Toto je taka zvlastne diskusia, zakladam ju preto lebo si uz neviem dat s tymto jednoduchym a pritom tak narocnym problemom rady.
Vzdy ked chcem nieco urobit/ povedat/ napisat tak zacnem strasne rozmyslat co si kto pomysli a potom sa citim taka blokovana
ja mam s tym tiez celkom problem, stale premyslam nad tym co si budu ini mysliet a riesim to a kopa ludi mi to vycita.. ale neviem co s tym no, mozno byt rada ze to nie je naopak, ze si nejaka trapna krava ktora je kazdemu na smiech ale neuvedomuje si to
ja ma problem s tym že ja sa neberem vážne, ale ludia ma berú vážne... a potom to končí tak že si proste žijem vo svojej bubline lebo všetci z nej odchádzajú
aj tak nemám rada vážne zmýšľajúcich ludí
@dievcatkohlupucke aha, vzdy ta kopa ludi bude bezdovodne nemat rado a kopa zase hej....bezdovodne myslim tym, ze bud im budes sympaticka alebo nie...napr. ja som mal kamosky, ktore som vedel hnusne urazat a pritom sme boli super kamosi, a na druhej strane, som bol fakt mily k jednej spoluziacke, ale ta ma nikdy nejak extra nemala rada ani ako kamosa, ani nic...proste ide o to, kym si ty, nie to, kym spolocnost chce, aby si bola...ale priprav sa, ze ta ludia zacnu odsudzovat, ale to je bezne...zacni to robit i ty
Ja mám tiež taký podobný problém, len skôr opačný. Ja všetko myslím a beriem vazne čo mi je blízke...a potom mám depky..čo už ...
ale sú aj veci, z kt. Si robím aj ja srandu aj keď ma trápia..
neuvažuj nad inými, každý má svoj život a svoje problémy nikto ta neberie tak vážne ako ty sama, mozno ta ani nikto nerieši, lebo nič nerobíš iba stagnuješ a rozmýšlaš. Skús brať veci s nadhľadom a staraj sa hlavne o seba a neuvažuj nad inými, rob to tak aby si bola spokojná hlavne ty
zmeniť myslenie ja som prirodzene veľmi vzťahovačná a urážlivá osoba, čo všetko berie vážne a z čoho plynú dosť depky.. ale nejak som sa "preorientovala", naučila sa zo seba si vystreliť a tak.. ale bohužiaľ asi ti neporadím, neviem ako som to spravila, len viem že sa to udialo počas mojej vyše rok trvajúcej megadepky
myslenie
proste ja neviem ako to povedať, mňa ľudia netrápili nikdy
ale zase všetko s mierou, lebo potom môžeš dopadnúť tak, že ťa ľudia nebudú zaujímať vôbec, nikto a nikdy
ked vyhovies ostatnym namiesto seba, tak budes nespokojna ty a to nie je dobre. ved preco by si sa narodila, keby na tebe nezalezalo? to je moja filozofia. skor si vyberaj ludi, ktori ti vyhovuju a nesnaz sa byt taka, aby tvoje okolie bolo spokojne, lebo casom zistis, ze ta vkuse neznasaju, nech robis hocico.
opi sa potom ti bude dost jedno co si o tebe druhi myslia
ale ne, ako nejaku serioznu radu dat...hmm..asi fakt len to ze proste treba zmenit myslenie, ale je dost mozne ze aj s vekom sa to postupne zmeni.. alebo proste fakt, povedz si, ze tak a teraz mam pici a bud taka aka chces byt..ako naozaj ale
a prečo ťa to vlastne trápi? všetko má svoju príčinu... čo je na tom, ak ťa niekto nebude mať rád? ak si pomyslí niečo zlé? však má právo na názor... dôležité je to, čo si o sebe myslíš ty, nie ostatní, nikdy ťa nebudú poznať lepšie a že niekto niečo pochopí zle je normálne... ak ťa niekto chápať nechce, tak ťa chápať nebude, je to ok... tiež mám takých idiotov okolo seba a myslíš, že ma to tankuje? aspoň viem, že mi za to nestoja...
