neviem
kým mám pevne pod nohami, tak sa nebojím (odmysliac si možno trocha nepríjemný pocit pri štarte a pristávaní, ale to aj tým, že blbo znášam zmenu tlaku)
pri strachoch tohto typu je problém to, že si to racionálne nevyhovoríš veľmi, možno len lietať, kým si nezvykneš
alebo si vždy vsugerovať nejakú iracionálnu blbosť, čo to potlačí, trebárs že letušky majú uniformy v tvojej obľúbenej farbe, nemôže sa ti nič stať, vziať si so sebou dačo obľúbené, čo ťa pomyselne pred tým ochráni, hocičo, čo ťa proste trocha upokojí
môj vôbec prvý let som išiel sám do Londýna, mal som trošku stresy ako to tam na letisku všetko nájdem, či nebudem pípať pri kontrole a podobne aj trošku napätie aký bude prvý let, ale všetko bolo fajn. Treba si povedať, že je to najbezpečnejší spôsob prepravy a už jazda autom je nebezpečnejšia, len si to človek neuvedomuje, neviem prečo. Samotné lietanie príliš nemusím, lebo mi tam trpia kolená a väčšinou sa tam nudím, ale o to viac sa teším nato, keď priletím niekam, kam sa teším.
nemam ho dovod mat pokial neletim s nejakou velmi pochybnou spolocnostou. EU spolocnosti a ich standard je jeden z najvyssich, v 2017 nezomrel jediny clovek v let. nestasti, pravdepodobnost padu/smrti je mizerna,skor ta zrazi auto nez zomries v lietadle
skús robiť niečo čo vieš že ti dokáže poriadne zamestnať myseľ. pozerať film/seriál, čítať niečo pútavé alebo počúvať audioknihu, s niekym sa rozprávať o vzniku vesmíra etc ak ti ale tieto veci nepomáhajú tak skúsiť liek na spanie/upokojenie. napr ja lietanie milujem a priateľ sa hrozne bojí. náš prvý spoločný let som ho stále rozptyľovala, hrali sme sa slovné hry, nútila som ho stále mi dačo rozprávať aby nestihol myslieť na let ale potom mi vravel že bolo to fajn ale aj tak sa bál ďalšie lety preto skúsil lexaurin no a nevedel si vynachváliť, to vraj mega pomohlo, bol pokojný, nemyslel na nič zlé, dobre si pospal, a celkovo na to potom dobre spomínal takže už potom ani pred ďalším letom nestresoval lebo vedel že je to zvládnuteľné
Lietanie je vseobecne najbezpecnejsia doprava pre cloveka..
Ked sa cestuje autom je vacsia hrozba ako lietadlom .
V skutocnosti tie pocity pramenia z toho ze zivot jedinca vtedy zavisi od ineho cloveka- pilot....nedokaze nic kontrolovat... vtedy cl9veku prebiehaju hlavou rozne scenare ..po dalsie..
Teroristicke utoky alebo napr."kanadske zartiky "tomu nepridavaju plusy "...no napriektomu je to najbezpecnejsie..
Napr.taka turbulencia je taktiez neskodna..
No a ako sa obist fobii z lietania...lietat co najcastejsie....
A ci sa bojim lietat? ....samozrejme ...zo zaciatku nie nebala som sa..teraz ano...je moznost ze clovek nasadne do nespravneho lietadla.. v nespravny cas..pride tam nespravny clovek a bum ...asi toho najviac..vsetko ssa moze stat...a preto treba byt vyrovnany so zivotom a aj smrtou.
A kolkokrat som za zivot lietala ..uz ani neviem ...ale mnohokrat
Inak ja vtedy citam.. pozem film pustam pesnicky..hrajem hry..raz sa pamatam sme riesili s bratom narocne priklady ..prejdem sa parkrat na toaletu tiez vtedy ujde cas...a checkujem cas ..priznam sa ze sa aj modlim
Dalsia vec..niektori si daju aj par panacikov
A na lietani je najlepsie ..potlesk pasazierov na konci a ta milovana zvucka ..tararar dostali ste sa do zelaneho ciela..dakujeme vas za to ze ste si vybrali nasu spolocnost atd...
