Chcel som by som vytvorit vlastnu webovu domenu tykajucu sa filmov. Vedel by mi dat niekto nejake dobre rady do zaciatku, kde zacat, ako zacat, kde sa o tom mozem nieco dozvediet a podobne? S touto oblastou nemam vobec ziadne skusenosti, ale rad by som sa
a čo vlastne chceš, aby to vedelo? myslím funkčnosť. podľa toho ti povieme všetky termíny okolo. (a aj tak si takéto veci treba premyslieť pred začiatkom)
a ja sa hlásim ako designér! prosím, prosím, pekne prosím, potrebujem zúfalo niečo do portfólia! zdarma a css (to, čo ten design rozkóduje, aby to stránka vedel použiť) viem tiež
Ak chces nejaky system ktory bude fungovat odporucam ti zistit si nieco o CMS - redakcnych systemoch...ak chces jednoduche html stranky tak ti postacia wysiwyg editory
@alanalda najprv by som si urobil prieskum, ci uz niekto s niecim podobnym neprisiel...ak hej (a predpokladam, ze v tvojom pripade ide o tony takto zameranych stranok), nevidim zmysel vo vytvarani stranok s takymto obsahom.... (sorry, ale som zastanca kvalitneho obsahu a zbytocneho neduplikovania stranok na nete). Preco sa neskusis skontaktovat s uz zabehnutymi webstrankami? mozem pre nich tvorit obsah za odmenu...."be smart"
@wewo hm, otázne je, čo berieme za "dobre" akože ovládam teóriu okolo, typografiu, usability, viem, čo je v móde, ale moja kreativita sa ešte rozhodne má kam rozširovať a preto by som si asi netrúfla na niečo profesionálne len tak zhurta (prečo sa asi hlásim ku každej menej významnej stránke? nemám žiaden tréning, okrem školských projektov a CSS na birdzi som to nikdy nerobila)
@wewo "dobre" záleží od dohody, od náročnosti každého konkrétneho projektu a aj od toho koľko si vypýtaš, od spokojnosti klienta... nebudem samozrejme hovoriť žiadne čísla ani percentá, ale webdesign považujem za veľmi dôležitú vec a viem ho oceniť aj finančne
ja ovládam css aj xhtml teóriu (celkom) dobre, ale nemám na to to umelecké cítenie, talent na to.
nenútim ťa do ničoho len vždy keď vidím niekoho kto to ovláda a je ochotný niečo robiť tak sa snažím o spoluprácu, lebo to môže to byť veľmi výhodné pre oboch
@anzu : @wewo : chcem byť hlavne informačne zameraná stránka, nejaké drby, pikošky, klebety, informácie, zaujímavosti, niečo takéto taká je predstava - nesnažím sa vytvárať databázu ako csfd,imdb,kinema - chcem skor vytvarat zaujimave info to je plán a teraz, čo k tomu potrebujem?
z toho ľavého menu musíš mať preštudované asi všetko (+ sú tam podmenu. ak to budeš myslieť mrte vážne tak ti môžem požičiať knihy o programovaní, ale aspoň sa na to pozri)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
celkom fajn stránka
» www.birdz.sk/start-up/ako-vy...
a ja sa hlásim ako designér! prosím, prosím, pekne prosím, potrebujem zúfalo niečo do portfólia! zdarma a css (to, čo ten design rozkóduje, aby to stránka vedel použiť) viem tiež
Teraz ma trošku urážaš...
PREČO SA KURVA NESPÝTAŠ MŇA??
ak to vieš dobre a mala by si záujem.... platím slušne.
ja ovládam css aj xhtml teóriu (celkom) dobre, ale nemám na to to umelecké cítenie, talent na to.
nenútim ťa do ničoho len vždy keď vidím niekoho kto to ovláda a je ochotný niečo robiť tak sa snažím o spoluprácu, lebo to môže to byť veľmi výhodné pre oboch
no, tak som označil seba, a čo som narcis.
@moonbeam : thx
A wewusko, zoznamkuj si inde
(myslím že môj menší chat tu nikomu neprekážal, aj tak tu nikto nediskutuje...)
z toho ľavého menu musíš mať preštudované asi všetko (+ sú tam podmenu. ak to budeš myslieť mrte vážne tak ti môžem požičiať knihy o programovaní, ale aspoň sa na to pozri)