Stačí si uvedomiť, že 90% percent ľudí tomu, čo povieš/napíšeš/urobíš sotva venuje pozornosť, nie to ešte aby si o tom niekto niečo pomyslel. Mnoho ľudí je totižto veľmi zaujatých tým, aby oni sami povedali/napísali/urobili pred ostatnými tú správnu vec.
@kofolavsrdci to poznám, ale pravda je, že pre veľa ľudí je jednoduchšie potopiť toho druhého než vylepšiť seba samého... ja som sa o sebe podozvedala také veci, potom ma prestalo trápiť, čo si o mne ľudia myslia a odvtedy na seba nič zlé nepočúvam. ale neviem, či je to tým, že to mám na saláme, alebo ma ľudia majú fakt radi
@dievcatkohlupucke Musíš byť viac bezprostredná a nerozmýšľať príliš dlho nad vecami. Ľahko sa mi to však hovorí, no sám sa podobne dlho rozhodujem v niektorých veciach Avšak už to, že takto uvažuješ, je takou zárukou, a je vidno, že nad vecami skutočne premýšľaš, a že na ten fb a pod. "nezavesíš" nejakú blbosť, takže smelo do toho a rob to, čo chces naozaj ty a nie to čo chcú iní, lebo ak sa necháš ovládať, nikdy nebudeš spokojná. Ľudia totiž často sami nevedia, čo chcú od iných.
pozri, v zivote sa stale najde niekto, kto ta nebude mat rad, cize je zbytocne sa nad tym zaoberat.. proste ries si svoje veci a kasli na ostatnych... vacsina sa tiez aj tak zamysla nad tym, co si o nich pomyslia druhi
Aj aj som mávavala taký problém, ale nejak potom to prestalo, keď som sa dostala do určitých situáci kedy som nestíhala rozmýšlat nad následkami, proste som hnd všetko spravila aby bola sranda. a samozrejme niektoré veci boli strašne trápne, ale nejak a to nezaujíma. Stačí na začiatku spravit pár poriadnych blbosti a nezaujimat sa o to. "Ale tými blbostami myslím nejake maličkosti, nie uplnu kravinu"
neznášam otázku: čo si ľudia pomyslia?
dám ti sem konkrétny príklad mama mi nechcela kúpiť ''pokrčené'' rifle, lebo niektorí ľudia si budú myslieť, že oni sú pokrčené z toho, že ich mám zhužvané v skrini ... vravím že šak moji blízki, kamaráti pochopia, že je to taká móda a nejakí náhodní ľudia, ktorí si budú myslieť, že si neviem ožehliť oblečenie ma vonkoncom nemusia trápiť nech si pomyslia čo chcú - to môj problém nie je
takže z toho vyplýva ... rozprávaj, píš si čo chceš (samozrejme v rámci slušnosti a pod.), priatelia to pochopia ... tí ktorí si urobia vlastný záver a nenechajú si to vysvetliť, tak tí ti za to nestoja
presne taký istý problém som mala aj ja... a čiastočne mám doteraz, len už to tak neriešim a beriem to viac s humorom... proste ak ti to nejde, na to treba proste čas, ono to je také obdobie, ktoré pominie a potom ťa začnú zaujímať iné, podstatnejšie veci... daj tomu proste čas, postupne aj tak prídeš na to, že rozmýšľať nad tým, čo si druhí myslia, je na figu
nuž ak trváš na všeobecnej popularite a obľube tak nebudeš nikdy šťastná...
proste sa musíš naučiť žiť s tým, že nie každému budeš sympatická, že nie každý bude súhlasiť s tvojimi názormi, že nie každý ťa bude mať rád....veď ani ty určite nemusíš každého vo svojom okolí...a čo teraz??? To predsa neznamená, že je s tebou niečo zlé, alebo že ty by si sa mala cítiť zle. Je to niečo úplne ale úplne normálne. A čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba...
takže žiadne depka, zúfalstvo a stres....proste ak chceš niečo povedať, napísať, spraviť, no tak to sprav....a nerieš kto si čo pomyslí.
