Naucte ma niekto učit sa ... ja sa proste neviem ucit, nieco sa jeden den naucim a druhý den uz to neviem ... alebo sa chcem ucit ale vobec sa to neda proste sa neviem niako sustredit a nikdy sa nic nenaucim.
Nehádž to narýchlo len tak do hlavy keď sa ti to tam má udržať dlhšie, snaž sa to nejak pochopiť, predstaviť si to...mne pomohlo zapamätať si dejiny Egypta, keď som si nakreslila všetkých tých faraónov s mojim limitovaným kresliacim skillom, perfektne si pamätám, čo urobil Senvosret atď.
@koki1 asi sa na to malo sustredis. musis zistit, aky typ pamate mas a ucit sa podla toho. popripade niekde tu bolo nejake video, pri ktorom sa ma dobre ucit.
ja mám štýl........čítať to, čítať to, čítať to, čítať to.....skúška.......pi*e!....čítať to, čítať to...
a vážne...prvý krát si to prečítam a zistím o čom ten text zhruba je (prípadne si povyznačujem veci), druhý krát to čítam s porozumením (čo znamená že po strane-polstrane si zopakujem o čom to bolo) a tretí krát (noc pred skúškou ) sa snažím do hlavy natrepať všetky veci čo sa nedajú naučiť inak ako "bifľovaním" .....konec.
ja sa učím takto: prvý raz to prečítam, druhý raz to prečítam, potom to nakreslím, skomolím a spravím si z toho niečo úplne iné , proste miš-maš a podľa neho to poviem a hotovo. Ale nikdy sa neviem učiť z poznámok, vždy musím z knihy
uz ked sa ucim, tak potom nevidim problem... ale na priklad ked k tomu nepotrebujes pocitac / notebook, tak ho zamkni ! fakt... a uvidis, ako lahko sa ti bude ucit
najefektívnejší spôsob učenia sa je proste tráviť čas nad učebným materiálom. mne tiež často pomáha, keď mám vytlačené materiály a všetky si ich prechádzam a zvýrazňujem. prípadne si ešte z poznámok robím ďalšie poznámky.
keď už to učenie naozaj nejde, človek sa nakoniec uchýli k ťaháku. raz som si na výnimočne ťažkú skúšku vytlačila nálepky s ťahákmi, nalepila na stehná (na pančušky) a zakryla sukňou (tlač nálepiek sa dá robiť aj cez internet, napr. na www.hvprint.sk/)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a vážne...prvý krát si to prečítam a zistím o čom ten text zhruba je (prípadne si povyznačujem veci), druhý krát to čítam s porozumením (čo znamená že po strane-polstrane si zopakujem o čom to bolo) a tretí krát (noc pred skúškou ) sa snažím do hlavy natrepať všetky veci čo sa nedajú naučiť inak ako "bifľovaním" .....konec.
keď už to učenie naozaj nejde, človek sa nakoniec uchýli k ťaháku. raz som si na výnimočne ťažkú skúšku vytlačila nálepky s ťahákmi, nalepila na stehná (na pančušky) a zakryla sukňou (tlač nálepiek sa dá robiť aj cez internet, napr. na www.hvprint.sk/)