Ja viem mám iba 12 ,ale v takomto čase si už Bill Gates drtil svoje piškvorky Nejake dobre programy ,knihy. Čo myslíte mám prestúpiť gympla alebo ostať. Síce budem mať výhodu pri prímačkách ale nemyslíte ,že by som sa naučil na strednej základy?
čo? však na gympli sa tiež učí odborná informatika...
síce Pascal , ale na programovanie (ak nemyslíme webové stránky) používaš príkazy podobného charakteru..
ja osobne sa teraz učím C# , nie je to nič ľahké to ti poviem ale neviem či by som ti to mohol radiť na začiatok.. C je samo o sebe ťažké.. ale.. je to základ
inak.. len tak ďalej.. programátorov je na slovensku málo..
podľa mňa nemusíš prestupovať a vlastne nie je ani nutné toho veľa vedieť na prijímačkách, úroveň informatiky na slovensku je taká, že oni vedia, že veľa informatických géniov im tam nedôjde. ja som vedela akurát tak v pascale trošku programovať úplne jednoduché kraviny a aj tak ma vzali na fiitku. až na výške sa to potom rozbehne, čiže vyslovene nutné nie je momentálne nič. ak sa tomu chceš venovať, tak dobré je začať pascalom alebo C, tým sa bežne začína na školách.
minule som tu jednému chlapcovi dával rady, skúsim nájsť to fórum.
ja sa chystám na fiitku, som na elektrotechnickej strednej, odbor aplikovaná informatika, tak snáď sa na mňa niečo nalepí.
prestupovať na inú školu nie je nutné, ani sa to nemusíš moc začať drviť. len si zbežne pozisťuj a pochop pojmy ako "premenná", "podienky", "cyklus" atď. začať písať kódy je podľa mňa v tomto veku ešte zbytočné, ale budiš.
ja som asi v 12 - 13 programoval (alebo kódoval ak chcete) textové hry vo FGBE (gúgli), potom som skúšal GameMaker (síce sú to poväčšinou ikonky, ale princípy sa tam na teba nalepia, ako základ pre 12 ročného to nie je zlé.)
@anzu fúú, žena programátorka, to znie strašne sexi je na FIIT veľa žien? inak trošku offtopic, ale aké sú podmienky na prijatie? stalo sa už vlastne, že by niekoho nevzali?
@wewo píšem len, že ma tam vzali, nie, že som tam aj šla necítila som sa na programovanie, to som vedela už, keď som tie prijímačky robila, ale tak človek to radšej skúsi na viac miestach a až potom vyberá a informatika je tam ako hovorím ľahká (napríklad ti tam dajú pár cyklov a potom sa ťa spýtajú, koľko bude n na konci), dôležitejšia je matika (všetky otázky sú ale v brožúrke, ktorá sa dá dostať a prerátať ) a stalo sa, že niekoho nevzali, samozrejme, keď som šla ja, bolo nás 900 na prijímačkách a brali 500. a žien tam teda nie je veľa, od chalanov, čo tam chodia, som mala tuším údaj 10 báb na ročník
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
síce Pascal , ale na programovanie (ak nemyslíme webové stránky) používaš príkazy podobného charakteru..
ja osobne sa teraz učím C# , nie je to nič ľahké to ti poviem ale neviem či by som ti to mohol radiť na začiatok.. C je samo o sebe ťažké.. ale.. je to základ
inak.. len tak ďalej.. programátorov je na slovensku málo..
Matika-1
Fyzika-1
Informa-1
Stredná-Elektrotechnika,Výška: Programátoring..
Ale najprv sa nauč základy,tegy v HTML a nejáké jazyky,teda nejáké jednoduchšie..
A nebudeš mať problém
ja sa chystám na fiitku, som na elektrotechnickej strednej, odbor aplikovaná informatika, tak snáď sa na mňa niečo nalepí.
prestupovať na inú školu nie je nutné, ani sa to nemusíš moc začať drviť. len si zbežne pozisťuj a pochop pojmy ako "premenná", "podienky", "cyklus" atď. začať písať kódy je podľa mňa v tomto veku ešte zbytočné, ale budiš.
ja som asi v 12 - 13 programoval (alebo kódoval ak chcete) textové hry vo FGBE (gúgli), potom som skúšal GameMaker (síce sú to poväčšinou ikonky, ale princípy sa tam na teba nalepia, ako základ pre 12 ročného to nie je zlé.)
@anzu fúú, žena programátorka, to znie strašne sexi je na FIIT veľa žien? inak trošku offtopic, ale aké sú podmienky na prijatie? stalo sa už vlastne, že by niekoho nevzali?
Ja viem mám iba 12...
...zaujímavé