ja tiez beham s hudbou, ale na zaciatku je to fajn bez nej, aby si sa do toho troska dostala, aby si sa viac sustredila na to, ako dychas a ako drzis telo a tak.
Snaž sa držať svoje zvolené tempo dýchania, dobré je vdychovať nosom, vydychovať ústami...ak je tempo behu vysoké, je nevyhnutné dýchanie nosom aj ústami, do pľúc sa tak dostane viac kyslíka.
Vo všeobecnosti však platí, že výdych má byť prehĺbený a teda i predĺžený, pričom vdych je skôr reflexný.
ja ked som zacinal behat som tiez nevladal s dychom ale postupom casu sa to telo same naucilo treba si len stale predlzovat trate ....teraz po 4 mesiacoch behania uz s dychom nie je absolutne ziaden problem
dýchaj do brucha a nebudú (alebo aspoň neskoršie) chytať kŕče... nádych nafukne sa brucho, potom bránica potom plúca a výdych sploskneš najprv brucho, vbránicu a plúca
ja si myslím, že keď budeš behávať častejšie tak získaš kondičku a nezadýchaš sa hneď...ja najradšej behám s hudbou tiež..a snažím sa nadychovať nosom a vydychovať ústami, ale neviem či to pomáha
sice som snowboardista ale cez leto musím praktizovať aj beh no čo sa týka behu tak zaužívaný spôsob od trénera je hlboké nádychy a kratšie vydychovanie treba zväčšiť príjem vzduchu vtedy sa pľúca takpovediac zväčšia lenže v skutočnosti dostanu len na objeme a lahšie sa dycha. Po niakom kilometri začni klasicky dýchať ale ako tu hovoria hudba zabaví to ano len ozaj kazí rytmus tela, keď tak si daj takú hudbu ktorá ti vyhovuje mať neustály rytmus dychania a úderov srdca ale myslím že to zvladneš aj tak sama veľa šťastia k nabehaným kilometrom
Ja som prednedávnom tiež začala behať a najskôr som s tým tiež mala problém, ale keď vdychujem nosom a vydychujem ústami, tak to nie je také zložité, idem aj s hudbou a neprekáža mi to, nato si zvykneš, len choď stále svojím tempom, nemusíš ísť moc rýchlo, vtedy je to behanie aj efektívnejšie...
Myslím že pri behu sa zadýcha každý. (behávam už 6 rokov) Ja dýcham úplne inak ako je tu popísané a vyhovuje mi to. Je to na tebe aký štýl ti vyhovuje, každý si ho časom vyvinie sám Jedine ak to chceš obmedziť tak behávaj každý deň! (alebo pravidelne každý druhý) + tak cca 1 km si daj úplne kludné tempo na rozbehanie a až potom začni GL ...
skus dychat stylom ze sa nadychnes 5sekund drzis a vydychnes a zasa 5sekund nic a takto dookola ja takto robim uz skoro polroka a kondicku mam neuveritelnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Snaž sa držať svoje zvolené tempo dýchania, dobré je vdychovať nosom, vydychovať ústami...ak je tempo behu vysoké, je nevyhnutné dýchanie nosom aj ústami, do pľúc sa tak dostane viac kyslíka.
Vo všeobecnosti však platí, že výdych má byť prehĺbený a teda i predĺžený, pričom vdych je skôr reflexný.
pri zahrievaní - nádych 3x/ výdych 3x
rýchlejší klus- 2x/2x
a keď ideš šprint tak 1/1 ale musíš to robíť poriadne, žiadne zajačie nádychy.. potom nastáva aj pichanie v boku atď.