a ešte niečo, naozaj chceš mať okolo seba ľudí, o ktorých si myslíš, že by ťa vysmiali, keby si bola sama sebou??? porozmýšľaj o tom.....je lepšie mať okolo seba menej ľudí ktorí ťa poznajú a berú taká ako si ako mať okolo seba veľa ľudí, pri ktorých sa bojíš aj niečo povedať.
ja osobne si myslím, že podstatou úspechu je mať rád aj sám seba, nie len všetkých okolo... kedysi keď som šla po ulici a bola tam náhodou skupinka ľudí, začali sa smiať keď som prešla okolo a ja som si okamžite egocentricky myslela, že sa smejú na mne... potom som pochopila, že nie som pupok vesmíru a prevažnú väčšinu ľudí vôbec netrápi kto som a čo si myslím...nauč sa to ignorovať, proste rob to čo chceš, čo ťa baví a len vtedy budeš sama sebou, keď sa nebudeš obmedzovať tým, čo si myslia druhí... tí ktorým by tvoj status vadil ti za to nestoja a ostatní ho pochopia aj keby si tam napísala úplnú stupiditu... nechci byť dokonalá v očiach druhých ľudí, to sa nedá, každému vyhovuje iné... skús byť dokonalá sama pre seba, aby si so sebou bola spokojná a ak máš pocit, že by tvoj čin nebol správny, moc nad tým neuvažuj lebo sa zasekneš úplne... budeš sa života báť. Vravím to preto, že som na tom podobne, len už sa mám radšej ako kedysi, ale stále bojujem s vlastným strachom, či niečo nebude zle...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
aj tak nemám rada vážne zmýšľajúcich ludí
ale sú aj veci, z kt. Si robím aj ja srandu aj keď ma trápia..
proste ja neviem ako to povedať, mňa ľudia netrápili nikdy
ale zase všetko s mierou, lebo potom môžeš dopadnúť tak, že ťa ľudia nebudú zaujímať vôbec, nikto a nikdy
kupuj si pekné kabelky, buď afektovaná, machli sa
ale ne, ako nejaku serioznu radu dat...hmm..asi fakt len to ze proste treba zmenit myslenie, ale je dost mozne ze aj s vekom sa to postupne zmeni.. alebo proste fakt, povedz si, ze tak a teraz mam pici a bud taka aka chces byt..ako naozaj ale
dám ti sem konkrétny príklad mama mi nechcela kúpiť ''pokrčené'' rifle, lebo niektorí ľudia si budú myslieť, že oni sú pokrčené z toho, že ich mám zhužvané v skrini ... vravím že šak moji blízki, kamaráti pochopia, že je to taká móda a nejakí náhodní ľudia, ktorí si budú myslieť, že si neviem ožehliť oblečenie ma vonkoncom nemusia trápiť nech si pomyslia čo chcú - to môj problém nie je
takže z toho vyplýva ... rozprávaj, píš si čo chceš (samozrejme v rámci slušnosti a pod.), priatelia to pochopia ... tí ktorí si urobia vlastný záver a nenechajú si to vysvetliť, tak tí ti za to nestoja
proste sa musíš naučiť žiť s tým, že nie každému budeš sympatická, že nie každý bude súhlasiť s tvojimi názormi, že nie každý ťa bude mať rád....veď ani ty určite nemusíš každého vo svojom okolí...a čo teraz??? To predsa neznamená, že je s tebou niečo zlé, alebo že ty by si sa mala cítiť zle. Je to niečo úplne ale úplne normálne. A čím skôr to pochopíš, tým lepšie pre teba...
takže žiadne depka, zúfalstvo a stres....proste ak chceš niečo povedať, napísať, spraviť, no tak to sprav....a nerieš kto si čo pomyslí.
a ešte niečo, naozaj chceš mať okolo seba ľudí, o ktorých si myslíš, že by ťa vysmiali, keby si bola sama sebou??? porozmýšľaj o tom.....je lepšie mať okolo seba menej ľudí ktorí ťa poznajú a berú taká ako si ako mať okolo seba veľa ľudí, pri ktorých sa bojíš aj niečo povedať.
neviem, či som pomohla