Jediny druh lietania ktoreho sa bojim je asi ze vyletim zo skoly
Ja som prvykrat letela tiez sama a este mi aj meskalo lietadlo ktorym som mala ist nejake 2-3 h kvoli nudzovemu pristatiu a mne to bolo jedno len ostatni stresovali skoda ze to trvalo tak kratko raz sa vyberiem niekde dlhsim letom
Nikdy som sa nebál, ale po asi 50 letoch (sám) sa bojím ešte menej. Mám pocit, že najlepší spôsob je proste lietať. Človek na vlastnej koži okúsi tú spoľahlivosť.
Hlavne neber Lexauriny, Citalecy a podobné predpisové psychofarmáka, bo si môžeš úplne dodrbať psychiku. A netlieskaj, keď lietadlo pristane, to je zas sedláčina
@antifunebracka vdaka za radu , takych liekov sa obavam......nikdy to nerobim ako introvertna osoba nerada prejavujem akekolvek city na verejnosti ale ze vzdy dakto tlieska a je mi to neprijemne
lietal by som aj každý deň... mám troška stres občas pri pristavani v zlom pocasi, ale nie je to vyslovene strach, zažil som 3x nudz. pristatie, letel som miestnou linkou s hydinou a kozami, kde normalne fukalo cez okna a necvrkol som si do textilu vo všeobecnosti lietanie milujem, hlavne stupanie cez mraky
Mam za sebou uz minimalne sto letov, takze sa lietania nebojim (ale nemozem povedat, ze si to uzivam). Aj ked v lete ked som letel z Taipei do Korei cez zacinajuci tajfun mi nebolo vsetko jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
kým mám pevne pod nohami, tak sa nebojím (odmysliac si možno trocha nepríjemný pocit pri štarte a pristávaní, ale to aj tým, že blbo znášam zmenu tlaku)
pri strachoch tohto typu je problém to, že si to racionálne nevyhovoríš veľmi, možno len lietať, kým si nezvykneš
alebo si vždy vsugerovať nejakú iracionálnu blbosť, čo to potlačí, trebárs že letušky majú uniformy v tvojej obľúbenej farbe, nemôže sa ti nič stať, vziať si so sebou dačo obľúbené, čo ťa pomyselne pred tým ochráni, hocičo, čo ťa proste trocha upokojí
a cestou naspat dokonca s opicou,co nebolo moc prijemne
ale nerobi mi to problem vobec
neviem preco. vsetci ma stresovali a pre mna je to v pohode
Ked sa cestuje autom je vacsia hrozba ako lietadlom .
V skutocnosti tie pocity pramenia z toho ze zivot jedinca vtedy zavisi od ineho cloveka- pilot....nedokaze nic kontrolovat... vtedy cl9veku prebiehaju hlavou rozne scenare ..po dalsie..
Teroristicke utoky alebo napr."kanadske zartiky "tomu nepridavaju plusy "...no napriektomu je to najbezpecnejsie..
Napr.taka turbulencia je taktiez neskodna..
No a ako sa obist fobii z lietania...lietat co najcastejsie....
A ci sa bojim lietat? ....samozrejme ...zo zaciatku nie nebala som sa..teraz ano...je moznost ze clovek nasadne do nespravneho lietadla.. v nespravny cas..pride tam nespravny clovek a bum ...asi toho najviac..vsetko ssa moze stat...a preto treba byt vyrovnany so zivotom a aj smrtou.
A kolkokrat som za zivot lietala ..uz ani neviem ...ale mnohokrat
Dalsia vec..niektori si daju aj par panacikov
A na lietani je najlepsie ..potlesk pasazierov na konci a ta milovana zvucka ..tararar dostali ste sa do zelaneho ciela..dakujeme vas za to ze ste si vybrali nasu spolocnost atd...
Ja som prvykrat letela tiez sama a este mi aj meskalo lietadlo ktorym som mala ist nejake 2-3 h kvoli nudzovemu pristatiu a mne to bolo jedno len ostatni stresovali skoda ze to trvalo tak kratko raz sa vyberiem niekde dlhsim letom