z ruštiny, na to mu stačí mesiac...veď to je pomerne jednoduchý jazyk pre slovanov...
tak to je pre mňa novinka, ale zas na druhú stranu, veď ani v Spojených Arabských Emirátoch sme nepotrebovali víza a teraz po jovom sa zrušili víza aj do Vietnamu...
@bebekex Ja som zasa počul o Trasjanke, tiež taká hovorová zmes, ale skôr na východe Ukrajiny. Ja som však bol iba na Podkarpatskej Rusi, kde sa bez problémov dohovoríš aj po slovensky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
diky pozeral som to a vyzerá to ako dosť super stránka
nepoznáš ešte nejaké podobne stránky ? staci ENG to RUJ
no prišiel som na to už
ako dlho sa cez to učis ? pomáha to ?
ja som si vypisoval (prekladal) frázy ktoré používam a tie som si prekladal - ale takto sa nedá viest normálny rozhovor
Ale to asi nie. Takze tiez odporucam duolingo. A urcite je milipn podobnych webov, napriklad nejaky blog niekoho kto vie vyborne po rusky a vysvetluje tam (aj take som videl)
Alebo online slovnik, prippadne klasicky na slovicka
To dnes nie je problem .
Do Ruská sa len tak nedostanes.
A ešte jedna smutná správa... Na Ukrajine sa rozpráva po ukrajinský.
rusky tam vie kazdy
a neviem prečo si myslis ,že do ruska sa je problem dostat
@trolofon lebo do Ruska potrebuješ víza . Nie je to extra problém, ale tiež to nie je tak, že zbalis kufre a ides.
viacero chalanov čo tam boli mi povedali ,že sa mam učiť rusky
chystám sa určite aj do Moskvy ,víza nevidím ako problém
každopádne- aj napriek tomu, že ukrajinský jazyk je ofic. jazykom v krajine, silna rusifikácia sposobila to,ze dokonca aj v prieskumoch je ruština na prvom mieste
a rustina sa najlepsie uci podla mojho nazoru konverzaciou, čítanim, pozeraním videí, seriálov a mne osobne pomáha dost hudba, prekladám si texty pesničiek a pocuvam dokola
konečne niekto kto vie ,prečo sa učím ruštinu keď idem na Ukrajinu
na ukrajinu nepotrebuješ víza do 90 dny
nie kurvy ,ale normálne baby