so mnou je to naozaj zlé. stačí, že sa s niekym pohádam, niečo mi nevíde, alebo hociaká maličkosť tak sa hneď rozplačem. skúšam brať život aj s humorom, rada sa zasmejem aj som si dosť toho preskákala takže by som mala byť odolnejšia ale nejde to. ani keď
Som na tom podobne a nevadí mi to. Väčšinou sa mi uľaví a je mi jedno, kto to vidí, väčšinou som vlastne aj rada, keď to vidí niekto, kto to spôsobil, ak to nie je zákerný človek, ktorého to teší a odvtedy to robí ešte častejšie.
@fearless Ja som tiež na tom podobne ako ty. Ale hlavne keď sa pohádam s rodinou. Som dosť silný človek, takisto som si toho mnoho preskákala. Moje znamenie je baran (píšem to, aby si si urobila obraz) keďže barani sú dosť výbušný, mocní, vodcovskí.. proste ,,niečo viac ako ostatní" .. (nie doslova) taká som aj ja. Silná a výbušná... ale pokiaľ ide o rodinu predovšetkým mamu tak stačí že mi niečo pripomenie a je mi do plaču.. je to za maličkosť, keď snívam a tak. a takisto keď ma utešujú je to ešte horšie a keď sa ospravedlňujú o tom ani nehovorím.. Hotoví vodopád kašli na to. Aj mňa to štve lebo nechcem byť ,,ufňukaná" za blbosti.. ale proste je to tak ! Možno že máš také dlhodobejšie obdobie alebo taká naozaj si. Mne mamka povedala, že nemáš vydierať plačom (keď sa pohádame) ale ja jej vždy s plačom hovorím že nevydieram (a nikdy by som to naozaj nerobila) ale že proste plačem lebo musím a nejde to zastaviť. Mrzí ma to , tak revem Ja si myslím, že u mňa a tiež u teba to časom prejde. Možno o mesiac o rok o pätnásť rokov.. Asi keď budeš mať iné problémy ako precitlivenosť ( myslím tým práca, rodičovstvo, manžel, dom bla bla..) a inak ďakujem, pretože práve som sa zamyslela nad sebou, že naozaj sú aj väčšiu problémy ako toto Asi to tak má byť, a keď to tak nebude mať byť, tak to prestane. Na sto percent uvidíš ak som pomohla, som len rada.. Veľa šťastia Ti prajem.
Skús si uvedomiť, že niektorí ľudia ťa nechápu, ale snažia sa zmiesť tvoje city ešte aj keď je to vo vyhranenej situácii ako keď plačeš. Keby ti poskytli slobodu plakať, nechali ťa, len ťa objali alebo to čo ty potrebuješ, uľavilo by sa ti...ale keď len ti prehovárajú do duše aby si prestala a uvádzajú rôzne argumenty, prečo je situácia dobrá, len ty to nevidíš, ešte získaš pocit, že sa správaš nevhodne a je to ťažšie sa ovládať, keď máš ďalšiu vec, ktorá je zle. Toto nechápu ľudia, ktorí si myslia že sú niečo viac, že každý je tu pre to, aby toleroval len ich citové prejavy a keď sa citovo prejavia aj ľudia mimo ich srdcových záležitostí, snažia sa ich zmiesť ako nepriateľov takouto falošnou starostlivosťou. Nemaj preto výčitky, lebo je aj tak fyziologicky dokázané, že slzy nezastavíš, to nemá šancu nikto zmeniť, proste to musí prejsť. Horšie by bolo, ak by si to nedala von hneď ale čakala, kým sa môžeš sama vyplakať niekde z dohľadu každého a zatajovať ,že ťa vôbec niečo trápi, ver mi. to by si ovplyňovala svoje rozhodnutia príliš. Skôr ľudia, ktorí rozplakajú druhých by sa mali zbaviť krutosti a nie ty svojich citov. Ja som bola v hroznej depke, keď som pre maličkosti plakala, potom som začala brať antidepresíva a nie že by som sa cítila lepšie, proste som necítila nič. Potom som zase bola za ignorantku, lebo ma nič nevzrušovalo tak ,že by som dala najavo nejaké city...pokiaľ funguješ, proste to nechaj tak. Ešte by im chýbalo tvoje prežívanie a tebe najviac možno máš v živote nejakú záťaž, dlhodobý problém a nič sa nezdá, že by pomáhalo, tak neviem...nie všetky udalosti v živote zocelia. Sú veci, ktoré na človeku zanechajú stopy. Buď rada, že si svoje prežila, nebuď na seba prísna, že si mala z toho vyviaznuť lepšie. to ti nepomôže cítiť sa lepšie ani vnímať realitu presnejšie. Možno keby ľudia vedeli, neboli by takí, na druhej strane ich to asi ani nezaujíma, lebo k im samým sa nedostáva toľko, čo by si priali ako zásluhy. Zameraj sa niečo, čo ti ide. Snaž sa o niečo a budeš sa cítiť istejšie....prejavuj sa čo najviac, neskrývaj sa a získaš si snáď spriaznené duše, ktoré ti budú oporou. podľa mňa to tak nefunguje, ale vraví sa to a niektorí to majú, takže nádej tu je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
.. Ale neviem ti poradit.. Skus nejaku odbornu/motivacnu literaturu, alebo sa proste zatni.
ja som sa napriklad vzdy videl ako etelnair
vobec vobec ziadne, ani laska, ani nenavist
nik si ich nezasluzi
a to si opakuj stale, az tomu uveris
mozno ked dohram Crasha, tak mi napadne nieco mudrejsie...
@obliviate
stalo sa to parkrat, a uz sa to viac nebude opakovat