ahojte prosím ako ste zvládzli prvý ročník? ako sa mám učiť? sa mi podarilo dostať na dosť ťažkú školu.Moja matika je slabá a jazyk oničom. Dá sa to zvládnuť? ako ste sa dokázali naučiť 600 stanovú knižku
ak to máš v zošite, tak si to kriklavými fixkami zvýrazňuj. vždy aby si vedela také záchytné body z toho učiva, niečo si skús zapamätať fotograficky, ale hlavne tie kľúčové slová a potom tú omáčku okolo toho.
ak to máš v knihe a je toho veľa, robi si také výpisky. pomôže ti to pri zorientovaní sa v knihe
je to možno zdĺhavejšie ako taká bifľovačka, ale ak sa budeš učiť toľko učiva, že ti bude na to treba dva mesiace a od rána do večera, tak bifľovačky by si zabudla, takto si zapamätáš kľúčové slová a budeš sa mať od čoho odraziť.
noo, ak sa ti podarilo dostat sa na tazku skolu.. ta nie si na tom az tak zle potom..inak by si sa tam nedostal... alebo bola nejaka protekcia?? ....a ako si sa ucil do teras??..
Normalka... nie je to az tak tazke, dokonca to znie trapne ale ked si sem tam pozres knihu/zosit tak sa toho budes finalne ucit menej, kedze budes mat aspon aku taku predstavu co sa kde nachadza + ked to spojis s tym ako pisala crew budes to mat v pohode.
A ak mas medzery v matike tak bud pocitaj prikaldy sama doma alebo skus s niekym kto je v matike dobry, pokial chapes pravidlam v matike tak potom to uz je len a len o tom aby si to dostala do ruky.
joj, moja, šesto strán je nič, serriozne, myslím, že mť dvesto otázok na skúšku je horšie (to má medicína KE)
a ja som bola na tom všelijako...mylsím, že som v tom období prechádzala divokou zmenou, a veľmi ma ovplyvňoval jeden človek, takže u mňa prvý ročník značil mocný prešvich, aľe keby nebolo jeho...tak by som nebola tam, kde som teraz
veľa šťastia, a nedaj sa ovplyvňovať ľuďmi! podľa vlastných síl uváž, koľko času musíš vynaložiť na učenie...myslím, že si natoľko inteligentná, že si to vieš sebakriticky zhodnotiť
Ja sa ucim tak, ze si knihu rozdelim na patstranove useky a kazdy z nich na 4 casti, tie sa ucim zvlast a potom celych 5 stran spolu. A takto systematicky celu knihu po 5 stranovych usekoch. Vo finalnej faze, ked opakujes, sa naucis za den aj 60 stran... A za tyzden to mas 420 a to, co si sa ucila poslednych 7 dni, na skuske urcite vediet budes. Osobne si nemyslim, ze mozes mat dakedy viac ucenia ako tych 420 stran.
Ja sa snažím vytiahnuť s učiva to najpodstatnejšie. Občas sa riadim pravidlom "načo sa všetko učiť, keď viem kde to mam najsť". Čiže je dobre si zvyraznovať a na prednaške, cviku pochopiť čo je z daného učiva dôležité. Profáci zvyknú naznačiť čo chcú. Ak učivu nerozumieš tak len si nájť osobu ktorá ti to vysvetlí
mohla by si si každý večer pozrieť poznámky z prednášok a snažiť sa ich pochopiť, lebo navzovať stále nové veci na to, čomu nerozumieš, by spôsobilo ešte väčší zmätok v tvojej hlave.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ak to máš v zošite, tak si to kriklavými fixkami zvýrazňuj. vždy aby si vedela také záchytné body z toho učiva, niečo si skús zapamätať fotograficky, ale hlavne tie kľúčové slová a potom tú omáčku okolo toho.
ak to máš v knihe a je toho veľa, robi si také výpisky. pomôže ti to pri zorientovaní sa v knihe
A ak mas medzery v matike tak bud pocitaj prikaldy sama doma alebo skus s niekym kto je v matike dobry, pokial chapes pravidlam v matike tak potom to uz je len a len o tom aby si to dostala do ruky.
a ja som bola na tom všelijako...mylsím, že som v tom období prechádzala divokou zmenou, a veľmi ma ovplyvňoval jeden človek, takže u mňa prvý ročník značil mocný prešvich, aľe keby nebolo jeho...tak by som nebola tam, kde som teraz
veľa šťastia, a nedaj sa ovplyvňovať ľuďmi! podľa vlastných síl uváž, koľko času musíš vynaložiť na učenie...myslím, že si natoľko inteligentná, že si to vieš sebakriticky zhodnotiť