Bojím sa hadov a čím som staršia, tým viac. Je mi zle len keď vidím fotku hada, keď prechádzam okolo terária v zoo a keď som v petshope potia sa mi dlane a je mi do plaču, proste spanikárim pri hocijakom stretnutí, či len spomenutí si na hadov. Dosť mi to
s fobiou sa nebojuje....musis ju nechat cez seba prejst a zistiz ze strach z danej veci je len iluzia nanutena urcitymi spolocenskymi prvkami....alebo sa fatalne zamiluj,,,,,,,,,,,,ja som mal arachnofobiu jak prasa.....zamiloval som sa jak nikdy a zrazu som si uvedomil ze mi takmer nerobi problem zobrat izboveho pavuka, nechat ho polozit po ruke a vyhodit ho von oknom...samozrejme ze hlboko vnutri mna je stale urcite napatie...ale neda sa to porovnat s tym co bolo predtym..........ak sa teda neda zamilovat, alebo uz si ale nepomaha tak jednoducho skus napriek vsetkemu poriesit hnedu uzovku, tak neni ani jedovata ani nic ani skrtic, proste taka velka dazdovka, a nechaj si ju liezt po tele, zistis ze hady su super stvorenia....osobne ich milujem a je mi genialne ked po mne lezie
Niektorých fóbií sa nezbavíš nikdy. Dá sa to vyriešiť jedine ak prídeš na príčinu tvojho problému. Ale je to len čiastočné sa zbavenie strachu. Regresná terapia alebo vystupňovaný kontakt s hadmi...
Asi by sme neboli kamaráti - keď som mal asi 3 roky tak som chytil asi 1,50 cm užovku stromovú. Dal som si ju okolo krku a to si mala vidieť, keď som s ňou prišiel na pieskovisko. Nie len, že zmizli deti ale utieklo všetko živé Do smrti na to nezabudnem.
Ja sa napríklad bojím pavúkov - ale tým, že viem prečo sa ich bojím tak sa ich bojím len chytiť. Pohľad na nich ma skôr fascinuje
aj ja mám fóbiu z hadov, a riešim to tak, že s nimi neprichádzam do kontaktu veď kde ich stretneš? len v zoo, kde sa im dá vyhnúť, a na túrach maximálne, aj to sa mi podarilo len pár krát za život. a čím som staršia, tým je to lepšie, hoci tiež to kulminovalo do takej 15tky. a čo sa týka petshopov... potrebuješ do nich nutne chodiť? Ak áno, alebo ten strach bude rásť aj pri čo len malej myšlienke, je fajn návšteva psychológa, majú fajn techniky na zbavenie sa fóbií, jedny z mála fakt plne účinkujúcich.
ale nakoľko hady nestretávaš bežne na ulici alebo v škole či práci, je to myslím dosť v pohode fóbia, úplne hladké fungovanie.
Asi si budete mysliet,ze moj navrh je sialeny ale co viem z praxi,tak fobie sa liecia tak ze sa im postavis tvarou-tvar.Nebolo by zle,keby napriklad niekdy na teba hodil hada a ty by si zistila ze had ti nechce ublizit a potom,by si sa ho uz nebala.Uvedom si,had je zviera,ktore nema nic proti ludom,pokila mu nerobia zle popripade ho nedrazdia,neprovokuju.On nema za umysel vyhladavat ludi a ublizovat im.On chce mat pokoj,odplazit sa a vyhriat sa pekne na slniecku
na začiatku sa musíš snažiť odhodlať a odosobniť, čo iné ako kontakt s fóbiou ti pomôže preniesť sa cez ňu..
ak ti to nejde samej, tak si nájdi niekoho, kto ti pomôže a podporí
jaj ja mam taky isty problem~ Hady a pavuky.. a to ma moj milucky bratranec vzdy nachyta s tymi hrackarskymi gumenymi hadmi ked som u nich ):
podla mna sa s tym neda nic robit aj ked vela ludi hovori ze strach z niecoho sa prekona ked ho zazijeme alebo take nieco no...ale ked som raz na internete nasla obraz takeho velkeho pavuka skoro som sa rozplakala.. proste nevyhladaj hadov a je pokoj. a ked musis ist do petshopu alebo prejst cez areu s nimi napr v zoo tak to len rychlo prebehni a nepozeraj sa na to.
dufam ze som pomohla
@matush23 Presne to čo opisuješ ty, cítim aj ja ale keď vidím dážďovku, nedajobože viac dážďoviek... Takže ťa úplne chápem.. no ja to mám ešte horšie pretože keď vonku prší tak sa idem zblázniť.. nenávidím ich a pritom viem, že mi nikdy nič nespravia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Asi by sme neboli kamaráti - keď som mal asi 3 roky tak som chytil asi 1,50 cm užovku stromovú. Dal som si ju okolo krku a to si mala vidieť, keď som s ňou prišiel na pieskovisko. Nie len, že zmizli deti ale utieklo všetko živé Do smrti na to nezabudnem.
Ja sa napríklad bojím pavúkov - ale tým, že viem prečo sa ich bojím tak sa ich bojím len chytiť. Pohľad na nich ma skôr fascinuje
a neviem prečo sa bojím... ešte pred štyrmi rokmi som si v pohode nechala na krku ležať hada :/
ja sa bojím staroby a starí ľudia ani ich fotky ma nestrašia
Keby si staršia ta ti dám taktiku ako prekonať strach z hadov
s hadmi aspon nemusim zit
ale nakoľko hady nestretávaš bežne na ulici alebo v škole či práci, je to myslím dosť v pohode fóbia, úplne hladké fungovanie.
ak ti to nejde samej, tak si nájdi niekoho, kto ti pomôže a podporí
podla mna sa s tym neda nic robit aj ked vela ludi hovori ze strach z niecoho sa prekona ked ho zazijeme alebo take nieco no...ale ked som raz na internete nasla obraz takeho velkeho pavuka skoro som sa rozplakala.. proste nevyhladaj hadov a je pokoj. a ked musis ist do petshopu alebo prejst cez areu s nimi napr v zoo tak to len rychlo prebehni a nepozeraj sa na to.
dufam ze som pomohla